Uralkali demantira glasine o kupnji Williamsa

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 4 komentara

U medijima su se prije nekoliko dana pojavile priče o prodaji Williamsa, a kao kupac je spomenut ruski milijarder Dmitrij Mazepin, predsjednik Uralchema i glavni dioničar Uralkalija.

Ovo ime moglo bi vam zvučati poznato zbog njegovog prijašnjeg pokušaja kupnje F1 momčadi. Mazepin je prošle godine pokušao kupiti Force Indiju, no u tome ga je pretekao kanadski milijarder Lawrence Stroll.

Izvještaji tvrde kako je Mazepin tijekom prošlotjedne VN Kine razgovarao s predstavnicima Williamsa oko moguće kupnje britanske momčadi. Iz Uralkalija tu vijest demantiraju:

“Informacije koje su se pojavile u medijima nisu istinite. Uralkali nije sudjelovao u pregovorima vezanim uz kupnju momčadi Williamsa.”

– glasnogovornik Uralkalija za portal RaceFans

Ipak, ova izjava iz Uralkalija ne mora značiti da Mazepin nije zainteresiran za kupnju – iz Uralchema, njegove kompanije koja ima najveći udio u Uralkaliju, zasad nema komentara.

U cijeloj priči spominje se i mjesto u momčadi za Dmitrijevog 20-godišnjeg sina, Nikitu Mazepina. Nikita se od ove sezone natječe za ART u Formuli 2, a početkom godine objavljena je vijest da će mladi Rus dobiti 12 dana privatnih testiranja s Mercedesovim šampionskim bolidom iz 2017., nešto što definitivno podsjeća na početak karijere sina već spomenutog Lawrencea Strolla, Lancea.

Njihove se sudbine konstantno isprepliću, pa tako još uvijek traju nesuglasice oko prodaje Force Indije. Mazepin je zbog nezadovoljstva tim procesom čak pokrenuo i sudski postupak protiv stečajnog upravitelja FRP Advisoryja koji još uvijek traje.

Što se tiče Williamsa, momčad se svakako nalazi u teškoj situaciji. Iako su prošle godine uspjeli ostvariti dobit unatoč posljednjem mjestu u momčadskom poretku, ove godine se očekuju lošiji rezultati. Ostali su bez Martinija kao glavnog sponzora, a čini se kako će i ovu sezonu završiti na uvjerljivom posljednjem mjestu. Financijska pomoć sigurno bi im dobro došla, no upitno je bi li dopustili prodaju momčadi.


Odgovor

4 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Ovakvo kotrljanje po stazi nema smisla, momčad gubi novac i reputaciju.

    Williams je na prekretnici. Ili će ih netko kupiti i pokušati od njih opet napraviti relevantnu momčad ili je ovo njihov kraj.



    4
    4

    0
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Treba razlikovati tri osobe ovdje:
    1. Mazepin – fizička osoba
    2. Uralchem – pravna osoba, glavni dioničar Uralkalija
    3. Uralkali – pravna osoba

    Samo jedna od tih osoba je demantirala kupovinu Williamsa.
    To može napraviti Uralchem ili Mazepin kao fizička osoba.



    4
    3

    1
  3. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Ili ih prodati,ili neka se povuku,ovakvo gubljenje i vremena a i novaca se ne isplati,ova godina im je presudna.



    1
    1

    0
  4. Abu Dhabi
    25vv Prikaži

    Williams goodbye F1



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.