Racing Point pronašao novog glavnog sponzora?

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 10 komentara

Prema pisanju britanskog portala RaceFans, momčad Racing Pointa bi u svoju prvu punu sezonu mogla krenuti s novim naslovnim sponzorom.

Riječ je o kenijskoj online kladionici SportPesa. Suradnja bi trebala biti potvrđena 13. veljače na Toronto Motor Showu gdje je momčad zakazala svoje službeno predstavljanje.

Ugovor je navodno potpisan na dvije godine uz mogućnost produljenja na još jednu godinu. Izvori tvrde kako će SportPesa biti naslovni sponzor momčadi, ali da će za to plaćati znatno nižu cijenu od uobičajene. Prva godina trebala bi ih koštati 8 milijuna dolara, druga 10, a produže li suradnju i 2021., tad bi trebali platiti 12 milijuna dolara.

Momčad je od 2017. prepoznatljiva po ružičastim bolidima zahvaljujući sponzorskom ugovoru s BWT-om. Taj je ugovor potpisan sa starim vlasnicima momčadi, stoga se još uvijek ne zna hoće li se ta suradnja nastaviti. Iz momčadi se zasad nisu oglasili o ovoj temi.

SportPesa je online kladionica osnovana 2014. sa sjedištem u Keniji. Osim u Keniji, djeluju u Tanzaniji, Južnoafričkoj Republici, Otoku Manu te Ujedinjenom Kraljevstvu. Promoviraju se sponzoriranjem raznih sportskih događaja i momčadi, a trenutno najznačajnije suradnje su im one s momčadima iz prve i druge engleske nogometne lige – njihov logo nalazi se na dresovima Evertona i Hull Cityja, a surađuju i s Arsenalom te Southamptonom.

Formula 1 je tijekom vladavine Bernieja Ecclestonea izbjegavala suradnje s kladionicama, no Liberty Media očito nema ništa protiv takvih sponzora. Prošle su godine potpisali ugovor s Interregional Sports Groupom kao službenim partnerom. ISG će u suradnji s kladionicama nuditi mogućnost klađenja uživo na F1 utrke, a njihove će reklame biti vidljive pored staze. Neki očekuju da će upravo kladionice uskoro postati ono što su do prije desetak godina bili proizvođači cigareta.


Odgovor

10 komentara

  1. Ferrari
    Turbo00Kinka Prikaži

    A Scuderia SuperSport Ferrari?

    neloše… :D :D



    9
    8

    1
  2. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Nekako su mi se zgadili sa time da su oćerali Okona da bi doveli sina. Ne sto je u pitanju Okon, no generalno da je u pitanji bilo koji drugi vozac, bas bezobrazan i odvratan potez, gest. I samim time ne simpatisem ih puno. To jeste nimalo. No si mi odvratni i stvarno im zelim da se sto prije raspadnu. Jedno je Force Indija, drugo Stroll racing team. Perezu zelim da ono bas odere maloga, i u kvalifikacije i u trci. A sto se tice spozora, nek su samo zdravo.



    2
    -5

    7
  3. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    Mogli su se onda i nazvati “Bet Point”, “Racing bet”, Kladuša F1″ ili tak nekaj



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.