Vasseur: Dulji F1 kalendar nije moguć bez skraćivanja trkaćeg vikenda

Nikola Klobučarić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Vasseur: Dulji F1 kalendar nije moguć bez skraćivanja trkaćeg vikenda

Nikola Klobučarić

Prema Alfinom šefu Fredericu Vasseureu, Formula 1 bi trebala skratiti aktualni trodnevni trkaći vikend ukoliko želi prošiti svoj kalendar od 21 utrke.

Govoreći za RaceFans, Vasseur je rekao da bi dodavanje utrka u kalendar stvorilo velike troškove za momčadi poput njegove, osim ako bi trkaći vikendi bili skraćeni.

“Ako odlazimo u smjeru proširenja kalendara, ne možemo ostati na trenutnom trodnevnom formatu gdje moraš biti na stazi već u srijedu navečer. Takvo nešto jednostavno nije izvedivo,” komentira Vasseur.

“Ne možemo tražiti od naše ekipe da odradi 25 vikenda koji se sastoje od tri dana. Morali bi zaposliti duplo više ljudi i to bi nas stajalo pravog bogatstva. Maloj momčadi poput naše to ne bi uspjelo.”

Neke su momčadi zaposlile dodatno ljudstvo kako bih ih rotirali između utrka. Na taj je način posao podijeljen na sve utrke. Međutim, Vasseur tvrdi da nije moguće pronaći zamjenu za svaku ulogu u momčadi.

“Na nekim pozicijama to nije izvedivo. Npr, nemoguće je imati dvije osobe na mjestu trkaćeg inženjera. To je izvedivo s mehaničarima, ali na nekim drugim pozicijama baš i ne.”

Vasseur također tvrdi da bi skraćivanje vikenda pomoglo da ovaj sport postane još zanimljiviji.

“Mislim da se ovo slaže sa željama navijača. Ako želimo privući nove navijače, pogotovo one mlađe, moramo malo promijeniti naš pristup.”

“Oni neće pratiti dvosatni trening. Meni je to uspijevalo kad sam imao 18 godina, ali mojoj djeci ne.”

– Frederic Vasseur

Podrži nas

Zadnji donatori:
288GTO
Vordas
dalmat

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9615 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 8 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Nikola Klobučarić
Pulsmedia autor
402 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

5 komentara

  1. Potpisujem svaku riječ gospodina Vasseura.    3

    1