Carey: Nema zabrinutosti oko kalendara za 2020., prioritet su postojeće utrke

Izdvojeno

Jelena Benger

Prije 5 godina 3 min 4 komentara

Meksiko je propustio rok za ostanak u kalendaru Formule 1 u 2020. Osim Meksika, ove godine istječe i ugovor još sa Španjolskom, Velikom Britanijom, Njemačkom i Italijom. Međutim, Liberty Media nije zabrinuta oko broja utrka kojima još nije produžen ugovor.

Direktor F1 Chase Carey smiruje situaciju govoreći kako su se slične situacije događale i prošlih godina. Pred investitorima u Wall Streetu Carey je izjavio sljedeće:

„Imamo nekoliko ugovora koji istječu 2019. Ili ćemo se dogovoriti i napraviti novi ugovor ili ćemo se razići. Isto je bilo i prošle godine, a tada smo obnovili nekoliko ugovora.“

Organizatori Velike nagrade Meksika su u petak navečer objavili da su propustili rok za 2020., ali da i dalje pregovaraju s F1 i meksičkim vlastima kako bi se utrka u Meksiku ipak održala.

Prema Motorsport portalu, kalendar za 2020. će se naći i na dnevnom redu sastanka Svjetskog vijeća za motorsport koji će se održati sljedeći tjedan, a utrke bez produženog ugovora će ipak biti navedene u tom kalendar pod opaskom.

Carey napominje kako interesi za održavanje novih utrka dolaze iz svih dijelova svijeta, ali i da je Formuli 1 prioritet održati postojeće utrke u kalendaru.

„Mislim da je najpozitivnije to što se interes povećava, a to nas i ohrabruje. Ponuda i potražnja je za nas vrlo važna.“

„Naš cilj je obnoviti ugovore s postojećim organizatorima, naravno, ako se uspijemo složiti i dogovoriti ono što je dobro za oboje. To ne znači da ćemo uvijek u tome i uspjeti. Zato moramo imati i alternative koje imaju jednaku vrijednost. Želimo utrke na mjestima koja nam pružaju, ne samo atraktivnu financijsku korist, nego i atraktivne utrke.“

Vijetnam je za sada jedina nova utrka u kalendaru za 2020.

„Vijetnam je odličan primjer, mislimo da će to biti uzbudljiva utrka i ispunjava naš cilj da se proširimo u Aziji.“

„Surađujemo s partnerima kako bismo vidjeli je li neko mjesto pogodno za nas. Zatim to uspoređujemo s drugim mogućnosti na različitim tržištima. Svake godine ćemo biti u situaciju da ćemo morati pregovarati s tri ili više organizatora.“

„Smatramo da ima mjesta u kalendaru da se dodaje još nekoliko utrka.“

– Chase Carey

Osim toga, Carey je spomenuo i Europu kao mogućeg domaćina još nekoliko utrka. Iako nije naveo niti jednu državu, Nizozemska se izdvaja sama po sebi zato što i Zandvoort i Assen vode pregovore za organiziranje Velike nagrade Nizozemske zbog velike popularnosti sporta u toj zemlji koju je donio Max Verstappen.


Odgovor

4 komentara

  1. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    Eeee, kad bi vratili Imolu…



    2
    2

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.