Toro Rosso oduševljen Albonovim debitantskim nastupom

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 2 komentara

Iako je utrku završio bez bodova, na mjestu niže od onoga na startu, Alexander Albon primio je brojne pohvale šefova Toro Rossa.

Albon je mnoge impresionirao u kvalifikacijama kad se 13. vremenom kvalificirao ispred iskusnijeg momčadskog kolege, povratnika Daniila Kvjata. S obzirom na to da sve do predsezonskih testiranja nije imao nijedan krug u F1 bolidu, bio je to impresivan pothvat.

U utrci je nažalost imao problema s pregrijavanjem kočnica te je završio na 14. mjestu, dok je Kvjat znatno popravio dojam iz kvalifikacija osvojivši jedan bod, i to zadržavanjem Red Bulla Pierrea Gaslyja iza sebe.

“Odradio je stvarno solidan posao. Na startu utrke je neko vrijeme morao paziti na kočnice, ali oporavio se od toga. Naučio je puno toga o čuvanju guma i voženju utrke.”

“Ovo je također vjerojatno bio njegov prvi susret s plavim zastavama. Odradio je to čisto i zaradio si je dobar glas, barem solidno kao neki drugi debitanti.”

“Dobar je, metodičan je, nije emocionalan i tako brzo uči. Zasad sam stvarno impresioniran. Siguran sam da možemo nastaviti u tom pravcu. Poznaje Bahrein, stoga tamo očekujem novi korak naprijed.”

– Jody Egginton, tehnički direktor Toro Rossa

Pohvale za trećeplasiranog iz Formule 2 2018. imao je i šef momčadi Franz Tost:

“Alex je odradio iznenađujuće dobar posao, ne smijemo zaboraviti da je prvi put bio u Melbourneu. Skoro je uspio ući u Q3, bio je samo nekoliko stotinki iza. U utrci je jako dobro startao i imao dobar prvi stint na mekanim gumama.”

“Odvozio je utrku bez ijedne greške i to je vrlo obećavajuće za naredne utrke.”

– Franz Tost, šef momčadi

Evo što je sam Albon rekao o svom F1 debiju u kojem su mu najveću glavobolju zadale gume:

“U F2 možda vozite s 90% snage kako biste sačuvali gume, dok u je u F1 to oko 95%, stoga možete malo više pritiskati. Stvar je u tome da kad pratite bolide, gume su zbilja loše…Stoga je borba vrlo teška i ne možete provesti više od dva kruga zaredom [iza bolida] bez da pregrijete gume.”

“Praćenje bolida je ustvari bolje nego što sam očekivao, dijelom mislim da zbog novih pravila. Međutim, i dalje nije lako pretjecati.”

“Mislim da Melbourne očito nije najbolji primjer za to. Kao što sam rekao, kad se borite s drugim bolidima, samo čuvanje i održavanje guma hladnima je prilično teško.”


Odgovor

2 komentara

  1. Bar
    Artband Prikaži

    Zanimljiv nastup sve trojice novajlija. Sigurno su dovezli aute kraju, uz Antonija. Baš čista trka, bez kontraverzi i sudijskog uplitanja.

    Imao je nekoliko nesigurnosti tokom petka, ali polako se opuštao. Nadam se da imamo jednog dostojnog azijskog vozača.



    6
    6

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.