Hamilton: Moram poraditi na pripremi guma za jedan brzi krug

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 2 komentara

Lewis Hamilton kaže da će poraditi na vještini dovođenja guma na optimalnu radnu temperaturu za jedan kvalifikacijski krug, te je subotu u Barceloni opisao kao “noćnu moru”.

To je bio treći put da je Hamiltona u kvalifikacijama porazio Valtteri Bottas, ali je Britanac uzvratio i jučer u utrci dominantno došao do svoje treće pobjede u sezoni.

“Subota je bila pomalo kao noćna mora. Ali, tempo u utrci je za mene bio prilično dobar. Zaista sam bio sretan i dobro se osjećam u utrkama.”

– Lewis Hamilton

“Kad smo dolazili na grid nisam bio presretan balansom i morao sam nešto mijenjati, malo prilagoditi vozački stil, ali funkcioniralo je dobro u uvjetima utrke.”

“Provjerit ću detaljno zašto ne funkcionira u kvalifikacijskom krugu. Možda bude potrebno malo vremena za to. Inače sam s gumama prilično dobar. Mislim da je to slaba točka, ali ne radi se o tome da ne mogu riješiti problem, nego treba otkriti o čemu se radi i onda se potruditi.”

– Lewis Hamilton

Mercedesu je ovo peti 1-2 finiš, te je sad prilično jasno da je Hamiltonov glavni konkurent ove sezone u istom bolidu.

“Draže mi je kad imamo druge bolide u konkurenciji s nama. Sviđaju mi se utrke poput Bahreina gdje su oni u prvom startnom redu. To volim. Posebno kad smo pomiješani, kad je jedan Mercedes i jedan Ferrari.”

“Prošlih par godina smo to imali i gledajući s pozicije vozača i s pozicije ekipe – puno je bolje kad se natječete s drugom ekipom.”

“Kad stvar postane interna – manje je uzbudljivo, rekao bih. No, još uvijek je to ogroman izazov za vozača. Još uvijek moramo isporučiti rezultate. Svejedno moramo raditi jako marljivo da izvučemo sve iz bolida, kao što i svaki drugi vozač radi.”

– Lewis Hamilton

Odgovor

2 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Rijesio je problem losih startova, sad kad rijesi gume to je to, toliko mu je vremena trebalo i prosle sezone da dode na svoj nivo



    5
    5

    0
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Rosberg je rekao da Hamilton uvijek ima loš period..bojim se da Bottas to nece znati ili nije iskoristio.



    4
    4

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.