Ricciardo: Možemo ispraviti stvari do kvalifikacija

Izdvojeno

Andrija Hiržin

Prije 5 godina 2 min 12 komentara

Daniel Ricciardo priznaje da mu nedostaje samopouzdanja u novom bolidu francuske momčadi, a ta činjenica bila je dodatno naglašena zaostatkom od čak 1,2 sekunde za svojim momčadskim kolegom tijekom drugog slobodnog treninga u Bahreinu.

I dok je Nico Hulkenberg u petak odradio odličan posao te se smjestio odmah iza dvojca iz Ferrarija i Mercedesa, Ricciardo je drugi trening završio na razočaravajućem 15. mjestu. Australac nije uspio pronaći brzinu na soft komponenti guma.

“Bilo je teško, pogotovo tijekom kvalifikacijske simulacije poslijepodne. Pokušavamo shvatiti zašto sam bio tako daleko. Međutim, tijekom simulacije utrke sam bio konkurentniji, no smatram da i dalje ima prostora za napredak.”

“Moram dobiti osjećaj u bolidu, kao i samopouzdanje. Danas sam se mučio s time, stoga trebamo pronaći područja u kojima postoji prostor za poboljšanje.”

– DANIEL RICCIARDO

Unatoč prilično lošem danu, Ricciardo smatra da još ništa nije izgubljeno, te da momčad može “okrenuti stvari” do početka kvalifikacija.

“Vikend nipošto nije završio. Smatram da možemo dobiti puno vremena sitnim prilagodbama od strane inženjera.”

“Nico je danas odradio odličan posao, očito je da postoji brzina u bolidu. Moramo shvatiti zašto i mi nismo uspjeli iskoristiti potencijal bolida.”


– DANIEL RICCIARDO

Nico Hulkenberg nije pridavao veliku pažnju izvrsnim rezultatima tijekom prva dva slobodna treninga, a kao značajan problem istaknuo je balans bolida.

“Nisam jedan od onih koji daju preveliku važnost rezultatima treninga u petak. Vremena s moje strane su izgledala dobro jer ostali nisu ostvarili svoj puni potencijal.”

“Borba za sredinu poretka je vrlo tijesna. Danas smo možda imali bolje rezultate od ostalih, ali vjerujem da će sutra borba opet biti neizvjesna.”

– NICO HULKENBERG

Odgovor

12 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Lose izgleda na ovom vikendu.. Hulk standardno dobar ?Ocekujem laganih 2:0



    11
    11

    0
    • James Hunt
      Martin089 Prikaži

      Da, slažem se. No prva sezona je u novoj ekipi, kompletno druga filozofija bolida, pa nije za zamjeriti, i najboljem bi trebalo vremena za prilagodbu.



      2
      0

      2
      • Ferrari
        pero iz bukurešta Prikaži

        2014 dolazi u Red Bull i bolji je od Vettela kada su se svi smijali Vettelu.
        Vettel 2015 dolazi u Ferrari i bolji je od Kimia….

        Da je kojim slučajem bolji od Hulka, smijali bi se Hulku, a sada se loša forma opravdava “novom momčadi”



        8
        6

        2
      • Sebastian Vettel 5
        dzalac Prikaži

        Dolazi kvyat i pobjedi riccia, dobije nogu ???



        1
        1

        0
      • avalon Prikaži

        interesantno kako je promjena momčadi za neke pice of cake . sličniji je RB bija TR nego je renault RB . zar nije jedan od pokazatelja ovoga i “upasivanje” PU honde u RB koju je lani za njih testira “mlađi brat” TR ? kimi je dolaskom u ferrari 2014 . odovzija sezonu za zaborav ( potučen od alonsa ) , a onda lošu ( u odnosu na seba ) 2015. jer seb je radnik , a kimi .. pa i ne baš u usporedbi ove dvojice . osim toga kimi zna katkad “žugat” zbog nekih stvari pa onda i ne isporuči rezultate . tako je ako se dobro sjećam u lotusu nekoliko trka “žuga” zbog čini mi se volana jer mu nešto tu nije pasalo . a ovo da bi se smijali NH da je slučajno DR bolji … pa vjerovatno bi da se fanovi australca “osvete” fanovima nijemca koji su i prije početka “pokopali” daniela … a prvenstvo je dugo i ko zna kako može završit ovaj interni dvoboj . zna je nico “derat” i SP u FI da bi na kraju prvenstva završija lošije od meksikanca .


        0
        -1

        1
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Na kraju se mrtvi broje



        2
        2

        0
  2. gidra Prikaži

    Možda čak se jedan od Renaulta ugura između dva Rb-a, ali poslije FP3 ćemo biti pametniji.


    0
    0

    0
  3. Safety Car
    bulletdodger Donator Prikaži

    Više fakat ne znam je li Ricciardo pogriješio odlaskom ili u prilici života da, k’o Hamilton u Mercedesu, nakon promjene pravila odradi dominaciju života.
    Fakat ne znam.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.