Verstappen: Honda je isporučila sve što je obećala

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 5 komentara

Max Verstappen kaže da je Honda napravila tijekom ove zime sve što im je obećala, a sve to rezultiralo je vrlo dobrim predsezonskim testovima za Red Bull na kojima nisu imali nikakve značajnije probleme s pouzdanošću.

Kilometražu su izgubili zbog dva sudara Pierrea Gaslyja, ali su zadovoljni s onim što vide u Hondinom proizvodu:

“Pa, sve što su obećali su i isporučili. Sretan sam zbog toga. Ovo je drukčije nego prošlih par godina. Oni su vrlo otvoreni i iskreni. Kad nešto kažu – to i naprave. To je pošteno.”

Verstappen kaže da je odmah osjetio razliku u motorima:

“To je potpuno drukčija pogonska jedinica, drukčije se ponaša kad stisnete gas i kad mijenjate brzine. To je drugi svijet.”

Pobjednik 5 GP utrka je prošle sezone često prigovarao Renaultu zbog problema s voznim karakteristikama i pouzdanošću, a zasad s Hondom nema tih problema:

“Zasad je sve vrlo dobro, funkcionira glatko. Iza mene je iskustvo korištenja Renaulta, a od svega pokušate uzeti pozitivne stvari. Nije sve bilo negativno prošle godine. Učite iz toga i dijelite svoja mišljenja.”

“Oni pokušavaju raditi, vi dajete svoje ideje i možda se možemo poboljšati. Mislim da tako najbolje ide.”

Red Bull je Renaultu zamjerao ograničeno vrijeme na dinamometru jer su te dvije ekipe koristile različita goriva, ali sad s time nemaju problema:

“Honda puno više testira na dinamometru, više nego smo navikli. To je pozitivan korak. Zapravo, nemamo ograničenja. Oni čine sve da dođu do pobjede, a nadamo se da će se to ostvariti već ove sezone.”


Odgovor

5 komentara

  1. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Nikad Australija doći …



    4
    4

    0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Danas je u tokiju bila tradicionalna honda f1 prezentacija. Vozači, šefovi, svi…malo organizacijskih promjena, malo paljenja guma i još malo paljevine izjavama poput ove maxova.
    Negdje sam pročitao da su tr odradili otprilike oko 5 gp vikenada sa jednom pu. To me veseli.



    4
    4

    0
  3. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Da, na dinamometru su uglavnom bili i sa McL.
    Više nego na stazi.
    A ubost će možda ove godine kako treba.



    2
    1

    1
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Da je bilo tko dosao 2 godine nakon uvodenja ovih motora a svi su ih razvijali i prije bi kasko podosta za vodecima. Probaj usporediti brzinu bolida iz godine u godinu koliko su se godisnje bolidi ubrzavali i kad bi na tu stazu ponovno dosli iduce gosine vec bi bili par sekundi brzi. Dobro se sjecam, u melburnu 2014 je najbrzi krug utrke naspram Schumaherovog rekorda bio 9 sekundi sporiji krug. Stoga Honda je imala tezak posao i usla u F1 misleci da ce to biti lako a bilo je sve osim lako. Tesko je to nadoknaditi i ako nadoknade taj deficit napravili su strasan posao.



      2
      2

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.