Williams će primiti refundaciju od Azerbajdžana

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Williams će primiti refundaciju od Azerbajdžana

Ante Vetma

Vlasnici VN Azerbajdžana su potvrdili da će ekipi Williamsa kompenzirati štetu koja je uzrokovana šahtom na 1. slobodnom treningu.

Podsjetimo, George Russell je prešao preko podignutog šahta i pošteno razbio svoj bolid, a Claire Williams je na to reagirala i tražila povrat novca, kao što je bio slučaj s Haasom i VN Malezije prije dvije godine.

Arif Rahimov, promotor VN Azerbajdžana, kaže da je on lobirao da se problem riješi bez komplikacija, te se ispričao Williamsu za ono što se dogodilo:

“Očigledno, to je naša krivica, priznajemo. Dogodilo se nešto što se nije smjelo dogoditi.”

“Provjerili smo opet našu policu osiguranja i u potpunosti pokriva ovaj slučaj. Naš tim odvjetnika razgovara s Williamsovim i bit će u potpunosti refundirani.”

“Očigledno, nema ljutnje i oboje razumijemo da se to nije smjelo dogoditi i da definitivno nije bilo nikakve namjere. Čak smo poslali i buket cvijeća kako bismo poručili da nam je zaista žao.”

Haas je za sličan incident 2017. također dobio novac, ali je morao čekati skoro godinu dana. Rahimov je odlučan oko ideje da se ovaj spor riješi puno prije.

“Spomenuli smo ovo Williamsu, a i osiguravajućoj kući smo rekli da novac želimo što je prije moguće. Ne želimo čekati godinu dana pa da Williams novac može iskoristiti već ove sezone.”

Rahimov će osigurati da se sličan incident više ne može ponoviti:

“Počeli smo provjeravati sve šahtove i odvode dvaput dnevno. Jednom navečer nakon što je svo utrkivanje završeno i jednom rano ujutro prije su bolidi izlazili na stazu. Imali smo nekoliko ekipa koje su išle stazom i provjeravale više od 300 šahtova i odvoda, što znači da smo definitivno ozbiljno shvatili situaciju.”

“Definitivno ćemo osigurati da se više nikad ne ponovi.”

– Arif Rahimov

Podrži nas

Zadnji donatori:
Jhkuiz5 i zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3665 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

7 komentara

 1. Niki Lauda wapi Donator Prikaži

  Imaju u polici osiguranja. Da nemaju, borili bi se rukama i nogama da ne plate…. :)  5

  0
 2. Charles Leclerc 16 ms1224 Prikaži

  Bit će cijena police nešto skuplja kod obnove :-)  6

  0