Williams nadoknadio dio izgubljenog vremena filmskim danom

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 3 komentara

Momčad Williamsa dobila je priliku za nadoknaditi dio izgubljenog vremena na testiranjima zahvaljujući jučerašnjem filmskom danu u Barceloni.

Podsjetimo, momčad iz Grovea prvo je otkazala planirani filmski dan prošlog vikenda, a onda je morala propustiti čak dva i pol dana testiranja zbog kašnjenja u izradi u FW42.

Bolid je na stazu izašao tek u srijedu poslijepodne, a Kubica i Russell su sveukupno uspjeli odvesti samo 88 krugova. To je gotovo tri puta manje od iduće momčadi po kilometraži, Racing Pointa s 248. Najviše krugova odradili su Mercedesovi vozači, njih 610, što je bolje da ni ne uspoređujemo s Williamsom.

Iako filmski dan dozvoljava samo 100 km vožnje na demonstracijskim gumama, svaki kilometar Williamsu dobro dođe.

Osim njih, na stazi su bile i ostale dvije momčadi koje nisu iskoristile filmski dan uoči testiranja – McLaren i Racing Point, čime je ovo bio prvi zajednički filmski dan dosad.

Zanimljivo je da je događaj organizirala Formula 1. S obzirom na to da su uživo prenosili sva 4 dana testiranja, momčadima su na raspolaganje dali svoju opremu i ljudstvo.

Drugi i posljednji predsezonski test kreće u utorak i također traje 4 dana.


Odgovor

3 komentara

  1. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    To little to late.



    2
    1

    1
  2. dejan_s Donator Prikaži

    Ako ekipa Williamsa nalazi smisao “filmskog dana” (Promotional event) po završetku prva četiri dana testiranja onda su u većem problemu nego što se moglo naslutiti. Zbog restrikcija, ograničenje kilometraže, posebnih demonstracijskih guma, limitirane brzine ….., “filmski dan” ima smisla tek da se provjere osnovni sistemi auta i postavke prije samog testa kako bi se uštedjelo nešto vremena i eventualno u zadnji tren stekao uvid u probleme s funkcionisanjem auta.
    Sadašnji razvog događaja je takav da neće biti iznenađenje ako Williams ne uspije zavšiti sezonu(pod sadašnjim rukovodstvom i raspoloživim finansijama), a ako i uspije onda je sljedeća sezona pod još većim znakom pitanja jer nije teško predvidjeti da će teško do bodova ove sezone.



    1
    0

    1
  3. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Kakve koristi od toga kad im je bolid loš,bespotrebno trošenje guma i goriva,a ne vjerujem da če biti napretka na sljedečim testiranjima,nažalost.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.