Wolff: Naredio sam svojim vozačima da ne love najbrži krug

Vijesti

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 1 komentara

Mercedesov šef Toto Wolff kaže da su vozači na današnjoj utrci u Australiji ignorirali njegovu naredbu da ne hvataju bod za najbrži krug u posljednjem stadiju utrke. No, dogovor prije utrke nije se ispoštovao na stazi i Valtteri Bottas je vikend zaključio s 26 bodova. Naravno, Wolff dodaje da je ipak sretan što je Finac uspio u naumu.

“Jutros smo razgovarali o strategiji i zabranio sam im da idu po najbrži krug ako smo na 1., 2. ili 3. mjestu. Ignorirali su me, svi!”

“Mislim da su taj plan smislili vozači i inženjeri jer su inženjeri bili skloni takvoj ideji. Moram provjeriti što se točno događalo na team radiju. Na kraju, jak osam sretan, mislim da je taj dodatan bod dobar.”

“Zabavno je, imamo novu dimenziju spektakla.”

– Toto Wolff

Wolff je priznao kako je još malo nervozan oko toga:

“To je rizik. Ako ciljate na puno bodova – trebate li hvatati i najbrži krug? Ali, možda je moja odluka bazirana na tome kako ja vozim auto, a ne kako to rade F1 vozači? Nije mi se previše svidjelo.”

– Toto Wolff

Bottas je i tijekom utrke i nakon nje jasno poručio da je taj bod važan i da je danas htio osvojiti apsolutno sve.

“Naravno, osvojiti puno bodova je veliki prioritet. Drugi prioritet je najbrži krug. Jednom kad sam vidio da je prednost velika – pitao sam hoćemo li uzeti nove gume i trebamo li napraviti nekakav plan.”

“Pričali smo o tome prije utrke. Prva je utrka sezone, ne želimo učiniti ništa glupavo i idemo biti malo konzervativni, ali svejedno osigurati da sakupimo dosta bodova.”

“Zato nismo išli po nove gume na kraju utrke jer je to uvijek dodatni rizik, bilo da se radi o dodatnom sigurnosnom automobilu ili problemu sa zaustavljanjem u boksu.”

“Jednostavno sam odlučio u zadnjih par krugova pronaći malo prostora u prometu na stazi. Promijenio sam neke režime rada motora i napravio najbrži krug. Drago mi je da jesam, to je dodatni bod.”

“Mislim da će bodovi za najbrže krugove pridodati zabavi. Svi to žele.”

– Valtteri Bottas

Odgovor

1 komentar

  1. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Bottas off chain ?



    4
    4

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.