Fernando Alonso će testirati ovogodišnji McLarenov bolid!

Vijesti

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 5 komentara

Fernando Alonso je nakon prošle sezone otišao iz Formule 1, ali će ipak testirati ovogodišnji McLaren, potvrđeno je upravo iz ekipe.

Tijekom sezone će sve momčadi imati 4 testna dana od kojih dva dana moraju voziti s mladim vozačem koji nije nastupio u više od dvije F1 utrke, a Alonso bi bio slobodan za druga dva dana.

“Prije nego sam otišao iz F1 sam rekao da se vidim s McLarenom dugoročno i oduševljen sam ovom novom ulogom i mogućnošću da ostanem uključen u ekipu koju smatram svojim duhovnim domom.”

“Imamo Indy500 u svibnju, naravno, čemu se strahovito radujem, ali ovo je samo početak stvari koje možemo raditi zajedno.”

“Posebno sam uzbuđen oko pomaganja mladim talentima, bilo da se radi o mojoj vlastitoj ekipi ili pomaganju novoj generaciji F1 vozača u McLarenu da otključaju svoj puni potencijal. To je važno za mene i za ekipu, a radi se o posebno zahvalnom dijelu moje uloge.”

– Fernando Alonso

Alonso i njegovi kolege su trenutno vodeći u WEC prvenstvu nakon što su prošle godine pobijedili na 24 sata Le Mansa. Alonso je pobijedio i na 24 sata Daytone s timskim kolegama Kamuijem Kobayashijem, Rengeromvan der Zandeom i Jordanom Taylorom. Sad je u ulozi ambasadora McLarena, zajedno s dvostrukim svjetskim prvakom Mikom Hakkinenom.

“Za bilo koju ekipu je ekstremno vrijedno imati nekoga Fernandove klase da nam pomogne kroz svoje iskustvo. Njegov uvid i perspektiva će dobro doći našim vozačima i inženjerima, a njegova ličnost ostaje vrlo privlačna našim partnerima i navijačima.”

– Zak Brown

Odgovor

5 komentara

  1. Nando
    Lux14 Prikaži

    McLaren će dobit informacije od iskusnog vozača koji dobro poznaje prošlogodišnji bolid, a Fernando će se zabavit i dobit osjećaj za ove bolide… Win win, drago mi ga je vidjeti u F1 bolidu.



    11
    10

    1
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Kad bi gospon trebao sjesti za volan?



    4
    4

    0
  3. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    A taman ih krenulo :misli: :fiju:



    4
    2

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.