Leclerc spreman biti vozač br.2 ako bude sporiji od Vettela

Izdvojeno / Vijesti

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 23 komentara

Charles Leclerc kaže da je spreman prihvatiti ulogu “vozača broj 2” ako se nađe u situaciji da je sporiji i da ga momčad pita da propusti Sebastiana Vettela.

Već je ranije Ferrarijev šef Mattia Binotto najavio da će u slučaju podjednake brzine dati prednost Sebastianu Vettelu kao četverostrukom prvaku, a u razgovoru s novinarima Leclerc je potvrdio da shvaća situaciju:

“Naravno da potpuno razumijem odluku. Kao u bilo kojoj drugoj ekipi – mora postojati broj 1 i broj 2 kad se nađete u situaciji da je 50:50 po brzini. Ali, isto tako, moj je posao da okrenem stvari. Neće to biti lako, imam puno za naučiti, ali pokušat ću.”

– Charles Leclerc

Leclerc očekuje da momčad takve situacije rješava slučaj po slučaj na stazi, te da ga obavijeste na team-radio ako žele da pomogne svom timskom kolegi:

“Da budem potpuno iskren – vjerojatno ću dobiti obavijest u bolidu kad se nađemo u takvim 50:50 situacijama. Ako želite konkretan primjer – ne znam, vidjet ćemo na prvoj utrci. Sve je ovo novo za mene.”

– Charles Leclerc

Binotto i Vettel su potvrdili da su vozači slobodni utrkivati se međusobno, a isto zna i Leclerc:

“Slobodni smo boriti se u kvalifikacijama i onda mogu pokušati biti brži od njega, što neće biti lako.”

– Charles Leclerc

Odgovor

23 komentara

  1. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Ovo je već ogroman korak naprijed za Ferrari u smislu menadžmenta. Nešto što Arrivabene nikad nije znao/mogao/smio uraditi, pa su se dešavale situacije poput Monze i kompletan kolaps u trenucima moguće dominacije.



    18
    17

    1
  2. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    All in na Vettela… Team work baby :)



    6
    2

    4
  3. Ferrari
    KimiForever Prikaži

    Evo Ferrari ponovo uspostavlja “diktaturu” nakon par godina demokracije, a svi znamo da puno demokracije vodi u anarhiju šta smo i svjedočili njihovin rezultatima :) . Dobro su se sitili vratit na dobru staru, učinkovitu diktaturu :) .



    7
    6

    1
    • Ferrari
      07drogo Donator Prikaži

      A kako je doslo do diktature? Sigurno ne tako sta su Irvine, Rubbens ili Raikkonen bili priblizno brzi vec tako sta ih je momcadski kolega (Schumacher/Vettel) porpuno deklasirao od pocetka pa do kraja…


      0
      0

      0
      • Ferrari
        KimiForever Prikaži

        Ja samo kažen da je dobro da su konačno odredili 1. i 2. vozača jer in je puno demokracije donilo sušu od 11. godina i dok se stvari jasno ne poslože od početka i ne podile ciljevi i zadaci svakoj osobi u timu, nema rezultata. A ovo šta sad Ferrari radi je dobro jer se sad zna ko šta radi.

        Šta se tiče Schumahera, kad je doša u Ferrari, sve mu je bilo podređeno, cila ekipa je radila za njega i znalo se u samome startu ko je broj 1 a ko broj 2 i nije bilo šanse da se to promini.

        Kad se uvea podjednaki status u Ferrariju, suša od 10, tj. 11 godina.

        Pa sad mi izvucimo zaključak.


        0
        0

        0
  4. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Normalno da sve treba biti Vettelu podređeno, samo jedan može biti prvak, ali j… malo je kasno sada kad je Bottas odlučio pobijediti sve trke, jao Vettelu, jao Hamiltonu.



    30
    30

    0
  5. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    Da Mercedes nema jednaku strategiju bio bi protiv, ali ovako ovo je jedini način da se Mečka skine s trona. Prošle godine je SF sama sebi oduzela ionako minimalne šanse za oba naslova glupom taktikom. SV se borio sam protiv trojice plus RB-a, dok se LH borio uz bezrezervnu podršku tima i VB-a. Ako izuzmemo greške koje je SV napravio i dalje ne bi imao gotovo nikakve šanse u tim uvijetima. Ove godine priča je potpuno drugačija.



    5
    0

    5
  6. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Mislim da je svima jasno da se Monza ne smije vise desavati, kao niti slucaj Barcelona i Bakuu, tj da ne slijede primjer drugih timova. Ferrari treba imati cilj, jedan sampion i konstruktorska titula, TACKA!



    3
    3

    0
  7. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    Pošteno od njega, on zna da će njegove godine doći.



    2
    2

    0
  8. Kimi Raikkonen
    Iceman 7 Prikaži

    Nisam dugo bio aktivan, imam pitanje nevezano na temu…. Kupio bih F1 Tv pro paket… Ali ne znam kako to funkcionira…Hoće li prijenos bit na istom mjestu di se i prijavljujem za kupovinu? Ili nešto drugo?


    0
    0

    0
  9. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    očekujem i od seba isto.



    3
    2

    1
  10. ZX10R Prikaži

    To je normalno,htjeli mi to priznat ili ne svi oni su prvo zaposlenici ferrarija ,ali kao što sam i prije rekao ako se leclerc nametne i bude bolji i brži onda on može biti broj 1
    Uskoro će mo sve doznati



    1
    1

    0
  11. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    To mu je jasno i bez da mu kažu.



    1
    1

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.