Racing Point najavljuje “prilično drukčiji” bolid u Australiji te nadogradnje svaku utrku

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 0 komentara

Šef momčadi Racing Pointa Otmar Szafnauer najavio je “prilično drukčiji” bolid na VN Australije u odnosu na onaj s testiranja u Barceloni.

Momčad je na testiranjima bila druga najsporija te druga najlošija po pitanju prijeđenih kilometara, no Szafnauer očekuje postepeni napredak već od prve utrke sezone.

“Na zimskim smo testiranjima ostvarili naše glavne ciljeve te smo vidjeli puno pozitivnih stvari, ali će bolid kojeg ćete vidjeti u Melbourneu biti prilično drukčiji od onog kojeg smo imali u Barceloni.”

“Donijeli smo stratešku odluku da si damo maksimalno vrijeme za razvoj bolida kako bismo maksimizirali naše performanse na prvoj utrci, a to je značilo da smo se na testiranjima morali malo suzdržavati.”

Vrijeme provedeno u stečaju također je utjecalo na razvoj novog bolida:

“Velik je dio RP19 dizajniran prije nego što su novi dioničari preuzeli momčad, stoga je ovo godina tranzicije.”

“Cilj je ove godine napraviti korak naprijed te se još jednom natjecati na vrhu sredine poretka. Smatramo da to neće biti lak zadatak jer se čini da ćemo imati jednu od najbližih sredina poretka kakvu nismo vidjeli dugo vremena – sa samo nekoliko desetinki između pregršt momčadi.”

“Realistični smo što se tiče izazova ispred nas te oko količine rada potrebne za ostvarenje naših ciljeva. Sezona je duga i imamo spreman solidan plan razvoja. Volio bih kad bismo se u Melbourneu borili za bodove, što je zasigurno prvi cilj s kojim krećemo u prvi trkaći vikend.”

Force India je unatoč odličnim rezultatima uvijek bila poznata kao momčad s jednim od najmanjih budžeta na gridu – uz nove vlasnike, to više ne bi trebalo predstavljati problem te Szafnauer najavljuje nove nadogradnje za svaku utrku.

“Imamo nešto više novca koji će nam pomoći s ovogodišnjim nadogradnjama. Bit će stvarno teško u sredini poretka. Bit će to utrka u razvoju. Srećom, imamo sredstva za donošenje nadogradnji na svaku utrku, uključi Australiju.”

– Otmar Szafnauer

Za momčad će ove sezone voziti iskusni Sergio Perez te pridošlica iz Williamsa, Lance Stroll. Meksikanac, koji će ove godine voziti svoju šestu sezonu za momčad iz Silverstonea, nada se dobrom početku sezone i bodovima u Australiji.

“Očekivanja su vrlo visoka. Želimo započeti sezonu na dobrim temeljima, ostvariti dobre bodove. Mislim da će biti vrlo dobar početak za nas ako uspijemo ostvariti dobre bodove u nedjelju.

– Sergio Perez

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.