Brawn želi da ove godine sve F1 ekipe sudjeluju u Netflixovoj seriji [anketa]

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 14 komentara

Sportski direktor Formule 1 Ross Brawn želi da ove sezone sve momčadi pristanu sudjelovati u Netflixovoj seriji “Drive to survive”.

Serija u 10 epizoda je prije nekoliko dana objavljena na Netflix streaming mreži, ali u njoj nedostaju Mercedes i Ferrari koji nisu pristali na sudjelovanje.

“Mislim da sport ima prostora za rast, a to će se brže odvijati ako sve ekipe sudjeluju, oko toga nema sumnje. Mislim da ekipe počinju prepoznavati da njihovo sudjelovanje nije samo na stazi. Ako sudjeluju u svemu onda možemo poboljšati sport.”

“Možda do tog zaključka ne dolaze svi u isto vrijeme, ali kad tad dođu do njega. Mislim da ćemo 2019. godine vidjeti još jedan korak unaprijed.”

– Ross Brawn

Svaka epizoda donosi jednu ili nekoliko priča preko kojih upoznaju gledatelje s intrigom ovog sporta, ljudima koji u njemu rade i drami koju gledamo iz vikenda u vikend.

“Ljudska strana [u F1]je uvijek bila fascinantna i svi smo mi bili na toj strani. Sad kad sam izvan ekipa osjećam da bi to bila sjajna priča jer tu ima toliko emocija… Različite osobe, mehaničari, inženjeri, obitelji.. Znam iz svog iskustva koliko je moja obitelj patila i koliko je sreće proživjela. Takve stvari možete vidjeti u seriji.”

– Ross Brawn

Brawn je izdvojio jednu epizodu koja se njemu posebno svidjela:

“Postoji fascinacija oko toga zašto su ovi dečki posebni. Što ih čini toliko posebnima? Meni se posebno svidjela druga epizoda. Kemija između Sainza i Alonsa… Takve stvari inače ne vidite ili osjetite.”

– Ross Brawn

Produkcija iduće sezone serije već je počela, a pregovori s ekipama su još u tijeku. Direktorica marketinga u Formuli 1, Elie Norman, komentira:

“U ovom trenutku razgovaramo s ekipama oko snimanja druge sezone. Snimali smo u Barceloni i snimat će se u Melbourneu. Očigledno, voljeli bismo da svi sudjeluju.”

“Razumijemo i cijenimo ako neke ekipe imaju puno drugih aktivnosti u rasporedu. Mislim da pogotovo Mercedes ima jako puno toga na umu jer imaju vozača koji prati modu i glazbu pa je jednostavno previše da uzimaju još jednu obavezu.”

– Elie Norman

Kako vam se sviđa Netflixova "Drive to Survive"?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

14 komentara

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    “Razumijemo i cijenimo ako neke ekipe imaju puno drugih aktivnosti u rasporedu. Mislim da pogotovo Mercedes ima jako puno toga na umu jer imaju vozača koji prati modu i glazbu pa je jednostavno previše da uzimaju još jednu obavezu.”

    haha. da….

    Mislim da ni ove godine Ferrari i Mercedes nece dozvoliti kamere oko sebe u garaži. Ne zbog mode i glazbe, naravno. :D



    7
    7

    0
  2. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Odgledao jucer sve epizode, mislio šlag na kraju u smislu Merc i Ferr kad nista. Cak mi se cini i TR da nema ili nešto u tragovima.
    Poslušao sam Vetmin savjet da se iskoristi 1mj ptobnog besplatno pa cu vidjeti za dalje.
    Inače nije loše napravljeno, nije bas ni neki wow. Dosta skaču naprijed natrag, praktički si morao odgledati sezonu da možeš odgledati serijal.
    Ali nije loša ideja je dosta toga se moze nauciti i upoznati s f1 pa mozda se privuću novi fanovi.



    1
    1

    0
    • Mclaren
      LH44 Donator Prikaži

      Meni su 3 epizode dobre, ostalo je onako, ništa novo. Ali pogotovo Redemption epizoda pokazuje dosta toga, kao i ona Cyril vs Horner, bilo je smiješnih scena po paddocku koje nismo mogli vidjeti da ovi nisu snimili i to mi je super stvar. Najveći minus što se mene tiče je uređivanje zvuka – dosta jeftino i ofirno su ubacivali zvučne efekte, a zvukovi onboarda totalno nesinhronizovani. Čak su i fulali zvuk motora, ono ubace Mercedesov zvuk na Haasov bolid…

      And Guenther is fucking legend… and fucking speechless from time to time :D



      3
      2

      1
  3. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Molio bih info ako netko ima za BiH za ovu sezonu jeli i dalje na Sport Klubu prijenos utrka?


    0
    0

    0
  4. Sebastian Vettel
    daisy Prikaži

    Ja se isto tome nadam, cijelo vrijeme cekam Merc i Ferrari makar u zadnjoj epizodi i onda sipak. Ne znam kolko je to realno očekivati, ali nadam se :D Inace naravno serijal ima prednosti i mane, sasvim je drugacije gledati kao fan F1 i kao netko tko gleda iz znatizelje i tko bi to eventualno mogao postati nakon gledanja. Jasno je, pogotovo iz trailera koji je prilicno overdramatic, da se islo na privlacenje novih i takve stvari u pravilu vise tome sluze pa je izvjesno da dio nas pravih fanova bude na kraju razocaran jer znamo da neke stvari nisu bas takve kakve su prikazane, pogotovo jer imamo siru sliku cijele sezone, ali ima i dijelova koji su nama zanimljivi. smatram da se isplati pogledati, imam i inace netflix pa mi nije bila tlaka, a tko nema tu je tih mjesec dana besplatno



    2
    2

    0
  5. Ferrari
    Passion Prikaži

    Nazalost jos nisam pogleda, ali siguran sam da ferrari nece dopustit snimanja. Oni su toliko jak brand da kad stave na papir koliko dobiju na jacanju brand-a, a koliko moraju ulozit i riskirat…… Na ovakvim stvarima najvise profitiraju male momcadi, besplatna reklama.,A mozda im plate nesto


    0
    0

    0
  6. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Meni se sviđa, donosi neke scena iza kamera koje nismo vidjeli prošle godine, ali sve u svemu napravljeno da privuče nove gledatelje ja bi rekao, ne da starim fanovima otkrije nešto novo.
    A za Hama vjerujem da kraj 14 modne revije, 3 snimanja spota, vozikanja mototgp motora i ostalih pizdarija kojima se bavi nije imao vremena u raspored ugurati i ovo.
    Steiner je ispao legenda, a Horner i Cyril ko dvije curice cijelu sezonu :D
    Čitao sam da su MB i SF pristali na snimanje i prošle godine samo pod svojim uvjetima, ali je Netflix rekao da želi ista pravila za sve pa su im rekli papa.



    1
    1

    0
  7. Ferrari
    goran181 Donator Prikaži

    Veoma zanimljiv serijal. Haas mi je bio extra zanimljiv. Neznam zasto mi naslov nije sjeo… “drive to survive”…



    1
    0

    1
  8. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Upravo sam odgledao prvu epizodu , i mogu reći da nije loše. Super mi je što nas dublje uvode u svijet F1, neke snimke su fantastične i zanimljivo je. Jedini minus mi je što malo previše dramatiziraju, kao da je svaki sudar pogibeljan i vozači pogibaju tijekom sezone. Razumijem zašto Mercedes i Ferrari nisu baš pristali na sudjelovanje, fokus je bio na prvenstvu, nadam se da budu u drugoj sezoni.



    1
    1

    0
  9. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ne znam, neke važne stvari su prošle bezveze. Recimo nije bilo uopće spomena o Maxovim sudarima u prvim utrkama sezone….

    Horner sa imenima svojih životinja je ispao infantilno đubre. Cucak se zove Bernie, a magarci Max i Daniel, dobro da mu se žena ne zove Jeanette….

    Jel’ promijenio ime magarcu za 2019-u?

    Imam još 4 epizode za pogledat.
    Neke priče su dobro ulovljene i prenesene, a neke previše površno bez važnih dijelova. Trebali su tražiti Riccia da ispriča malo više o prelasku u Renault i timingu toga pa onda staviti u kontekst neke “obračune” Hornera i Cyrilla u to vrijeme…. Ovako ispada da je jedan dan otišao na plažu i odlučio prijeći u Renault, a da zapravo ne znamo kad je ta priča počela….



    3
    3

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.