Giovinazzi vidi Raikkonena kao svog učitelja

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 7 komentara

Antonio Giovinazzi kaže da može puno toga naučiti od svog timskog kolege Kimija Raikkonena. Osim toga, želi se usporediti s Ferrarijevim posljednjim prvakom u istom bolidu.

Podsjećamo, Giovinazzi i Raikkonen su već vozili zajedno, i to u Ferrariju. Doduše, Kimi je tada imao mjesto stalnog vozača, dok je Giovinazzijev posao bio uglavnom u simulatoru.

Alfa Romeo je prošlog tjedna odradila solidan prvi predsezonski test i svi u momčadi su optimistični, uključujući mladog Talijana:

“Zaista sam motiviran za ovu godinu. Super je što je Raikkonen pokraj mene. Može mi biti učitelj, ali također i referentna točka kroz sezonu da usporedim rezultate i sve ostalo.”

“Mislim da je najvažnije da dobro surađujemo, da idemo u istom smjeru s razvojem bolida i ostvarimo najbolje rezultate za momčad.”

Giovinazzi, naravno, očekuje jednak tretman u momčadi:

“On je svjetski prvak i vozač koji je upravo ostvario pobjedu u F1 (VN SAD-a, listopad 2018.), pa mislim da on može biti dobar cilj za mene.”

Giovinazzi je debitirao u Formuli 1 još prije 2 godine u bolidu Saubera, ali se nije najbolje snašao. Sad je nešto iskusniji i pronašao je novi duh u momčadi koja je rebrendirana u Alfu Romeo:

“Na kraju krajeva – tu i dalje rade isti ljudi, ali s puno više motivacije. Naravno da su ljudi motivirani nakon svega dobroga što su odradili prošle godine, a to želim vidjeti i od sebe i Kimija. Radimo zaista dobro i moramo ovako nastaviti kako bismo osigurali da u Melbourneu bude sve u redu.”

– Antonio Giovinazzi

Odgovor

7 komentara

  1. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Kimi ima problem da se pojavi na grupnom slikanju a kamo li da nekog skoluje haha… sretno!



    4
    4

    0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Kimi će biti izvrstan mentor onome tko se zna ispravno postaviti. Dakle, da ne kenja, da ne mulja, da se izravno razgovara…

      Samo Ron Dennis i Jean Todt su znali kako iz Kimija izvući najbolje. Ostali šefovi momčadi nisu bili na visini zadatka i kako se vidi McLaren i Ferrari nakon njihovog odlaska nisu gotovo ništa vrijedno spomena niti napravili….

      Ron Dennis je osvojio 27 od 58 moguća naslova u svojih 29 sezona (1980-2008) upravljanja McLarenom (dakle 47%)
      Jean Todt je upravljao Ferrarijem 1996-2008 i osvojio je 12 naslova od mogućih 26 u 13 sezona (dakle 46%)
      Njihovi nasljednici imaju čistu nulu, ali i premalo sezona.

      Engleski komentatori dižu Freda Vasseura u nebesa, baš me zanima kako će to klapati s Kimijem i Giom. Imam dobar feeling.



      2
      -1

      3

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.