Wolff: Mercedes mora nastaviti pritiskati

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 6 komentara

Mercedesov šef Toto Wolff vjeruje da deficit od nekoliko desetinki kojeg njegova ekipa ima u odnosu na Ferrari znači da ih moraju nastaviti pritiskati i prisiljavati na pogreške.

Wolff kaže da trenutni poredak u prvenstvu ne predstavlja pravu sliku, te da Ferrari ove godine ima najbrži paket:

“Nakon dvije utrke u ovoj sezoni izgleda kao da smo u vrlo dobroj poziciji. Imamo 87 bodova, što je samo jedan manje od maksimalnog mogućeg rezultata. Ali, konstruktorski poredak ne govori cijelu priču.”

– Toto Wolff

“Istina je da u kvalifikacijama i u utrci u Bahreinu nismo bili brzi kao naši konkurenti. Ferrari je bio značajno brži na pravcima i to je u zbroju davalo više desetinki po krugu.”

– Toto Wolff

“Bilo kako bilo, stara izreka kaže da najprije morate završiti kako biste završili prvi, a pouzdanost naših sistema i dobre vožnje naših vozača osigurale su nam poziciju u kojoj jesmo.”

– Toto Wolff

“Ovaj izazov nas ne plaši – nastavit ćemo pritiskati i izvlačiti maksimalne performanse iz našeg paketa kako bismo ostvarivali najbolje moguće rezultate utrka. Pokušat ćemo vršiti pritisak i koristiti prilike, također, radit ćemo marljivo kako bismo poboljšali naš paket. Ove godine smo vidjeli uzbudljive utrke i radujemo se novoj bitki u Šangaju.”

– Toto Wolff

Rezultati 2019.

[vozac broj=”44″ ime=”Lewis Hamilton” momcad=”Mercedes” sezona=”2019″]

[vozac broj=”77″ ime=”Valtteri Bottas” momcad=”Mercedes” sezona=”2019″]


Odgovor

6 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Što bi rekao Otto Grunt aka Otto Grunf (poslije prebjega u Ameriku, nakon što je navodno nešto zabrljao na avionu Crvenog Barona, koji se zatim srušio :rofl: ), što je ujedno i moj potpis na forumu:
    “Ako želite pobijediti na utrci, onda morate prvi proći ciljem” :kockastazastava:



    4
    3

    1
  2. Master_F1 Prikaži

    Dvije uzastopne dvostruke pobjede u prve dvije utrke bez ijedne kapi znoja: Typical Mercedes – Typical Ferrari



    1
    -8

    9
    • Mercedes
      QFlash82 Donator Prikaži

      Bez da se oznojiše ha ?

      Brate ajmo onda i mi osnovat F1 momčad, nek se zove…Kockichi (to ti je odma i mali hint i kako ja zamišljam livreju koja oduzima zadah) i rasturat Ferrari bez fleka oko pazuha.Šta kažeš ? Dijelim profit pošteno, kao Broj Jedan iz Alan Forda.



      6
      6

      0
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Ti bi ono…”jedna meni, jedna tebi, jedna meni, jedna tebi… jedna meni, jedna meni, jedna meni” a onda ja pitam “a di je jedna tebi”?



        3
        3

        0
      • Master_F1 Prikaži

        Ti BRATE MOJ slobodno osnuj F1 tim. Sretno ti bilo i dabogda za 10 godina imao više pobjeda nego Ferrari za čitavih 70ak godina, od srca ti želim.

        VN Australija – Čisto sumnjam da se Mercedes oznojio u Australiji gdje je gulio Ferrari sekundu po krugu. Ha? Recite mi u kojem krugu je to Ferrari zaprijetio Mercedesu? U kojem trenutku je Toto podigao obrvu i rekao ”bit će gusto”? 58 krugova- 58 sekundi zaostatka.

        VN Bahrein – Ferrari BRUTALNO bolji od Mercedesa u performansama. Tokom čitavog vikenda Merc je izgledao očajno, nikako nije mogao uhvatiti Ferrari. Nakon prvih 5 krugova se pomirio da je Ferrari jednostavno prejak i da Mali (Leclerc) guli stazom i odmiče sekundu po krugu. Mercedes se jednostavno pomirio s tim i vozio je svoju utrku koju im je na kraju Ferrari poklonio. Od 3-4 do 1-2 bez kapi znoja. POKLON IZ SNOVA. Jedini koji se oznojio je Brko (Vettel). U samo dvije krivine bio je mokar k’o čep i zajebao stvar. Da ga je Hamilton pritiskao par krugova, 5 ili 10 pa da popusti koncentracija, to je sasvim OK, ali ovako…..e nisam baš siguran.

        Typical Mercedes – konzistentnost, mentalna jačina i kad vode i kad gube, organizacija

        Typical Ferrari – stari problemi – stare navike. I kad imaju performanse velike šanse su da zabrljaju. Štucanje u organizaciji desilo se na VN Bahreina još od petka. ( predugo mi treba da objasnim jednu veliku grešku koja se vukla još od petka, ako nekoga zanima mogu napisati u nekom sljedećem članku).

        @QFlash82
        Meni je 100% kristalno jasno da će se i ove sezone voditi bitka za prvenstvo između Mercedesa i Ferrarija, ne znam za tebe? Moja izreka ”bez ijedne kapi znoja” odnosi se između Merc-a i Ferrarija i njihovih međusobnih duela u borbi za naslov u 2019. godini. Mercedes nikad lakše nije došao do dvije dvostruke pobjede u prve dvije utrke i zato sam napisao bez ijedne kapi znoja. Kada je Merc ovoliko bježao u prve dvije utrke? Ja se baš ne sjećam ali mi je i mrsko tražiti po netu, znam da prošle sezone nije voliko bježao u prve dvije utrke, a bio je bolji po performansama od Ferrarija. Stvarno ne znam zašto spominješ osnivanje F1 tima, moj kontekst je skroz deseti…..odnosi se na trenutne performanse rivala…..

        PS: Nisam osoba koja blati ili sere po drugim timovima u vidu vrijeđanja itd. Moja kritika ako je negativna to ne mora da znači da serem po Ferrariju ili njegovim navijačima, inače kritika kod mene je da se vidi ili ukaže na problem ili mogući problem i da kažem gdje su pogriješili (mada dosta navijača Ferrarija ne vide tako kada neko kritizira njihov tim). Trenutno što vidim kod Ferrarija je organizacija koja joj je slaba tačka, Merc je tu daleko jači. Nisam navijač niti Merca niti Ferrarija.



        6
        5

        1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.