Horner: Red Bull je u utrci imao brži bolid od Ferrarija

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 43 komentara

Red Bullov šef Christian Horner tvrdi da je njegova ekipa u nedjeljnoj utrci u Bakuu imala bolji bolid od Ferrarija.

Max Verstappen je nastavio svoj niz završavanja unutar top 4 pozicije, a Pierre Gasly je po prvi put ove sezone izgledao dobro, ali je njegova vožnja prošla ispod radara jer je krenuo iz boksa.

“Naš tempo u odnosu na Mercedes i Ferrari je bio dobar. Mislim da smo zapravo u utrci imali brži bolid od Ferrarija. Ako pogledate Pierrea posebno – imao je očajan vikend, ali je njegov ritam zapravo bio vrlo dobar.”

“Ako ga usporedite s Leclercom – u drugom dijelu stinta je bio brži cijelo vrijeme. Mislim da smo izgubili malo previše vremena iza Sergija [Pereza] na početku što je Maxa odmaknulo od Sebastiana [Vettela] i Mercedesa, ali na kraju stinta je bio malo brži od njih.”

– Christian Horner

“Zato smo u prvom stintu išli malo duže – da mu u drugom stintu damo bolje gume. Mislim da je tada skinuo desetak sekundi od vodećih, pogotovo od Sebastiana, a i približio se toj grupi.”

“Tijekom VSC smo se malo mučili jer su se gume ohladile, a nakon što je Pierre odustao nismo htjeli previše riskirati s Maxom.”

– Christian Horner

Horner je ohrabren performansama koje su pokazali njegovi vozači u Bakuu u usporedbi s Ferrarijevim duom, te smatra da je to rezultat napredovanja Red Bulla i Honde.

“Mislim da smo smanjili zaostatak u odnosu na početak sezone. U Melbourneu smo imali jaku utrku, Max je pritiskao Hamiltona većinu te utrke. Bahrein nam je bio težak, ali smo se od tada poboljšali.”

“Kina je bila dobra, a Azerbajdžan još i više, a ova staza nam u prošlosti nije odgovarala. Radujemo se povratku u Europu. Dolazi par staza koje bi nam trebale odgovarati.”

– Christian Horner

Izdvojeno s VN Azerbajdžana 2019.
Start utrke
Ricciardo promašuje kočenje i udara u Kvyata
Gasly odustaje
Bottas prolazi ciljem

Rezultati VN Azerbajdžana
1. slobodni trening
2. slobodni trening
3. slobodni trening
Kvalifikacije
Utrka


Odgovor

43 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Iskreno su mi dosadila ova natezanja – mi smo brži, oni su brži, mi ovo, oni ono…

    Samo se rezultat računa. Ferrari je bio na postolju, Red Bull nije. Kraj priče.



    29
    29

    0
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      To sam ja govorio i za Baku :)



      1
      0

      1
    • Ayrton Senna
      Hr1982 Prikaži

      Naravno da se rezultat samo racuna al ak RB rjesi kak da zagrije gume na startu ili poslije SC doc ce i rezultat bez obzaira na start Vettel bi bio u problemu da VSC se nije pojavio. Uglavnom bitna je brzina rezultat ce doc. Uglavnom bitno je da RB sustize vodecu dvojku koja se nadam da bi mogla postat vodeca trojka a s tim i puno zanimljivije utrke



      4
      4

      0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Pa mislim da Ferrari ima veci problem s gumama nego red bull. Pa se treba postaviti pitanje gdje ce biti i oni kad rijese problem guma.



        3
        3

        0
      • Ayrton Senna
        Hr1982 Prikaži

        Svo troje vodecih ima problema sa gumama samo sto Merc najmanje sto ih cini najboljima al RB ima ociti problem na startu Ferrari bar nije bio preteknut od Pereza a i Sainz je u Bahreinu imao pokusaj tak da bi reko da Ferrari ipak malo lakse zagrije gume



        2
        2

        0
  2. Brazil
    Anonimus4138 Prikaži

    Samo polako,bit ce nesto od 2020 ako se ovako dobro nastavi!!



    5
    5

    0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Očito da si RB i Honda bolje pašu nego McL i Honda.



      1
      0

      1
      • Mclaren
        KERS Prikaži

        Da je 2015 bas me zanima..taj bi brak zavrsio za pola sezone.



        9
        7

        2
      • Ayrton Senna
        Hr1982 Prikaži

        Nisam siguran prosla sezona je pokazala da Mcl nevalja i njima samima kad su koristili isti motor ko RB i vec ove sezone su okrenuli smjer razvoja bolida i odma su puno bolji a da Honda nakon onih vrjedanja u Mcl nije bas razvijala motor je istina vise su gledali da odrade ugovor. RB zna kak se s japancima dela nesmije ih se vrjedat onda ce oni samo naprjed. Bolid isto moze bit kriv za los rad motora ukoliko hladenje nije efikasno pa se pregrije ulje s kojim pada i ks i voda zbog koje dolazi do pregrijavanja pa se nemoze vozit na jakim mapama



        1
        -6

        7
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Honda i McL su od 2013. radili na zajedničkom bolidu. Po svemu kasnije viđenom, problem je bio netehnički



        2
        -3

        5
  3. Japan
    Turkoglu Prikaži

    Pa dobro kaze, drugi sektor je bio bomba, konstantno brzi od ferkana ( 0.3 – 0.7) za nijansu od merca i skinuo je Vettelu 9 sec do VSC.. Ali merc je ipak za koplje dalje. Go Honda.



    5
    4

    1
  4. Kimi Raikkonen
    Michael Schumacher Prikaži

    Red bull konstantno napreduje i ovakvim radom uskoro bih mogao prestici ferrari ako se ovi ne trgnu konacno.



    3
    3

    0
  5. Max Verstappen 33
    Mario Prikaži

    Ja samo čekam da Honda napravi onaj obečani power update motora,tada če biti zanimljivo viditi kako stvari stoje.



    2
    0

    2
  6. Ayrton Senna
    Hr1982 Prikaži

    RB definitivno brzi od Ferraria bio u utrci kad je zagrijo gume ,al imaju ozbiljan problem najsporije dobe gume u temperaturu pa na startu gledamo sad napad Pereza uspjesan i prije Sainza u Bahreinu neuspjesan, to je dokazo i VSC odma je Max otpao a dotad je samo skido Vettela jedno 8sec je skinuo
    Na prvom stintu kad su svi imali problema sa temp u soft gumama RB imao najvise problema Merc najmanje


    0
    0

    0
  7. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Helmut ne govori ništa? S kojim motorom su kao brži? Dok Ferrari i Mercedes stave drugi u pogon ovi će već imati četvrti.



    5
    5

    0
  8. avalon Prikaži

    “Mislim da smo izgubili malo previše vremena iza Sergija [Pereza] na početku što je Maxa odmaknulo od Sebastiana [Vettela] ” !?!?!? RB se po horneru mučija sa RP , a bili su brži od ferraria ? znači li to da je i RP bija brži od ferraria jer ako se RB/max mučija sa perezom/RP , a ovaj baš i nije ugrožava seba onda … osim toga CL je prilikom preticanja maxa u 8 . krugu proša pokraj vozača RB ka brzi vlak . istina , sa DRS – om ali npr VB je pokaza da kad si brz da te i DRS teško može ugrozit šta može potvrdit LH koji je 2 – 3 puta bija u DRS zoni ali nije uspija preteč valtteria . istina , max je u jednom periodu vozija najbrže krugove iz kruga u krug ali i ako odvoziš nekoliko stotinki ili desetinku brže od najbržeg kruga još si brži od “nosioca” najbržeg kruga ali … koliko te to približava onome ispred tebe koji je za “dlaku” sporiji ? pola metra , metar , dva u krugu ? malo karikiram ali …



    6
    1

    5
    • Max Verstappen 33
      Mario Prikaži

      Pa napiši sada miljun onih svojih statističkih brojki pa češ viditi. RB dolazi po vas i puno prije nego sam mislio.



      4
      -6

      10
      • Max Verstappen 33
        Mario Prikaži

        Da i skini si na trenutak očale bit če bistrije.



        3
        -6

        9
      • avalon Prikaži

        Mario… po koga to nas RB dolazi i puno prije nego šta si ti i MISLIJA ? aaaaa znam , po mome beđu si zaključija za koga navijam :):):):) je*e te šta ponekad napišem nešto statistike ? a da ti pogledaš rezultate prethodne 4 trke ? MOŽDA bi vidija da je u australiji RB ( max ) “dotuka” ferrarie . u bahreini bi za tebe bez obzira na problem CL max 100 % završija iza leclerca 0,27 s zar ne ? u kini je RB + tvoj fan završija sitnih 13,8 s iza ferraria/seba i 3,6 s ispred CL kojem je to bila 3 . trka u ferariu . možda se po tebi ne treba priviknut na novi bolid ali ako bi pogleda gaslyia kako se on privikava na RB ? u australiji je CL u prvoj trci za ferrari završija 5. , a gasly u prvoj trci za RB zaosta za krug za vodećima ;) sad u bakuu 5,7 s zaostatka iza seba ;) znam , znam … da nije bilo VSC koji je odmoga maxu on bi sigurno prestiga seba jer u jednom trenutku razmak je bija 2 + s samo mi nije jasno kako je “narasta” na ovih 5 + ???? možda je seb kalkulira s obzirom na stanje guma i nemogučnost da se približi lewisu pa je malo “pustija” gas , a kad se max primaka malo stisnija po gasu ? ma ne … sigurno je RB/max bija brži pa je zato prednost seba povećana na kraju . osim toga max je jedini koji je u trku starta sa gumama iz Q3 kako si doli ispod napisa “…Još jedna bitna stvar u Q3 svi su nakon 1 brzog kruga išli u box po novi set, Max je na istim napravio dva brza kruga i sa istim ušao u utrku” iako se starta sa gumama na kojima se vozi Q2 . možda ovo povlači diskvalifikaciju jer je protiv pravila ? :) :):) pogled na poredak u konstruktorskom ferrari posli 4 trke ima 35 bodova više od RB ;) iako mi savjetuješ “Da i skini si na trenutak očale bit če bistrije.” ja vidim da je posljedica ovih + 35 i to jer je gasly sa svojih 13 bodova pridonija puno manje RB od leclerca koji je ferrariu donija 47 bodova . čisto sumljam da si ti oštrooki vidija da je CL zbog kvara izmakla pobjeda u bahreinu , virujem da si ti samo vidija da je maxu 3. misto “umaklo” za 0,27 s , a kvar/problem ko je*e zar ne ? bolje bi bilo da si argumentima pokuša pobit moj post nego da pokušavaš zaklučit za koga navijam i jesu li mi naočale prave dioptrije pa bi bez njih vidija bolje :) :) :) možda si treba objasnit i dio izjave hornera “Mislim da smo izgubili malo previše vremena iza Sergija ” jer to previše vrimena je trajalo 4 krugova ;) jer RB/tvoj fan je bija brži ali u preostalih 46 krugova nije moga dostić i prestić sporijeg ferraria/seba !?!?!? e da nije bilo VSC i da je bilo još bar 10 – 15 krugova pokaza bi max ferrariu brzinu RB o kojoj horner priča …



        3
        -1

        4
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Lako je objasniti brze krugove Maxa naspram Ferrarija pri kraju utrke. Kad je Vettel otisao po midium gume a kada Max? A druga bitna stvar po meni je ono sto trenutno pruza Vettel u utrkama, tj vec neko vrijeme te Max koji je po meni neko vrijeme bolji vozac od njemca.



      2
      0

      2
      • Max Verstappen 33
        Mario Prikaži

        Pa gledaj stvar je vrlo jednostavna,dok je Vet uzeo par krugova prije brže gume Max je ostao na starijim puno sporijim gumama tako da to nema veze. Činjenica je da mu je max u dvadesetak krugova skinuo 8 sek. A i Gasly je posli imao bolji race pace od CL koji su bili na istim strategijama.



        3
        2

        1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        C.L je izjavio nakon utrke kada je vidio da je daleko od vodecih da uopce nije pritiskao. Vettel je imao tih krugova novije gume i bio dlako brzi. A ostatak drugog stinta je Max bio konstantno na novijim gumama od Vettela na gumama s kojima je on odradio ni manje ni vise 40 krugova stoga je cudo da razlika izmedu njih dvojice nije bila i veca jer su gume na kraju kod Vetela bile gotove. To koliko je gasly bio brzi objesi macku o rep. C.L je opalio jedan brzi krug i usporio 1:43:0 je nesto sto je rb jucer mogao samo sanjat.



        1
        -1

        2
      • Max Verstappen 33
        Mario Prikaži

        Još jedna bitna stvar u Q3 svi su nakon 1 brzog kruga išli u box po novi set, Max je na istim napravio dva brza kruga i sa istim ušao u utrku,svi znamo koliko se brzo troše gume u kvalama pod največim režimom rada motora i sa gumama do krajnih granica. Pa ko je terao Vet da ode tako rano u box,valjda su izračunali da im je to najbolja opcija. CL se FIA smilovala zbog udesa i dopustila novi set žutih guma i ni to mu nije pomoglo jer je u početku opet išao ko sivonja i onda zadnjih 10 krugova prije ulaska u box patio.
        Uglavnom sve brojke govore da nije bilo VSC a Max bi bio ispred Vet a CL je rasturio u svim segmentima utrke.
        CL je za brzi grug ako si gledao imao sriće,prvi sektor ružičast,drugi ne zelen nego žut atreći imao zavjetrinu i drs od zaostalog inače ništa od toga.



        3
        -2

        5
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Nije startao na gumama iz Q3, nego na onima iz Q2.



        3
        3

        0
  9. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Svi vi koji trenutno velicate CL a pljujete po VET( a ima vas puno i to je trenutno postao neki trend ogorcenih navijaca hmmm) ste u krivu…kao da seb nije mogao letit sa soft gumama i onda odjednom past u formi, naravno da je, al je on iskusnjara i znao je da mora vozit 40 krugova na njima i da ih mora malo cuvati dok tojCL upravo nije radio… on je jos zelen i nije na razini vettela sigurno, sto ne znaci da nece bit.



    3
    2

    1
    • Sebastian Vettel 5
      dzalac Prikaži

      Također svim pametnjakovicima preporucam da salju svoj CV u Maranello kad su toliko pametniji od talijana, dobro ce te se usrecit jer ipak je to ferrari a napravit ce te dobro djelo milijunima navijaca i napokon ce ferrari imat najbolje stratege :)



      2
      -4

      6
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Zanimljivo kako je u bahreinu mogao pritiskati i bjezati iskusnjarama hamiltonu i vettelu. Meni se cini da se pirelli pogubio sam u svojim gumama za koje valjda ni oni sami neznaju koje su brze a koje sporije komponente. Ovo je smjesno da boli glava da soft nije konkurentan midium gumi skoro ni malo. To se tesko moglo predvidjeti , slicno kao u spanjolskoj lani. Gume su ove godine radene da bude veca razlika izmedu komponenti a dobijemo slicne stvari u odredenim utrkama kao lani. Problem najveci su gume, njihovo zagrijavanje, te prevelika degradacija. Taj soft je u baku smece nevideno, moras na njemu vozit a razliku nedonosi a amen je nakon 12 krugova. I sad npr da je netko i htio ici na 2 ulaska u boks, kako bi to sto pomoglo ikome? Ovdje su najveci problem bile gume koje nefunkcioniraju kako trebaju i ispalo je kako je, no nemoj mi prodavat price nikakve o iskusnjari vettelu. On sa svojih 5 pirueta u zadnjih godinu dana je pokazao kolika je iskusnjara…



        1
        -3

        4
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Ja imam neke argumente zašto mislim da je Lec u boljoj formi nego Vettel. Također imam sve više argumenata za tvrdnju da je Binoto napredovao do razine svoje nesposobnosti (Peterovo načelo).

      Lec je pretekao nekoliko ljudi za razliku od Vettela koji nije nikoga pretekao. Lecu su gume otišle nakon 32 kruga, Gaslyju nakon 38, a Vettelu nisu otišle niti nakon 40 krugova jer on u tih 40 nije morao pritiskati, preticati, a imao je i 2 kruga VSC što Lec i Gasly nisu imali u svojim stintovima.



      1
      -2

      3
      • Ayrton Senna
        Hr1982 Prikaži

        Gasly je odusto sa gumama s kojima je starto pa ti prica ne drzi vodu wapi



        1
        1

        0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Što točno ne drži vodu?
        Da su Lecu otišle nakon 32 kruga?
        Da Vettelu nisu niti nakon 40?
        https://www.fia.com/file/79974/download

        Ne stoji samo to da su Gaslyju trajale 38. Ne znamo koliko bi trajale da nije riknuo bolid.

        Malo sam ćorav, pa mi se, prvi put kad sam gledao ovaj pdf, činilo da u zadnjem retku piše 1:48…..

        Da, u pravu si da ne znamo koliko je Gasly mogao na tim gumama….. a i on je napravio dosta preticanja, tako da svaka čast na handlanju guma.

        Kako vidimo na Lecovom primjeru, gume su imale prilično oštar cliff, u jednom krugu izgubiš 2 sekunde, a u sljedećem još sekundu i pol.



        1
        0

        1
      • Ayrton Senna
        Hr1982 Prikaži

        Joj kaj ste krenuli na Vettela on je kakav je bio a to sto se zvrtio tolko puta samo jednom se sam zvrtio i to ove sezone a ovi od prosle su bili kontakt sa Maxom,Riccardom,Hamiltonom
        Kaj niko nije gledo proslu sezonu sta niste skuzili da je LeClerc cudo od vozaca pa pogledajte broj bodova ak vec niste gledali LC je imao 39bodova a Ericson 9 al Ferrari opravdano podrzava Vettela zbog iskustva prva mu sezona bit ce vremena za njega a mali svom silom oce ispred njega pa mozemo jos puno greska ocekivat od LC ak se ne smiri tome u prilog ide da je Gasly puno bolje ocuvo svoje gume a kreto iz boxa i imao 10 bolida vise za pretec dok je LC jurio glavom bez obzira i unistio gume puno prije sa puno manje preticanja



        3
        1

        2
  10. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    usporedba lec-gas krugova:
    http://i68.tinypic.com/21jqfky.png
    s obzirom da se gasly startao iz boska…nije loše.



    5
    5

    0
  11. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Da a onda je svizac zamotao čokoladu u papir.



    1
    1

    0
  12. Daniel Ricciardo
    MALAK Prikaži

    Zašto niste onda bili ispred ?
    Daj Horner ne drobi dosadni ste,nakon Australije ste več najavljivali čuda i Japanci čak e sad nakon 4 utrke ste malo promjenili ploču ….
    Naj veči gubitnik zasada je Leclerc što svojom greškom što kvarom …
    Jedino što mogu dodati je da Max zaSAd ne radi sranja i vozi dobro uzima što može zasada je iskoristio sve prilike.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.