McLaren potpisao višegodišnji ugovor s British American Tobaccom!

Vijesti

Luka Kolak

Prije 5 godina 2 min 12 komentara

McLaren je danas potvrdio kako su potpisali višegodišnji ugovor s tvrtkom British American Tobaccom, onom istom koja je u svom vlasništvu imala BAR F1 momčad.

Da se podsjetimo, BAT, britanska tvornica cigareta i duhana, kupila je momčad Tyrrella 1997. te formalno ušla u F1 1999. godine preimenovavši momčad u British American Racing.

Momčad nije ostvarila niti jednu pobjedu sve dok nije krenula suradnja s Hondom 2006. godine, nakon što je zabrana promoviranja duhana u F1 BAT gurnula u više sporednu ulogu. Međutim, BAT i Honda su svoju suradnju potpuno raskinuli 2007. godine.

Ovim ugovorom između McLarena i BAT-a, kompanija se ponovno vraća u F1 i to tri dana prije službenog predstavljanja McLarenovog bolida za nadolazeću sezonu. Osim trkačkog dijela, suradnja će biti proširena i na McLarenov odjel za primijenjene tehnologije koji će zajedno s BAT-om raditi na područjima vezanim uz baterije i naprednim materijalima.

“Želimo dobrodošlicu BAT-u u McLaren momčad te cijenimo njihovu ambiciju dostavljanja smislenih i trajnih promjena kroz inovacije. Program transformacije BAT-a je ključnog značaja za ovo partnerstvo te smo počašćeni da možemo dijeliti svoje tehničko iskustvo i stručnost kako bi ubrzali sam proces.”

– Zakk Brown, CEO McLarena

Suradnju je komentirao i sam voditelj marketing BAT-a, Kingsley Wheaton, koji je rekao kako će ova suradnja biti ključna za njihove koncepte e-cigareta i duhanskih proizvoda.

“Iznimno smo uzbuđeni i ponosni zbog ove suradnje, koja će nam omogućiti da ubrzamo tempo kojim se inoviramo i transformiramo,” rekao je.

“Naposljetku, inovacija i tehnologija će nam pomoći u stvaranju što bolje budućnosti za naše kupce širom svijeta.”

– Kingsley Wheaton, CMO BAT-a

Odgovor

12 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Nevjerovatno koliko kmecanja na redditu protiv ove odluke.



    8
    8

    0
  2. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Phillip Morris(Mission Winnow) pa sad BAT. Duhanska industrija se vraca u na velika vrata, iako nece promovirat duhanske proizvode. Drago mi je sto se pomalo vracaju duhanske kompanije.



    3
    3

    0
  3. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    baš me zanima hoće li i oni biti pod istragom kao Ferrari sada zbog Mission Winnowa.



    2
    1

    1
  4. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Odlične vijesti :thumbs:

    Brown je ranije najavio dolazak nekoliko novih sponzora i očito nije lagao – ako me sjećanje dobro služi, BAT je već treći novi sponzor nakon Estrella Galicije 0,0 i Huski Chocolatea. S obzirom na prošlogodišnje rezultate, privlačenje ovoliko novih sponzora je popriličan uspjeh.

    Osim za McLaren, ovo su odlične vijesti i za F1, uvijek je lijepo vidjeti da novi sponzori pristižu. Ovaj sponzor je vrlo zanimljiv, kao što je spomenuo @tifosoante, prvo se PM odlučio jače promovirati Mission Winnow brendom, sad će i BAT nešto izvesti – mogla bi se duhanska industrija (na nešto drukčiji način) vratiti u F1. U svakom slučaju, pozitivne vijesti za sve.



    7
    7

    0
  5. Mclaren
    KERS Prikaži

    Mclaren nece imati mjesta za sve sponzore na bolidu.


    0
    -1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.