Renault jača menadžment momčadi za 2021.

Izdvojeno

Jelena Benger

Prije 5 godina 2 min 1 komentara

Renault je na svojoj službenoj stranici objavio da kreće s promjenama u organizaciji momčadi i u Velikoj Britaniji i u Francuskoj. Time bi se, kako kažu u momčadi, trebalo pojačati menadžment momčadi i tehnički odjel.

U Viryju su stvorena dva nova radna mjesta u menadžmentu. Odjelu momčadi zaduženom za motor od 1. kolovoza će se pridružiti Christophe Mary. Mary je već krajem 80-ih radio za Renault kao dizajner motora. Od 1994.  do 2007. je vodio projekt F1 motora u Ferrariju, a zatim je proveo 4 godine u sličnoj ulozi u Mercedesu. Mary će biti imenovan kao voditelj inženjeringa (Director of Engineering).

Dugogodišnji zaposlenik momčadi Stephane Rodriguez će dobiti novu poziciju kao voditelj projekta i nabave (Project and Purchasing Director) unutar tehničkog odjela u Viryju. I Mary i Rodriguez će izvještavati Renaultovom tehničkom direktoru za motor Remyju Taffinu.

Renault je objavio i novu ulogu za Metthewa Harmana koji se momčadi pridružio prošle godine nakon što je 17 godina proveo u Mercedesu. Harman je u Renaultu prvotno bio zaposlen kao zamjenik glavnog dizajnera, a sada će biti imenovan voditeljem inženjeringa (Engineering Director) te će izvještavati tehničkom direktoru za šasiju Nicku Chesteru u Enstoneu.

Mary, Rodriguez i Harman će sjediti i u upravnom odjelu Renault F1 momčadi.

Kako navode u momčadi, ove bi promjene trebale omogućiti Chesteru i Taffinu da se bolje usredotoče na performanse šasije i motora.

To su, kako pišu iz momčadi, ključni koraci ne bi li se momčad pripremila za izazove koje će donijeti 2021. i da bi se ispunio plan postavljen u 2016.


Odgovor

1 komentar

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Slažu stolice, a brod tone



    1
    -1

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.