F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Carey: Nema zabrinutosti oko kalendara za 2020., prioritet su postojeće utrke

Jelena Benger

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Meksiko je propustio rok za ostanak u kalendaru Formule 1 u 2020. Osim Meksika, ove godine istječe i ugovor još sa Španjolskom, Velikom Britanijom, Njemačkom i Italijom. Međutim, Liberty Media nije zabrinuta oko broja utrka kojima još nije produžen ugovor.

Direktor F1 Chase Carey smiruje situaciju govoreći kako su se slične situacije događale i prošlih godina. Pred investitorima u Wall Streetu Carey je izjavio sljedeće:

„Imamo nekoliko ugovora koji istječu 2019. Ili ćemo se dogovoriti i napraviti novi ugovor ili ćemo se razići. Isto je bilo i prošle godine, a tada smo obnovili nekoliko ugovora.“

Organizatori Velike nagrade Meksika su u petak navečer objavili da su propustili rok za 2020., ali da i dalje pregovaraju s F1 i meksičkim vlastima kako bi se utrka u Meksiku ipak održala.

Prema Motorsport portalu, kalendar za 2020. će se naći i na dnevnom redu sastanka Svjetskog vijeća za motorsport koji će se održati sljedeći tjedan, a utrke bez produženog ugovora će ipak biti navedene u tom kalendar pod opaskom.

Carey napominje kako interesi za održavanje novih utrka dolaze iz svih dijelova svijeta, ali i da je Formuli 1 prioritet održati postojeće utrke u kalendaru.

„Mislim da je najpozitivnije to što se interes povećava, a to nas i ohrabruje. Ponuda i potražnja je za nas vrlo važna.“

„Naš cilj je obnoviti ugovore s postojećim organizatorima, naravno, ako se uspijemo složiti i dogovoriti ono što je dobro za oboje. To ne znači da ćemo uvijek u tome i uspjeti. Zato moramo imati i alternative koje imaju jednaku vrijednost. Želimo utrke na mjestima koja nam pružaju, ne samo atraktivnu financijsku korist, nego i atraktivne utrke.“

Vijetnam je za sada jedina nova utrka u kalendaru za 2020.

„Vijetnam je odličan primjer, mislimo da će to biti uzbudljiva utrka i ispunjava naš cilj da se proširimo u Aziji.“

„Surađujemo s partnerima kako bismo vidjeli je li neko mjesto pogodno za nas. Zatim to uspoređujemo s drugim mogućnosti na različitim tržištima. Svake godine ćemo biti u situaciju da ćemo morati pregovarati s tri ili više organizatora.“

„Smatramo da ima mjesta u kalendaru da se dodaje još nekoliko utrka.“

– Chase Carey

Osim toga, Carey je spomenuo i Europu kao mogućeg domaćina još nekoliko utrka. Iako nije naveo niti jednu državu, Nizozemska se izdvaja sama po sebi zato što i Zandvoort i Assen vode pregovore za organiziranje Velike nagrade Nizozemske zbog velike popularnosti sporta u toj zemlji koju je donio Max Verstappen.

Podrži nas

Ljudi poput vas sve češće podržavaju neovisne organizacije poput Pulsmedia portala koje se odupiru clickbait naslovima i drže civiliziranu razinu komentiranja. Kako bismo nastavili raditi to što radimo - pozivamo i vas da pomognete.

Naši zadnji Donatori su: Frantic, Sarma.
Donirajte i vi slobodan iznos na PayPal

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

4 komentara

  1. Sebastian Vettel VettelFerrari Prikaži

    Eeee, kad bi vratili Imolu…    2

    0