McLaren: U Španjolskoj bi se poredak mogao jako izmiješati

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 5 komentara

McLarenov sportski direktor Gil de Ferran misli da na nadolazećoj VN Španjolske postoji mogućnost za “veliko miješanje” poretka, obzirom da puno ekipa sprema velike nadogradnje.

“U Barceloni bi se moglo dogoditi da vidimo velike promjene u poretku jer puno ljudi donosi različite nadogradnje, a mi to ne kontroliramo. Mi možemo samo kontrolirati ono što mi radimo. Mislim da je pozitivno to što razumijemo jače i slabije strane našeg trenutnog bolida i vrlo smo fokusirani na to da poboljšamo slabosti koje smo identificirali.”

– Gil de Ferran

“Nemam pojma gdje ćemo biti u Barceloni i drugim utrkama koje dolaze. Glavu dolje i korak po korak.”

De Ferran jasno prepoznaje da je njegova ekipa napredovala ove godine, a nakon Bakua su došli do 4. pozicije u poretku konstruktora.

Carlos Sainz i Lando Norris su u Azerbajdžanu završili na 7. i 8. poziciji, što je znak dobre forme za ekipu koja ima Renaultov motor. Ipak, vrijedni bodovi izgubljeni su u Kini gdje su se oba vozača u prvom krugu sudarila s Daniilom Kvyatom.

Dvostruki bodovi u Bakuu bili su prvi dvostruki bodovi još od prošlogodišnje utrke na istoj lokaciji.

“Dobar je osjećaj. Nažalost, nismo imali sreće u Kini, ali dobro je što smo uzvratili s bodovima u Azerbajdžanu. No, nećemo se opustiti. Imamo puno posla ispred sebe i moramo nastaviti napredovati. Ekipa radi sjajan posao i na stazi i u tvornici.”

“Mislim da su zaustavljanja u boksu dobar pokazatelj. Poboljšavaju se tijekom godine, a u Bakuu smo opet imali dobra zaustavljanja. Još od prošle godine smo pokušali pronaći sve slabosti i mirno ih se riješiti. Ne jurimo bezglavo.”

Komentirao je i formu svojih vozača:

“Lando radi izvanredan posao, kao i Carlos.”

“Carlos nije imao sreće na prve tri utrke ove godine, ali oba vozača imaju sjajan tempo. Obojica vrlo dobro rade unutar ekipe i jedan s drugim. Odnos je dobar i moramo graditi na tome.”

– Gil de Ferran

Odgovor

5 komentara

  1. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Ovako se treba ponasati. Skromno. Ili kako de Ferran kaze , glavu dolje i korak po korak. Pa kako bude. A ne izjave kao proslih godina ( da ih sada ne spominjem)



    11
    11

    0
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Jel ima nadogradnji u Mclarenu?



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.