Izdvojeno

Jordan: Ecclestone treba otići

Piše: David Vidović

Prije 7 godina, 9 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 2 minuta

Bernie Ecclestone

Eddie Jordan, bivši šef momčadi Jordan, progovorio je o trenutnom stanju u Formuli 1, a među ostalima se dohvatio i situacije s Ecclestoneom. Jordan je za BBC izjavio da bi Bernie Ecclestone trebao odstupiti s mjesta šefa Formule 1, i dozvoliti nekome “radikalnom” da preuzme to mjesto. Ecclestone vlada Formulom 1 još od 1978., kada je iz momčadi Brabham osnovao FOCA grupu zajedno s velikim imenima sporta, i polako preuzeo glavnu ulogu nad Formulom 1.

Kao što smo, objavili, RSE Ventures se, uz pomoć investitora iz Katara, sprema preuzeto kormilo nad Formulom 1. Jordan smatra da je ovo pravo vrijeme da se 84-godišnji Britanac povuče u mirovinu.

“Mislim da je odradio nevjerojatan posao za sport, ali vrijeme igra svoju ulogu i smatram da je vrijeme da ode. Trebao bi otići jer dolaze nove generacije koje bi trenutno radile bolji posao od njega, to mu treba biti na umu. Treba razmišljati o pravom vremenu za odlazak, a ja mislim da je došao taj trenutak.”

Jordan ja svjestan da su skandali proteklih nekoliko godina protresli Ecclestonea, ali i Formulu 1. On priznaje da je Bernie imao ogroman doprinos Formuli 1, ali želi da netko mlađi preuzme njegovu ulogu.

“Taj čovjek je legenda. Podigao je sport iz ničega, ali na kraju dana, niti on nije besmrtan. On možda misli da jeste, ali nije. Postoje trenuci u životu kada jednostavno morate priznati sebi da ste uradili sve što ste mogli do tada, te da više ne možete ništa uraditi. Potreban nam je netko radikalan na tom mjestu, netko tko će protresti stvari i vratiti nas nazad na osnove.”

Komentiraj

9 komentara

 1. “Potreban nam je netko radikalan na tom mjestu, netko tko će protresti stvari i vratiti nas nazad na osnove.” ..to je kao da kažete da nam je potreban radikalan predsjednik države koji nema nikakve ovlasti.

  Btw.. Berni je bio protiv cijelog niza promjena u F1 koje su dovele do ovoga. Sve te bjesnoće koje danas vidimo kao glavnu kritiku i razlog lošeg u F1 donijelo je većinskim glasovima odbor F1 i to Timovi sa J.Todtom.. i tu niti jedanput nije poslušan savjet Bernija koji je od 2011 bio uredno nadglasan.

  I naravno sad je najbolje svaliti krivicu na tog starca kojeg bi bilo najbolje prijevremeno pokopati u zemlju u svom luksuznom sarkofagu.

  Mislim da se tu već odavno lobira oko njegove zamjene.. a mediji naravno već biraju najbolju startnu poziciju sa budućim nositeljem medijskih prava.

  Btw.. ništa se neće promjeniti dok god bude ovakav način izglasavanja, a da se to promjeni trebat će puno više političke volje. To je kao da tražite trenutno vladajuću vladu i njihov sistem rukovođenje da aboliraju i odstupe sa mjesta i promjene državotvorni sistem u monarhiju. NAravno za to se traži kao blagosnov i europsku komisiju. Teško, do nemoguće.. i opet novi “Berni” koji dođe sa nekim svojim idejama neće imati pravo glasa i bit će nadglasan od FIa-e i družbe inženjerskih i menadžerskih moljaca koji gledaju samo svoje interese, a ne interese F1 u globalu.


  0

  0
 2. Bernie Ecclestone
  Ferrari1345 Prikaži

  Slažem se da Bernie nije kriv za ovu situaciju u kojoj je F1 sad. Narocito ako pricamo o ovim motorima koji tjeraju publiku
  Ali… ako bi ga netko trebao nasljedit onda je to upravo ovaj Eddie Jordan… On bi cak i gledao interes F1 i nebi kud i kamo trčao prema šeicima za što više dolara…
  Samo se bojim da je on prestar za takvo što pa bi se dobivao dojam da je F1 vatikan koji bira papu od preko 65+ godina :)


  0

  0
 3. Pirelli Hard
  Monty Prikaži

  A o čemu to zapravo Ecclestone odlučuje,vezano za F1?O TV pravima i o tome,kako od poreznika sakriti ogromno bogatstvo,što je njegov problem a o svemu ostalom,važnom za F1, Fia,strateške grupe i slićne smješne skupine,koje lutaju ko sljepci i usput rade na Bernijevu obrtnicu.Tu treba tražiti promjene a ne u Berniju.


  0

  0

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Kolumne

Meksiko: Radio komunikacija Verstappen-Red Bull

Radio transkript // Ante Vetma

Last car is now approaching the back of the grid Gianpiero LambiaseCar behind - Hamilton, Checo P3 Mode 10, Max, mode 10 When you can - display 8 Gap behind 13s Bias offset if you need it Gap 14s You are two tenths stronger in the final sector DRS is active Gap 16s Keep on top of the surface management, Max Gap 14s Okay, mode 6, and gap behind 13s Keep us updated on the tools requirements as well,...

Inventura: Vrhovi arhitekture timova

Radio transkript // Pulsmedia portal

Ukoliko ostavimo po strani vozače, ljudi koji su najizloženiji svjetlu pozornice jesu šefovi momčadi, osim ako se ne zovete Adrian Newey Osobe koje se nalaze na toj poziciji su različitih karaktera, načina pristupa stvarima i reakcijama u javnosti, ali jedna crta koja stvara konekciju između svih njih jeste liderska osobina Iako se stalno priča o liderima i razvoju liderskih karakteristika, u današnjem svijetu zapravo kronično...

Predobro da bi bilo dozvoljeno

Oktanski koktel // Ante Maras

Formula 1 se često smatra vrhuncem motosporta, poligonom za razvoj novih tehnologija koje prije ili kasnije pronađu put do cestovnih automobila, stoga i ne čudi da u potrazi za tom desetinkom prednosti mnogi inženjeri traže rupe u pravilniku te razmišljaju izvan okvira, što im nerijetko uspije, nekad toliko dobro da FIA i/ili druge momčadi moraju intervenirati kako prvenstvo ne bi izgubilo zanimljivost S druge strane, nekad rješenja ne...

Još kolumni