Abiteboul nije zadovoljan vikendom u Australiji

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 4 komentara

Šef Renaulta Cyril Abiteboul je priznao kako ne može biti zadovoljan vikendom u Australiji, obzirom da su u subotu zapeli u drugoj kvalifikacijskoj rundi, a onda su u nedjelju izgubili Ricciarda već nakon par metara kad je ostao bez prednjeg krila.

Na upit je li vikend bio onakav kakav su očekivali nakon što je u ekipu došao jedan GP pobjednik, Abiteboul odgovara:

“Budimo iskreni, ne mogu reći puno pozitivnog nakon našeg prvog zajedničkog vikenda. Bio je to kolektivni performans. Vikend se uglavnom sastojao od loših stvari, osim par bljesaka i vrlo dobrih performansi na treninzima, kako od Ricciarda tako i od bolida. Ali, ne marimo za treninge.”

“Svi zajedno moramo biti bolji. Ovo je lekcija, kao što uvijek kažemo.”

“Kad promijenite vozača onda morate napraviti par koraka unatrag prije nego ponovo krenete naprijed. U ovim trenucima prolazimo kroz taj proces.”

– Cyril Abiteboul

Abiteboul je priznao da je incident u prvom krugu bio frustrirajuć:

“Daniel nije imao jednaku sreću kao Nico koji je također pokušao vratiti par pozicija na startu. Očigledno, bilo je pomalo ekstremno. Nije to bio početak kakav je očekivao on, a ni mi. Međutim, znamo da možemo biti puno bolji i sve će biti puno lakše kad se stvari poslože u kvalifikacijama.”

Ricciardo je nakon utrke komentirao da nikad nije doživio toliko oštećenje nakon malog izleta na travu.

“Nadam se da se ta rupa može popraviti za ubuduće jer može biti opasno. No, s druge strane, to nije pozicija gdje bi bolid trebao biti, ali svi znamo da se na startu to može dogoditi. Svejedno, bilo je pomalo čudno.”

– Cyril Abiteboul

Šef momčadi je komentirao i svog drugog vozača:

“Bio je to dobar preokret za Nicu nakon kvalifikacija. Moramo reći da je odradio sjajan posao – odličan start, odličan prvi krug, a onda vrlo dobro provođenje odluka ekipe po pitanju strategije i upravljanja svime čime se trebalo upravljati u modernoj F1 – guma, goriva, DRS-a, energije, svega čega se možete sjetiti.”

“Bilo je to impresivno. No, rekao bih da mu moramo olakšati malo život, kako u kvalifikacijama, tako i u utrci.”

– Cyril Abiteboul

Rezultati VN Australije 2019.
1. slobodni trening
2. slobodni trening
3. slobodni trening
Kvalifikacije
Utrka


Odgovor

4 komentara

  1. Alfa Romeo
    rapante Prikaži

    Nisam ni ja zadovoljan Ferrarijevim vikendom.



    5
    5

    0
  2. Alpine
    Alpine Prikaži

    I ja se nadam, kao navijač, da vam je bio loš vikend, loša staza, viša sila…
    Jer ako nije bio vikend, onda će neki u Renaultu do polovice sezone dobiti otkaz, jer uz dužno poštovanje prema B momčadima, vi niste B momčad nego kompletni konstruktor, a isto tako oni na čelu kompanije koji vas plaćaju neće još dugo na miru slušati da ste “midfield” momčad, to i sami znate da nije ambicija, a ni reklama, a zato ste ovdje. Naravno da nitko normalan ne očekuje da budete čak i kroz koju godinu prvaci pod obavezno, jer i drugi imaju iste ambicije, ali postolja i borba za titulu se očekuju.
    A ništa, strašno sam razočaran poslije prve utrke, ali ima još 19 utrka i kvalifikacija, ove godine morate krenuti osjetno naprijed, potrošili ste većinu opravdanja, iskonstruirajte nešto…



    4
    4

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.