F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Binotto otkrio da je skoro napustio Ferrari prošle sezone

Ante Vetma

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Ferrarijev šef Mattia Binotto otkriva da je prošle sezone bilo tenzija u ekipi koje su skoro dovele do njegovog napuštanja momčadi.

2018. nije dobro završila za Ferrari, zbog čega je Maurizio Arrivabene dobio otkaz na mjestu šefa ekipe. Zamijenio ga je bivši tehnički direktor koji priča o tome kako su okolnosti dovele do njegovog novog radnog mjesta:

“Osjetio sam da više nisam u poziciji da kvalitetno radim svoj posao i to sam rekao ekipi. Nisam bio jedini koji se tako osjećao. Kad tehnički direktor ne radi na vrhuncu svojih mogućnosti – to se odražava na sve zaposlenike.”

Binotto je također potvrdio da je postojao interes drugih ekipa poput Mercedesa:

“Istina je. Druge ekipe su me kontaktirale jer moje iskustvo u F1 ima neku vrijednost. Ja sam Ferrarijev navijač otkad sam bio dijete i nikad nisam razmišljao o drugoj ekipi osim Ferrarija.”

Prošle godine smo čitali nagađanja o nesporazumima između Binotta i Arrivabenea, što se na kraju potvrdilo istinitim:

“Uvijek sam učio od svih, pa i od Maurizija, na čemu mu zahvaljujem. Osobni odnosi uvijek su bili dobri. Nikad se nismo svađali, ali smo imali drukčije poglede oko vizije, menadžmenta ekipe i trkaćeg vikenda. Imali smo različite stavove.”

Sjetio se Sergija Marchionnea i rekao da će nastaviti ono što je on započeo:

“Već me promovirao na čelo odsjeka za motore 2014. godine, ali mislim da je s drugom promocijom htio učiniti korak dalje. Odabrao je tehničkog direktora koji nikad nije dizajnirao bolid. To je bila kocka koju je morao napraviti u ovoj horizontalnoj organizaciji u kojoj nastavljamo raditi.”

“Kao menadžer – ne možete više ići u detalje. Ovo nije Binottov proizvod – on pripada svima. Suradnici postaju protagonisti.”

– Mattia Binotto

Podrži nas

Ljudi poput vas sve češće podržavaju neovisne organizacije poput Pulsmedia portala koje se odupiru clickbait naslovima i drže civiliziranu razinu komentiranja. Kako bismo nastavili raditi to što radimo - pozivamo i vas da pomognete.

Naš zadnji Donator je: Har Kl.
Donirajte i vi slobodan iznos na PayPal

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3132 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

11 komentara

 1. Mattia Binotto Tuzlaensis Prikaži

  Ostavlja mi dobar dojam. Tiha voda brijege valja  11

  2
 2. Jim Clark Vettel-Ferrari Donator Prikaži

  Ne kaže striktno da je zbog tenzija htio otići, ali je jasno bilo već prošle sezone da će jedan od njih morati otići. Osobno mi Binotto uvjerava veće povjerenje za daljnji napredak cijelokupne ekipe, već što se to od Arrivabenea moglo dalje očekivati. Jer mislim da je ekipa s Arrivabeneom na čelu doživjela vrhunac prethodne dvije sezone, a vidjelo se da tu itekako ima rupa u vodstvu i organizaciji. Ali Binotto na ovoj poziciji jest nepoznanica, ali svejedno ulijeva nadu da bi Ferrari mogao učiniti i naredni korak, dok su se zadnji dvije sezone po pitanju strategije i organizacije vrtjeli u mjestu.

  Da se Arrivabenea više pitalo od smrti Marchionnea vrlo vjerojatno bi još uvijek gledali Kimija u Ferrariju, a on bi izjavu o vozačima i batlerima još uvijek pravdao, a nije nemoguće da bi se držao sličnog stava i za novu sezonu.  3

  1
  • Ferrari AMG Prikaži

   Nekad se i o Arrivabeneu pisalo kao o osobi koja ce Ferrariju vratiti titulu…

   Meni je osobno Binotto simpatican lik i svidja mi se kako se (za sada) ponasa na ovoj funkciji, vidjeti cemo kako ce se snalaziti ako ova sezona bude slicna prosloj.


   0

   0
   • Jim Clark Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Nigdje u komentaru nisam napisao da će je Binnoto vratiti, već da mi ulijeva povjerenje u daljnji napredak Ferrarija već što ga je ulikevao Arrivabene da je ostao na toj funkciji.

    Naslov će biti samo šećer na kraju, ako čitava ekipa i vozači budu na najboljem mogućem nivou. Neće ga donijeti sam Binnoto, niti Vettel ili Leclerc, već cijela ekipa, ako prevladaju greške iz proteklih sezona, uz konkurentan cijelokupni paket naravno :)


    0

    0
   • Sebastian Vettel Facooo Prikaži

    Forza bottas :))))


    0

    0
 3. Alfa Romeo rapante Prikaži

  Arrivabene više nije arrivabene….imao je šansu koju nije iskoristio.


  0

  0