Bottasu prvi pole position sezone na VN Kine!

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 5 min 96 komentara

Valtteri Bottas stigao je do prvog pole positiona ove sezone nakon što je bio samo 23 tisućinke brži od momčadskog kolege iz Mercedesa, Lewisa Hamiltona.

Na 3 desetinke zaostatka ostala su dva Ferrarija, Vettel s minimalnom prednošću ispred Leclerca.

Dva Red Bulla startat će iz trećeg reda, Verstappen je bio čak 8 desetinki brži od Gaslyja. Ricciardo je bio samo desetinku iza Gaslyja, a 4 tisućinke ispred Hulkenberga. Top 10 zaključuju dva Haasa, Magnussen i Grosjean.

Evo kako je to izgledalo po kvalifikacijskim rundama…

Q1

Treće ovosezonske kvalifikacije krenule su, kao i dosadašnji dio vikenda, u suhim uvjetima. Prvi su na stazu pojurili Williamsi, dok je ostatak momčadi nešto duže ostao u boksovima.

Nakon prvih brzih vremena za većinu vozača, najbrže vrijeme postavio je Valtteri Bottas u Mercedesu. Finac je postavio vrijeme 1:32.658, čime je srušio najbrže vrijeme ovog vikenda, koje je upravo on postavio na trećem slobodnom treningu. Iza njega su ostali Hamilton, Verstappen, Vettel i Hulkenberg, dok je Charles Leclerc ostao tek 11. nakon prvih krugova.

U nokaut zoni bili su Stroll, Kubica, Russell, Giovinazzi i Albon. Potonja dvojica nisu izašla na stazu, a tako je ostalo i do kraja. Za Albona se znalo da neće nastupiti nakon velikog udesa na posljednjem treningu, dok problemi za Giovinazzija zasad nisu poznati. Talijan je bio u bolidu i činilo se da je spreman za izlazak na stazu, no bolid je ipak ugašen.

Do kraja sesije nismo vidjeli nikakva iznenađenja, Lance Stroll je ostao u nokaut zoni te je sedmi put zaredom ispao u Q1, a iza njega su ostala dva Williamsa, Russell ispred Kubice.

Q2

Prvi put ove sezone vidjeli smo različite strategije u rundi koja odlučuje o startnom setu guma za top 10. Oba Mercedesa i Ferrarija te Max Verstappen izašli su na srednjoj komponenti nakon što su u Q1 korištene samo najmekše gume.

Bottas je ponovo bio najbrži nakon prvih brzih krugova, vrijeme je bilo 1:31.728. Pola sekunde kasnili su Vettel i Leclerc, četvrti je bio Verstappen, dok je Hamilton nakon greške u krugu ostao čak 8 desetinki iza momčadskog kolege.

U nokaut zoni imali smo Pereza, Sainza, Raikkonena, Norrisa i Grosjeana koji nije postavio vrijeme.

U samome vrhu do kraja nije bilo značajnih promjena. Samo su Leclerc i Hamilton izašli na mediumu, no ostali su izašli na softu samo radi predostrožnosti. Hamilton je uspio popraviti vrijeme te je s 1:31.637 bio 9 stotinki brži od Bottasa.

Osim Mercedesa, Ferrarija i Red Bulla, u Q3 su se uspjela probiti oba Haasa te, po prvi put ove sezone, oba Renaulta. Ispali su Daniil Kvjat kojem su nedostajale samo 22 tisućinke, Perez, Raikkonen te oba McLarena, Sainz ispred Norrisa.

Q3

Mercedesi su se nakon prvih brzih krugova uspjeli izdvojiti s čak 4 desetinke ispred trećeplasiranog Vettela, ali je zato njihova međusobna razlika bila minimalna – Bottas je bio samo 7 tisućinki ispred Hamiltona. Max Verstappen je uspio razdvojiti Ferrarije, dok je Gasly s minimalnom prednošću bio ispred Hulkenberga i Ricciarda. Dva Haasa ostala su u garaži te su išli na samo jedan brzi krug.

Posljednji pokušaji nisu prošli najbolje za sve – Hamilton i Bottas stisnuli su sve vozače te je bilo upitno hoće li svi stići u krug. Dva Red Bulla i dva Haasa na kraju nisu uspjeli ući u brzi krug prije kockaste zastave, s time da Magnussen i Grosjean uopće nisu odvozili brzi krug u Q3.

Hamilton je imao dobra vremena po sektorima, no na kraju nije uspio popraviti vrijeme, dok je Bottas popravio vrijeme za 16 tisućinki te je s 23 tisućinke prednosti uspio uzeti pole position za jubilarnu 1000. utrku prvenstva Formule 1.

Vettel je ostao treći, dok se njegov kolega Leclerc uspio približiti na samo 17 tisućinki zaostatka, čime je Ferrari ipak zaključao drugi startni red.

1000. utrka Formule 1 kreće sutra u 8:10!

Vozač Momčad Vrijeme Zaostatak (Q3)
1 Valtteri Bottas Mercedes 1m31.547s
2 Lewis Hamilton Mercedes 1m31.570s 0.023s
3 Sebastian Vettel Ferrari 1m31.848s 0.301s
4 Charles Leclerc Ferrari 1m31.865s 0.318s
5 Max Verstappen Red Bull/Honda 1m32.089s 0.542s
6 Pierre Gasly Red Bull/Honda 1m32.930s 1.383s
7 Daniel Ricciardo Renault 1m32.958s 1.411s
8 Nico Hulkenberg Renault 1m32.962s 1.415s
9 Kevin Magnussen Haas/Ferrari
10 Romain Grosjean Haas/Ferrari
11 Daniil Kvjat Toro Rosso/Honda 1m33.236s
12 Sergio Perez Racing Point/BWT Mercedes 1m33.299s
13 Kimi Raikkonen Alfa Romeo/Ferrari 1m33.419s
14 Carlos Sainz Jr. McLaren/Renault 1m33.523s
15 Lando Norris McLaren/Renault 1m33.967s
16 Lance Stroll Racing Point/ BWT Mercedes 1m34.292s
17 George Russell Williams/Mercedes 1m35.253s
18 Robert Kubica Williams/Mercedes 1m35.281s
19 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo/Ferrari
20 Alexander Albon Toro Rosso/Honda

Odgovor

96 komentara

  1. Mclaren
    Antishaaa Prikaži

    Bottas odlican!!



    4
    4

    0
  2. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Botas sa bradom > Botas bez brade ?



    9
    7

    2
  3. Bridgestone
    Loki18 Prikaži

    Odlicna taktika haasa



    9
    9

    0
  4. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Trebaju Stroll i Palmer vozit za Mercedes da bude zanimljivije prvenstvo.



    11
    6

    5
  5. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Svaka cast bottas, ajd da je i max jednom ostao kratkih rukava kad je neka skakljiva situacija. Gasly se sve vise cini kao truba, 8 desetinki u skoro svakoj rundi je previse, oszatak grida se nazalost nije priblizio ove sezone.



    7
    7

    0
  6. Alpine
    Alpine Prikaži

    Čestitke Ricciardo, čestitke Hulkenberg, tako se to radi !



    12
    12

    0
  7. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Skyevci barem sad mogu mirno spavati.. glasine kruže da su u Bahreinu patili od kroničnog nedostatka sna..
    btw, Bottas fenomenalan.. no, ne bih otpisao crvene ;)



    16
    1

    15
  8. Ferrari
    AlijA Prikaži

    Sva sreća pa je Ferrari brži na pravcima …………………..



    10
    7

    3
  9. Marlboro
    Alonso1965 Prikaži

    Samo cekam Vettelovu kaznu…
    GO MAX



    3
    -9

    12
  10. Formula 1
    Sutil Prikaži

    Kad Hamilton kaze da zeli fer utrku, cisto utrkivanje, zeli brze konkurente, a onda napravi ovo u zadnjem pokusaju u Q3, usporis ostalih 9 i zeznes im vremenena. Znam da cu sad pobrati minuse, ali tip je tolika gnjida, vjerojatno je trenutno najbolji vozdac na gridu, ali je odvratan, jedva cekam da ode iz F1.
    Hulk i Ricci nevjerojatno blizu, strasni vozaci, nadam se konkurentnom Renaultu iduce sezone pa da i oni pokazu koliko vrijede. Gaslyja ne zelim komentirati vise, Haas takoder, McLaren los nazalost danas.
    Nadam se dobroj utrci sutra.



    42
    28

    14
    • Max Verstappen 33
      Mario Prikaži

      Ham to radi uvijek gdje je to god moguće. Uvik prljave igrice.



      15
      7

      8
    • Michael Schumacher
      ZJ11 Prikaži

      Ne treba cekat da ode samo da dodje vrijeme da merc nije najbrzi, da kasni npr pola sec i onda ce se vratit stari ham i mclaren dana kad je pucao pod pritiskom



      17
      8

      9
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Mislio sam da sam vidio sve po pitanju glupavih primjedbi vezano za Hama, ali očito nisam.
      Dakle ako sam dobro shvatio problem je jer je Hamilton out lap presporo vozio?
      Da li je ima neko pravilo da Mercedes mora biti prvi u koloni kod out papa? Nema? Znači svaka ekipa može izaći na stazu kad želi, dakle prije MB-a? Zanimljivo.
      Da li ima neko pravilo da drugi bolidi ne smiju preci Mercedes na out lapu? Nema? Znači mogli su ga obići svi koji su smatrali da je prespor? Kao što je Vettel napravio sa Hulkom? Zanimljivo.
      Umjesto da smišljate glupe razloge za hejtati Hama, priznajte da je MB bio danas brzi i gotovo, jer ovo je stvarno smiješno.



      20
      15

      5
      • Formula 1
        Sutil Prikaži

        Jesam li ja u svom komentaru rekao da je MB nezasluzeno prvi ili nesto tako? Nisam. Jesam li rekao za Hamiltona nesto ruzno sto se tice njegovog vozackog umijeca? Nisam. Rekao sam samo ono sto stoji i sto nitko ne moze opovrgnuti, Ham prica kako zeli konkurente sto blize njima za utrkivanje i bla,bla, a radi upravo suprotno. MB je ZASLUZENO uzeo 1-2. Evo, nadam se da si sad malo bolje razumio moj prvi komentar. Pozdrav.



        5
        2

        3
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Ne nego impliciraš da je Ham namjerno usporio da bi zayebo protivnike, što jednostavno nije točno jer brzinu na out lapu diktira temperatura guma i priprema bolida, a ne Hamovo raspoloženje.
        A čak i da nije tako, svi koju su iza njega imaju ga pravo proći, kao što je Vettel prošao Maxa i Hulka, tako da bilo kakva kritika Hama ovaj put je neutemeljena.
        Recimo Max u intervjuu koji sam ja pročitao kaže da su ga zayebali Vettel i Renaultovi.
        Jesu onda i oni odvratni po toj logici?
        Ili misliš da bi prvi bolid na stazi trebao razmišljati o tome hoće li zadnja tri bolida stići ući u krug?
        Ne bi ništa rekao da nismo prošle godine vidjeli više kvalifikacija gdje se prvi vuče po stazi jer gume jedva izdrže jedan krug.



        5
        1

        4
    • dejan_s Donator Prikaži

      @Sutil
      Eh, ja ne bih volio da Hamilton ode tako brzo iz F1. Zapravo volio bih da ostane što duže. Hamilton nam je po dolasku u Mclaren pokazao o kakvom talentu je riječ i odmah smo ga vidjeli u uzletu, vidjeli smo Hamiltonov procvat i zenit u Mercedesu tokom ove hibridne ere, no ono što nedostaje je treća faza njegove karijere, kojoj se nadam , a to je faza gdje neće biti masivne prednosti auta kojim upravlja. Tek tada ćemo imati potpunu sliku o Hamiltonu, slično kako se iskristalisala slika i o Schumacheru kada se vratio u F1 kao vozač Mercedesa ili u slučaju Alonsa kada je na kraju F1 karijere(?) vozio Mclaren. Ako doživimo da vidimo Mercedes u poziciji i ulozi u kojoj je ove ili prošle godine Red Bull vidjećemo, vjerujem u to, nešto što se nikako ne uklapa u mit o Hamiltonu kao o vozaču koji je mjera svih stvari. Istina već par godina stvarnost kao pravi “mythbuster” daje znakove da Hamilton nije (samo) ono što za njega tvrde neki uticajni njemu blagonakloni mediji, no kako su su nam britanci presadili ružičaste naočale kada je Hamilton u pitanju teško je vidjeti njegove slabosti koje su tako jasno ispoljile te 2016. godine u borbi protiv Rosberga ili ove godine kada nema potpunu dominaciju nad treće razrednim vozačem kakav je Bottas.
      Zbog atribucionog biasa lako vidimo da su greške ili slabiji rezultati Vettel-a ili Ricciardo-a djela ruku njihovih, no kada se to desi kod Hamiltona vuku se za rep atribucije kako je nešto drugo odgovorno, nešto nad čim Hamilton nije imao kontrolu (staviti po potrebi: loše gume, prejak vjetar, sabotaža sa pit walla, oštećenje podnice ……).
      Sa psihološke strane volio bih vidjeti do koje granice će mind games Hamiltona i britanca ići ako se desi da Mercedes posrne nakon 2020 godine.
      Da ne bude dvojbe Hamilton je veliki vozač u to nije bilo dvojbe još dok je bio u GP2 (sjetimo se samo njegove utrke u Turskoj 2006 nakon koje je Schumacher rekao da očekuje da će LH biti prvak), no nadam se da će doći vrijeme kada će i ostrašćeni shvatiti da Hamilton nije Faraon, nego samo odličan vozač koji ima uspone i padove i čija granica je određena kao i kod drugih vozača kvalitetom auta kojim upravljaju.
      Ako postoji bar tračak sumnje o opijenost Hamiltonom biće dovoljno popratiti samo (bilo ih je više) izjave Damon Hilla(koji je umjereniji Sky-evac) prošle godine da u slučaju da Mercedes ne potpise novi ugovor s Hamilton da će da propadnu ……
      Šteta zbog svega jer bismo trebali biti sretni da imamo priliku pratiti pisanje najboljih trenutaka nove F1



      12
      7

      5
      • Michael Schumacher
        ZJ11 Prikaži

        U potpunosti se slazem sa komentarom. Zato sam gore i napisao da bi u slucaju da merc nije najbrzi vidjeli drugacijeg hamiltona. Bila je negdje analiza karijere alonsa na netu i spomenuli su da je on imao samo 2007 najbrzi bolid na gridu, sumaher, prost i senna oko 4-5 sezona, dok je kod hamiltona 8 sezona, 2007, 2008, 2012 i svih 5 merc hibridnih sezona. I vettel je bii najjaci kad je imao 3 sezone najbolji bolid. Moje misljenje je da bi osim 2017 kad je vettel vozio gotovo savrsenu sezonu bilo koja dva vozaca koja bio vozila ovaj merc postali s njima prvaci, mozda ne tako dominantno al bi bilo tako.



        6
        2

        4
      • dejan_s Donator Prikaži

        @ZJ11
        Da, primjetio sam da razmiljamo na sličan način o nekim temama. Preciznije bi bilo ako bi bilo rečeno da bilo koji od top vozača ili bar prosječnih vozača bi bio prvak u Mercedesovim F1 autima 2014-2018. Ipak mislim da ne bi prvaci postali vozači poput onih najslabijih (Luka Badoer) ili samo slabih ( Takuma Sato, Giancarlo Fisichella) od takvih ne možete napraviti prvaka čak ni uz magični štapić.



        3
        1

        2
      • Honda
        Red Bull no1 Prikaži

        Evo licno mislim da je Verstapen vec sada bolji vozac od Hamiltona.O Alonsu necu uopste govoriti jer bi on Rozberga u svakoj sezoni pojeo za dorucak u istom bolidu a u ovakvom Mercedesu su bi uzimao titule lakse nego Hamilton kojeg se ja jako dobro sjecam kakav je bio u bolidu koji nije bio po sekundu krugu dominantan kao Merc prijasnjih godina.Ali moramo priznati da nije Hamiltonova briga kada ce ko izaci i ko je iza njega, o tome treba da brinu sefovi boxova.



        7
        0

        7
      • Michael Schumacher
        ZJ11 Prikaži

        Vec 25 godina pratim formulu i opcenito sve vrste utrka koliko se stigne pa tu imam veliku bazu iz koje pokusavam donijeti neke zakljucke u svojim komentarima
        Od danasnjih vozaca koji su vozili za vrijeme od kada je merc dominantan i koje su mogli uzeti kao zamjenu za schumachera 2013 a koji bi uz rosberga sigurno bili prvaci spomenuo bi hulka, buemija, pereza, kubicu prije ozljede, kimija, riccija, buttona itd.
        Vettel i alonso bi dominirali kao i hamilton, jer u situaciji kad je vettel u mogucnosti voditi u utrci tesko ga je dobit jest da je pao sto se tog aspekta njegove voznje tice u zadnje vrijeme.
        O tome sta je alonso sposoban ne treba komentirati, bio bi samo problem njegov karakter i sto bi neki rekli njegova losa karma.



        6
        3

        3
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        @dejan_s
        Temeljita analiza kao i uvijek, no nije li 3. utrka sezone malo prerano za “prozivati” Hama ili bilo kojeg vozača jer nema dominaciju na timskim kolegom?
        Pogotovo kad znamo da Ham obično diže formu kroz sezonu.
        Daleko od toga da se nema što kritizirati, startove mora popraviti dosad oba loša ove godine i tu ima puno mjesta za napredak.
        No isto tako sutra ako pobijedi imati 2/3 pobijede usprkos izvedbama ispod njegove najbolje razine te timskog kolegu koji je u formi života zasad. Također ima bodovnu prednost na ostalim konkurentima kakvu nije imao zadnje dvije sezone sve do iza ljetne pauze.



        2
        1

        1
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Zanima me šta se to “iskristaliziralo” kod Schumachera u one 3 povratničke sezone @Dejane, ili kod Alonsa u sezonama u drugom stintu u Mclarenu?
        @ZJ11, ti koji su analizirali su se malo zyebali. Imao je Ferdo i 2006. najbrži bolid. Ferrari se tek u drugom dijelu sezone izjednačio sa Renaultom.
        2005. Mclaren je bio najbrži, al džaba ti to kad je bio neoouzdan (dosta nepouzdaniji od Renaulta).
        Da se razumijemo, više-manje slažem sa oba komentara



        1
        0

        1
      • dejan_s Donator Prikaži

        @smr201
        Pitate se “nije li 3. utrka sezone malo prerano za “prozivati” ” ? Ne, jer prema onome što imamo kao “dominirajući stav” Hamilton i Bottas ne mogu stati u istu rečenicu i u skladu s tim sve osim neupitne dominacije kao što je to bilo u slučaju Alonsa i Stoffel Vandoorne-a prošle godine nije u skladu “ s očekivanjima. Ili ako prihvatimo to što imamo onda Hamilton nije faktor za koji smo uslovljeni da vjerujemo da jeste. Nemojte zaboravite da se danas Hamilton predstavlja kao neko tko je u najgorem slučaju “drugi Senna”. Kod izvođenja zaključaka princip augmentacije caruje i nemoguće je ne vidjeti “da nešto ne štima” ako taj isti “crni Senna” dopušta da mu vozači poput Bottasa pušu za vratom.
        A kako je Prost prošao u omjeru sa Sennom ne vrijedi ni pominjati uprkos činjenici da je Prost jedan od “najvećih sinova F1”.
        https://f1banter.wordpress.com/2010/03/15/senna-vs-prost-statistics-show-you-would-rather-have-prost-in-your-car-if-you-were-a-f1-team-principal/

        @ Frantic
        Šta se to iskristaliziralo kod Schumachera i Alonsa?
        Ono što prosječni neostrašćeni pratilac F1 vidi već na prvi pogled: Ma kog da je vozač kalibra(kvalitete) on ne može više dobaciti nego što mu to konstelacija odnosa u kojima se obreo dopušta (kvalitet auta, pit wall….). Ni u kom slučaju nisam imao namjeru dovoditi u pitanje vozačke sposobnosti Schumachera i Alonsa. Na pomen njihovih imena imam veoma prijatne refleksije.

        Možda je čudno što tako često “moram otkrivati toplu vodu” ali u vrijeme kada imamo zapjenjene medije koji tako besramno viču besmislice ….. i kada horde opijenih i razularenih navijača, privučeni navodnom omnipotentnošću vozača, u ovom slučaju LH, prijete da prave od živih vozača kumire, gotovo bez ikakve osnove, riječ opora koja poziva na odmjerost treba se čuti pa makar i ne bila na volju mnogima.



        5
        4

        1
      • Pirelli Hypersoft
        Einspritz7 Prikaži

        @Red Bull no1
        Daj nemoj me nasmijavat , ” …Verstapen vec sada bolji vozac od Hamiltona.”
        Max je sirovina neodgojena koja ide glavom kroz zid , može bit bolji od njega samo u kršu i lomu i ničemu više .


        0
        0

        0
    • Lewis Hamilton 44
      Hamiltonteam44 Prikaži

      Leclerc i Vettel isto nevidjene gnjide,jer su bili 1-2 na kvalifikacijama u Bahreinu. Navijam za Mercedes,pa kada nemam vise kako diskreditovati i umanjiti znacaj uspjeha protivnika,pisem gluposti.

      To je tema ovih kometara? Cini se zanimljivo i ujedno odvratno,ukljucujem se,cisto da se ne kaze da samo Ferrarijevi navijaci ucestvuju.



      2
      -2

      4
  11. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Hamilton supak zbog ovog usporavanja, instant karma….do the rosberg



    16
    2

    14
  12. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Kako je moguće da je Vettel ispred Leclerca kad je Charles prvi vozač jer je brži i bolji?

    Sarkazam, naravno. Ferrarijevi navijači su nerealni do bola, od utrke do utrke mijenjaju mišljenje i hejtanje. Chill.



    17
    7

    10
  13. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Sainz zaribao zadnji sektor a Norris se jedostavno nije snasao. Steta.



    3
    3

    0
  14. FSV Prikaži

    Toliko o Mercedesovom preseravanju kako ce biti jos teze u Kini u odnosu na Bahrein….Lujo klasicna gnjida od coveka,nadam se da ce ga ove godine Botas bar poljuljati u osvajanju titule,Vetel jako tesko….



    17
    3

    14
  15. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Sta je mercedes dobio kocenjem? Samo verstapena mozda izbacia s drugog startog reda a ferraria ostavio ?
    Mercedes Ferrari i Renault razlika izmedu vozaca danas minimalna
    Mogla bi bit trka zanimljiva



    3
    3

    0
  16. Mclaren
    KERS Prikaži

    Neznam gdje Ferkan nestao..Mclaren lose…Valteri je pobjedio Hama u qvalama…shvatit cu ga ozbiljno kad to napravi 3 puta zaredom.



    1
    1

    0
  17. Force India
    alen-sisul Prikaži

    Pozdrav ljudi,

    Sve čestitke Botasu, jednostavno mora pokazivati zube ako želi nešto napraviti. Za Ferrari je zapravo dobro prošlo kako je izgledalo u prvom pokušaju. Poboljšati kvale hitno i još ako uzmemo u obzir ove komplikacije s Sebom na kraju uh… Gasly počeo nadam se raditi kako treba. Meclaren malo podbacio, shit happens, ionako će bit zanimljivo u sredini.

    Uživajte sutra



    1
    1

    0
    • Ayrton Senna
      Hr1982 Prikaži

      Ma nis od Gaslya uzeo poziciju iza Maxa pa na prvi pogled izgleda ok, al zaostatak za Maxom prevelik 0.8sec RBR ga mora hitno mjenjat ak sutra ne odradi posao kak treba



      1
      1

      0
  18. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    Valtteri , it’s James!



    4
    0

    4
  19. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Ricciardo napokon u rangu s Hulkom, možda mu je sjeo bolid konačno.

    Ricciardo – Max startaju jedan iza drugoga sutra.



    5
    5

    0
  20. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    Mogli bi sutra vidjeti napokon okršaj Ricciarda i Verstappena na stazi



    6
    6

    0
  21. Pirelli Wet
    Double Overtake Prikaži

    Fear the beard! ?
    Nadam se dobroj utrci sutra + okršaj Ricciarda i Verstappena.



    3
    3

    0
  22. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Strani mediji navode da je Ferrari poprilicno spor u sporim zavojima iako su najbrzi na ravnom… po meni to im je prednost samo ako moraju nekog zadrzat iza sebe. Ako se pokaze da im je race pace bolji nego qualy kao i prosle sezone onda je 0.3s nista jer su znali zaostajat i puno vise pa biti bolji. Vidjet cemo sutra da li je tako i sa SF90???? Hamilton šupski…



    8
    3

    5
  23. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Bottas stvarno izgleda da bi mogao zapaprit Hamiltonu sezonu, sviđa mi se to. Mislim da će bit dobra utrka sutra, napokon Renault s oba bolida u Q3, Haas stvarno drži kontinuitet. Ah Gasly, drag mi je dečko, ali velik zaostatak za Maxom ima, kažem ako do Mađarske ne napravi nešto Kvyat dobiva mjesto nazad, ako ne i prije.



    2
    2

    0
  24. Rover
    zjurina Prikaži

    Toliko o bržem i “brzim ko metak” Ferrariju …pfff



    4
    3

    1
  25. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Toliko o tom Ferrariju brzem od Mercedesa, brz ko metak itd. Jbt to valjda jos jedino horner i wolf puse te fore. Glavni favorit , bla bla…



    2
    0

    2
  26. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Pogodio pole na manageru za 3 tisucinke ;)



    2
    1

    1
  27. Gagi032 Prikaži

    Ima ferari potencijala sutra za pobedu uprkos ne bas dobrim kvalifikacijama!!



    1
    0

    1
  28. idijot Prikaži

    Za Nevena Novaka: đo VI naci
    a ne: đo VA naci



    2
    2

    0
  29. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    U čistoj trci Bottas brži za dlaku od Hamiltona, Vettel za dvije dlake od Leclerca, a Max za tri trajekta od Gaslya.

    Ohrabren sam boljom formom RedBull Honde, a i Putin je bio odlican!

    P.S. super mi je ovaj termin. Lagano kavica, svi spavaju, mir tišina i F1. Di ćeš bolje ?



    8
    8

    0
  30. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Jesu to oni toliko sporiji nego prosle sezone u kvalama?


    0
    0

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Da se nadovezem jer sam sad provjerio lanjski pole od S. Vettela. 1:31;095. Znaci danas je Ferrari bio sporiji nego lani cca 7 desetinki kao i u Australiji. Pa izgleda da su na nekim stazama brzi nego lani, a na nekima bas i ne.


      0
      -1

      1
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Ako se dobro sjećam prošle godine je bilo extra hladno za kvale, a danas pak na Skyu rekli da Pirelli misli da je soft na gornjoj granici bio.
        Tako da je moguće da je temperatura zaslužna za to.


        0
        0

        0
  31. Max Verstappen 33
    Mario Prikaži

    Čitam da su Maxa gadno naljutili zbog neodvoženog zadnjeg kruga u Q3.
    Uči će gadno nabrijan u utrku,ili će napraviti čudo ili lom,nadam se ne ovo drugo.
    Sada čemo viditi koliko je sazrio i hoče li se iskulirati i napraviti odličnu utrku.



    2
    1

    1
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Zaje.. ga je onaj koga ce vidjet samo na startu utrke jer da bi dosao do njega morat ce napraviti start karijere. Btw ja tu Lewisa nekrivim. Njegovo je pravo da krene u brzi krug kad zeli pri tome nesmije usporavati bolide u brzom . U pripremnom krugu su bili svi iza njega i mogli su ga jeenostavno obici ako su mislili da nece biti dovoljno vremena.



      1
      1

      0
  32. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    ”Sjeti se da svetkuješ dan subotnji. ” – i bi tako.
    nemam grižnju savjesti zbog prespavanih kvala.
    umjereno zadovoljan hondama, a sutra se neumjereno nadam podiju.
    mislim da će sutra bit zanimljivo.
    što se tiče problema na out lapu…sami su si krivi.



    1
    0

    1
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      I ja sam imao neki dojam da ce Merc to lagano odradit pa sam spavao i nije mi zao. Cim vidim Bottasa da dominira treninzima znam da je Merc jak. Lewis zna sandbagat ali Bottas bas i ne… njega ako ide on pegla….


      0
      0

      0
  33. Formula 1
    Sutil Prikaži

    Jesam li ja u svom komentaru rekao da je MB nezasluzeno prvi ili nesto tako? Nisam. Jesam li rekao za Hamiltona nesto ruzno sto se tice njegovog vozackog umijeca? Nisam. Rekao sam samo ono sto stoji i sto nitko ne moze opovrgnuti, Ham prica kako zeli konkurente sto blize njima za utrkivanje i bla,bla, a radi upravo suprotno. MB je ZASLUZENO uzeo 1-2. Evo, nadam se da si sad malo bolje razumio moj prvi komentar. Pozdrav.



    2
    0

    2
  34. idijot Prikaži

    Nego, zašto svi čekaju zadnji trenutak za izlazak na stazu? Nije da nešto rade, baš čekaju. Ima li neki pametan razlog za to?



    2
    2

    0
  35. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    Vrlo dobre kvalifikacije! Mercedes je očigledno 3 desetinke brži bolid u kvalifikacijama od Ferrarija. Šteta zbog tako izražene dominacije na ovoj stazi gdje smo očekivali da će biti bliže.

    Druga zanimljiva stvar – Gasly je nigdje, a ovo je već treći GP vikend. Očekivao sam da će mu trebati vremena, ali neka oprosti, imao je zimska testiranja sve treninge u Australiji, Bahreinu i Kini. Skoro sekunda zaostatka je razlog za posljednje upozorenje pred otkaz.

    Treće – Ricciardo je napokon uspio biti na razini Hulkenberga. Doduše, vjerujem da se od njega očekuje par desetinki više od Hulka.

    Četvrto – Stroll fino radi na rekordu ispadanja u Q1. Kad presuši sreća u utrkama – mislim da će ova sezona biti bolna za njega.

    Peto – očekujem superzanimljivu utrku sutra, pogotovo na vrhu.



    4
    4

    0
    • Alfa Romeo
      rapante Prikaži

      Da u kvalama,ali čita da je na svim mjerenjima brzine Ferrari daleko brži od svih….postigao je najveće brzine na ravnim dijelovima…pa je nevjerojatan samo taj kvalifikacijski krug gdje nisu uspijeli biti na prva dva..mislim da će oni prestić mercedes u utrci,moje mišljenje naravno.


      0
      0

      0
  36. Sergio Perez 11
    LedeniSplicanin Prikaži

    “Sta ga vise lome, to ga volim jace”
    Idemo Valtteri, pokazi da ne tribas sricu kad imas sisu(ne dojku)..



    1
    1

    0
  37. Fia
    Trapgio Prikaži

    Mogla bi biti dobra utrka sutra, prvi 5 je dosta blizu, u utrci je to manje.


    0
    0

    0
  38. Juan Manuel Fangio
    rudi Prikaži

    nikad dlakavija trojka na pool position-u.naročito Vettel sa svojim Mansell styling-om brkova. :-) skroz neloše kvale. bit će sutra svega. upravo idem pogledat iz početka kvale.snimija sam pa ću sad u miru pogledat.


    0
    0

    0
  39. Alfa Romeo
    rapante Prikaži

    Meni neshvatljivo,jer čitam da je na svim mjerenjima brzina Ferrari daleko najbrži od svih,a po kv krugu su ispali iza Mercedesa?!!


    0
    -4

    4

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.