Binotto otkrio da je skoro napustio Ferrari prošle sezone

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 11 komentara

Ferrarijev šef Mattia Binotto otkriva da je prošle sezone bilo tenzija u ekipi koje su skoro dovele do njegovog napuštanja momčadi.

2018. nije dobro završila za Ferrari, zbog čega je Maurizio Arrivabene dobio otkaz na mjestu šefa ekipe. Zamijenio ga je bivši tehnički direktor koji priča o tome kako su okolnosti dovele do njegovog novog radnog mjesta:

“Osjetio sam da više nisam u poziciji da kvalitetno radim svoj posao i to sam rekao ekipi. Nisam bio jedini koji se tako osjećao. Kad tehnički direktor ne radi na vrhuncu svojih mogućnosti – to se odražava na sve zaposlenike.”

Binotto je također potvrdio da je postojao interes drugih ekipa poput Mercedesa:

“Istina je. Druge ekipe su me kontaktirale jer moje iskustvo u F1 ima neku vrijednost. Ja sam Ferrarijev navijač otkad sam bio dijete i nikad nisam razmišljao o drugoj ekipi osim Ferrarija.”

Prošle godine smo čitali nagađanja o nesporazumima između Binotta i Arrivabenea, što se na kraju potvrdilo istinitim:

“Uvijek sam učio od svih, pa i od Maurizija, na čemu mu zahvaljujem. Osobni odnosi uvijek su bili dobri. Nikad se nismo svađali, ali smo imali drukčije poglede oko vizije, menadžmenta ekipe i trkaćeg vikenda. Imali smo različite stavove.”

Sjetio se Sergija Marchionnea i rekao da će nastaviti ono što je on započeo:

“Već me promovirao na čelo odsjeka za motore 2014. godine, ali mislim da je s drugom promocijom htio učiniti korak dalje. Odabrao je tehničkog direktora koji nikad nije dizajnirao bolid. To je bila kocka koju je morao napraviti u ovoj horizontalnoj organizaciji u kojoj nastavljamo raditi.”

“Kao menadžer – ne možete više ići u detalje. Ovo nije Binottov proizvod – on pripada svima. Suradnici postaju protagonisti.”

– Mattia Binotto

Odgovor

11 komentara

  1. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Ostavlja mi dobar dojam. Tiha voda brijege valja



    11
    9

    2
  2. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Ne kaže striktno da je zbog tenzija htio otići, ali je jasno bilo već prošle sezone da će jedan od njih morati otići. Osobno mi Binotto uvjerava veće povjerenje za daljnji napredak cijelokupne ekipe, već što se to od Arrivabenea moglo dalje očekivati. Jer mislim da je ekipa s Arrivabeneom na čelu doživjela vrhunac prethodne dvije sezone, a vidjelo se da tu itekako ima rupa u vodstvu i organizaciji. Ali Binotto na ovoj poziciji jest nepoznanica, ali svejedno ulijeva nadu da bi Ferrari mogao učiniti i naredni korak, dok su se zadnji dvije sezone po pitanju strategije i organizacije vrtjeli u mjestu.

    Da se Arrivabenea više pitalo od smrti Marchionnea vrlo vjerojatno bi još uvijek gledali Kimija u Ferrariju, a on bi izjavu o vozačima i batlerima još uvijek pravdao, a nije nemoguće da bi se držao sličnog stava i za novu sezonu.



    3
    2

    1
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      Nekad se i o Arrivabeneu pisalo kao o osobi koja ce Ferrariju vratiti titulu…

      Meni je osobno Binotto simpatican lik i svidja mi se kako se (za sada) ponasa na ovoj funkciji, vidjeti cemo kako ce se snalaziti ako ova sezona bude slicna prosloj.


      0
      0

      0
      • Sebastian Vettel 5
        Vettel-Ferrari Donator Prikaži

        Nigdje u komentaru nisam napisao da će je Binnoto vratiti, već da mi ulijeva povjerenje u daljnji napredak Ferrarija već što ga je ulikevao Arrivabene da je ostao na toj funkciji.

        Naslov će biti samo šećer na kraju, ako čitava ekipa i vozači budu na najboljem mogućem nivou. Neće ga donijeti sam Binnoto, niti Vettel ili Leclerc, već cijela ekipa, ako prevladaju greške iz proteklih sezona, uz konkurentan cijelokupni paket naravno :)


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        Facooo Prikaži

        Forza bottas :))))


        0
        0

        0
  3. Alfa Romeo
    rapante Prikaži

    Arrivabene više nije arrivabene….imao je šansu koju nije iskoristio.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.