Sainz: Debi za McLaren je bio prepun loše sreće

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 4 komentara

Carlos Sainz vjeruje da je u svom debitantskom nastupu za McLaren doživio svu moguću nesreću. Dok je vozio svoj odlučujući krug u 1. kvalifikacijskoj rundi Sainz je naišao na Kubicu koji je imao puknutu gumu, te tvrdi da je izgubio odlučujuće desetinke, iako Poljak nije bio na trkaćoj liniji u tom trenutku. Zatim, u utrci je odustao nakon što je otkazao MGU-K već u 14. krugu.

Obzirom da je u trenutku odustajanja vozio između Lancea Strolla i Daniila Kvyata koji su kasnije završili na 9., odnosno 10. poziciji – Sainz je uvjeren da je mogao osvojiti bodove.

“Loš start sezone za koju se nadamo da će biti dobra. Oporavljali smo se, utrkivao sam se kako su mi rekli, ali, to je Formula 1.”

“Šteta je jer kad vidite gdje je Stroll završio – Kvyat je bio iza i svejedno je osvojio bod. Prema tome, bodovi su i za mene bili mogući.”

“Ovo boli, cijeli vikend boli jer je bilo puno nesreće, ali nadam se da je to gotova priča za ovu sezonu.”

“Sve što se moglo dogoditi – dogodilo se. Kvalifikacije su bile veliki korak unatrag jer sam imao dobar tempo cijelog vikenda i znao sam da možemo ući u posljednju kvalifikacijsku rundu.”

– Carlos Sainz

Sainz vjeruje da su isti problem s MGU-K vidjeli već tijekom predsezonskog testiranja:

“Mislim da smo već imali taj problem, pa ekipa zna koji je uzrok i kako poboljšati pouzdanost. vjerujem Renaultu, napravili su određene korake, pa se nadam da možemo dalje pritiskati.”

Rezultati VN Australije 2019.
1. slobodni trening
2. slobodni trening
3. slobodni trening
Kvalifikacije
Utrka

Njegov McLaren se i zapalio dok ga je parkirao na ulasku u boks, a Sainz priznaje da nije vidio vatru i da je zato polako izlazio iz bolida:

“Shvatio sam nakon petnaestak sekundi da bolid gori, tako da sam možda mogao i brže izići van. Volim kad je toplo, ja sam Španjolac i ne smeta mi vrućina. Ali, kad sam vidio vatru – malo sam požurio.”

– Carlos Sainz

Odgovor

4 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Sunce moje, to nisu nesrece, no realnost…



    4
    4

    0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    kad zamijene drugog stiže kazna.

    dobar mu je ovaj komentar za vatru. :)



    6
    6

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.