Dobrodošli na F1puls v4

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 4 min 46 komentara

Dragi naši,

nakon više od 3 godine došlo je vrijeme da iz temelja promijenimo dizajn F1puls portala. Naravno, neke dobre stare stvari i dalje su na istim mjestima jer se pobjednička strategija ne mijenja. Ali, idemo redom.

Ekipa

Portal je pokrenut 24. veljače 2015. godine entuzijazmom malobrojne skupine ljubitelja najbržeg sporta na svijetu i sve ovo vrijeme je održavan na istom principu. Osim što su nas posjetitelji prepoznali i iz mjeseca u mjesec, te iz godinu u godinu podebljavali broj posjeta – prepoznali su nas i entuzijasti slični nama koji su višak slobodnog vremena odlučili utrošiti na pomoć zajednici kroz pisanje sadržaja. Tako trenutno imamo 6 autora koji budnim okom motre sve relevantne vijesti i prenose ih kako vam ništa ne bi promaklo, ali i da bi otvorili raspravu. Upravo te rasprave su najveće bogatstvo portala jer mrtvo slovo na papiru svatko od nas može pročitati bilo gdje po bespućima interneta. No, ovako brojnu, kvalitetnu i prijateljsku zajednicu ne može se pronaći gotovo nigdje, a apsolutno nigdje ako u obzir uzimamo hrvatske sportske portale. Osim autora, tu su i suradnici, kolumnisti, analitičari i svi registrirani korisnici, o čemu malo ispod.

Brojevi ne lažu

2018. godina donijela nam je novi rast broja posjeta po svim mjerilima. Nakon što su problemi sa serverom riješeni i voljom dobrih donatora kupljen novi jači server – broj posjeta, vrijeme zadržavanja na stranici i aktivnost nastavili su značajan rast. Broj komentara od otvaranja portala do kraja 2017. je bio oko 35 tisuća, a samo u 2018. godini je opet napravljeno 30 tisuća. Evo kako to izgleda po godinama:

Broj komentara po godinama

Na portalu je u prve tri godine (od 2015. do 2017.) bilo registrirano 1184 korisnika. Nakon 2018. danas ih imamo čak 2477.

Raste i broj pratitelja na društvenim mrežama. Naša Facebook stranica je u ovo vrijeme prije godinu dana imala 6911 korisnika, a u trenutku pisanja ovog teksta broj iznosi 10781. Instagram profil prati 503 ljudi. Broj sesija [jedan korisnik dok surfa portalom unutar 30 minuta ili do zatvaranja portala/logouta = 1 sesija] je u 2017. iznosio 1,6 milijuna, dok je u 2018. iznosio 2,4 milijuna. Rast broja pregleda stranica je još više izražen. Dok ste u 2017. otvorili 4,8 milijuna podstranica F1puls portala, prošle godine ste to uradili nešto više od 7 milijuna puta.

Obzirom da je broj posjeta s mobilnih uređaja dominantan u odnosu na desktop uređaje, posebna pažnja u novom dizajnu pridana je lakoći pristupa svim sadržajima i korištenju svih funkcija upravo na tim uređajima.

Internet dobro zna da klasični forumi umiru. Društvene mreže su ih ubile. Međutim, to ovdje nije slučaj. Naš forum broji ukupno skoro 90 tisuća poruka u 429 tema.

Shop

Na portalu se od prije mjesec dana može posjetiti i mali web shop. U ponudi su majice s F1 motivima, a možete ih pogledati ovdje. Cijene su prihvatljive (vama! Nama još nije sigurno jesu li u potpunosti prihvatljive :)), a proces narudžbe/plaćanja jednostavan. Za bilo kakve upite ili probleme, tu smo 24/7 na [email protected].

Reklame

F1puls ima Googleove reklame koje se prikazuju automatski na pozicijama koje Google smatra prihvatljivima. One ne smetaju u pregledu sadržaja i ne varaju vas “x” gumbom koji bježi od pokazivača miša. Molimo vas da isključite bilo kakvo blokiranje i podržite rad portala. Ili razmislite o donaciji nakon koje su vam reklame automatski uklonjene, a dobijete i fora bedž kraj imena koji je vidljiv na komentarima i na forumu.

PulsManager

Menadžerska igra iza sebe ima uspješno odrađene dvije sezone. Ide i ove sezone, ali u novom ruhu. O svemu detaljnije ovdje: www.pulsmanager.com za 4 dana kad će igra biti otvorena. :) Svi koji su igrali dosad mogu se jednostavno logirati s postojećim podacima (email + lozinka), a svi ostali se mogu besplatno registrirati.

To je sve?

Da, uglavnom. :) Pred nama je druga polovica zimske pauze, što znači da slijedi ovaj bolji dio – predstavljanje bolida, analize, testiranja, a onda i nova sezona Formule 1. Četiri godine smo stari, ali F1puls se tek pošteno zagrijao. Neka nam 2019. svima bude još bolja pa da zajedno popratimo još jednu sjajnu sezonu!


Odgovor

46 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Samo gruvajte naprijed, momci! Najjaci ste!



    11
    11

    0
  2. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Bravo! Odlično izgleda! ????



    5
    5

    0
  3. Fernando Alonso
    Kimi Prikaži

    Odlični ste, odlični. Bravo?



    2
    2

    0
  4. Tag Heuer
    Djuro Vukasovic Prikaži

    Bravo svaka cast. Najbolji ste!



    2
    2

    0
  5. Juan Manuel Fangio
    rudi Prikaži

    Jebote.ne mogu virovat da sam ponosni član ove ekipe od 08.07.2015 godine.wow. očito da ste toliko dobri kad sam toliko dugo član ove obitelji.mislim da mi je ovo jedini portal uz neke stranjske uz koje sam isto dugo. kao što je planetf1.com. momci moji samo naprid budite šta bolji,a sve više ekipe će doć kad vide kakvi ste.eto moj skroman komentar.puno pozdrava od Rudi Kovač iz Splita.skromni 55 godišnjak koji obožava f1.i vaš portal. bravo samo naprid.



    13
    13

    0
  6. Marlboro
    gliburina Prikaži

    Samo nastavite ovako dalje??



    2
    2

    0
  7. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Molio bih upustva kako da se koristi ovaj portal :D ;)

    Sve pohvale za ekipu, good job ?



    5
    5

    0
  8. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    daleko bolje od v3, pohvale!



    3
    3

    0
  9. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Lijepu ste stvar ode izgradili, samo tako dalje ;)
    Dizajn isto odličan. :thumbs:



    1
    1

    0
  10. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Samo hrabro naprijed.. Svaki novitet koji ste uveli je bio poboljsanje.. Nadam se da ce se trend nastavit..



    1
    1

    0
  11. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Taman se naviknuo na stari kad evo novog. Sad se na njega treba naviknut?. Inace sve pohvale sto se cijelo vrijeme trudite.



    4
    4

    0
  12. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Prvo sam se iznenadio.
    A onda sam se vrlo prijatno iznenadio. :mrgreen:
    Nice, i like it :thumbs:
    Samo tako nastavite :klanjam:


    0
    0

    0
  13. Alpine
    Alpine Prikaži

    Bravo! Super izgleda!



    1
    1

    0
  14. Fia
    cucla100 Prikaži

    uh, dobro je… moram se navikunut
    ovo je kao kad ides svakodnevno u trgovinu i onda ti promjene mjesta artiklima :)



    5
    5

    0
  15. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Sve pohvale na dosadašnjem radu.

    Dizajn:
    ljepši je nego prije, ali imam primjedbice:
    1. zakaj nema karme na člancima. Nepotrebno je imati promjenu bedža izvan profila; pulsmanager bi stavio gore u meni ili kao kontrasni “banner” ispod rasporeda
    2. Umjesto “naslovnica” stavio bi logo portala u meni na vrhu
    3. Teme
    a) kad se stisne neka od tema kako biram drugu temu. Bilo bi super kad bi u gornjem redu pokraj Tema: Haas bile navedene i druge teme da se lako mogu tamo prebaciti.
    b) izdvojeno bi trebala biti jedna od tema. Glupo je da moram 10 puta kliknuti na strelicu da bi vidio koji su članci izdvojeni
    c) bilo bi mi i ok da izdvojeno u desnom dijelu ima popis članaka koji su izdvojeni.
    4. Paddock
    – utrke od prošle sezone su bezveze; možda da i utrka bude samo zadnja, a ostale u dropdown menu
    – ja bi pod utrke stavio linkove na FIA dokumente (one zanimljivije: recimo sudačke odluke o sudarima, lap chart, , ne one rutinske o 5 mjesta radi mjenjača ili barem link na “event & timing” stranicu FIA za svaku utrku)

    Test na mobitelu slijedi, a i sigurno ću još nekaj ugledat….



    3
    3

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      1. Sređeno!
      2. Logo nije prošao zadnju eliminacijsku rundu :) Taj top bar nije dovoljno visok da bi podnio logo koji je efektan, ali štrkljav. Odnosno, kad ga smanjim na tu veličinu onda zbog dimenzija ovaj bolid postane jedva prepoznatljiv mišmeš.
      3a. Sređeno, ali samo na desktop verziji. Mobilna postane pretrpana s tim dodatnim izbornikom
      3b. Pričekaj par dana da vidiš kako funkcionira kad dolazi hrpa novog sadržaja, sve su to teme na koje se lako naiđe pogledom po ekranu. Btw. pusti strelicu i klikanje, svajpaj :)
      4. Paddock nema smisla u ovom “praznom hodu” među sezonom. Ideja je da tu budu dvije najaktualnije teme + formula 2. Uglavnom prošla i iduća utrka, a ako je nešto kontroverzno ili neka druga aktualna tema – onda će sve o toj temi biti na toj poziciji.

      Hvala za feedback!



      2
      2

      0
  16. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Izgleda odlično!

    A mogao bi posjetiti i shop…hmm…skroz sam zaboravio.



    3
    3

    0
  17. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Bravo ekipa , samo tako. A mi ostali vas pratimo i dalje ! :D



    1
    1

    0
  18. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Svaka čast samo naprijed!! Imam samo jednu primjedbu: font u člancima mi je nekako nečitljiv, možda bolje koristit sans serif, or is it just me :(


    0
    0

    0
  19. Alfa Romeo
    lancista k2.0 Prikaži

    Samo ovako nastavite i da što više novih verzija portala dočekamo



    1
    1

    0
  20. Fia
    Trapgio Prikaži

    Svaka čast što se trudite i stalno poboljšavate, dosta dugo čitam ovaj portal, ovo mi je drugi nick prošli sam izgubio lozinku.
    Minus mi je bar kod mene nemogu bilo di kliknut desni klik i otvoriti u novom prozoru ovi naslovni članak i nekako mi se daleko čine ove strelice za lijevo i desno :)


    0
    0

    0
  21. Alain Prost
    aleneoprosti Prikaži

    Bravooo. Samo naprijed!?



    1
    1

    0
  22. Rolex
    ST4bell Prikaži

    Bravo ekipa, lipo je vidit da se i dalje trudite, meni osobno odlično izgleda samo naprid jako!! ??



    1
    1

    0
  23. Mclaren
    Antishaaa Prikaži

    Samo naprijed momci!!


    0
    0

    0
  24. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Bravo Ante, super ovo izgleda, pogotovo na mobitelu :D



    1
    1

    0
  25. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    što se tiče dizajna portala: blažene bile v1 i v2 što se mene tiče. v3 mi nije legla, ova na prvu još manje.

    za desktop verziju:
    -ne sviđaju mi se ovi stupci fer, merc, rb. # sa ekipama su ok . prije su bile logotipovi ekipa. # ili logotip meni svejedno.
    -ne sviđa mi se gornji dio gdje se ove četiri vijesti vrte, preveliko je.
    -fali mi još kronološki objavljenih vijesti na vrhu. u v3 je bio onaj klizač desno, pa se moglo scrollat. sad su samo 4 vijesti.
    -komentari i forum komentari su spušteni dole, bolje bi bilo da se odma vide.
    -više manje sve meni bitno je ispod. ovaj gorni dio mi uopće ne treba.
    https://www.f1puls.com/o-nama – trenutno ne radi
    -slažem se da promjena bedža nije potrebna na naslovnoj strani. daj prozor sa korisničkim opcijama mi je prevelik.

    -za mobitel verziju nemam zamjerki.



    6
    6

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Kako četiri? Deset vijesti stoji na vrhu. Ove četiri ispod će biti vijesti koje nisu dovoljno relevantne da budu na vrhu ili su dospjele u momentu kad je nešto bitnije moralo ostati gore.


      0
      0

      0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      -fali mi još kronološki objavljenih vijesti na vrhu. u v3 je bio onaj klizač desno, pa se moglo scrollat. sad su samo 4 vijesti.

      I meni ovo fali. Navikao sam da otvaram najnovije vijesti, pa prema starije objavljenim. Ne samo na ovom portalu. To mi je nešto obavezno što svaki portal mora imati. Ovo najnovije vijesti, pa samo 4, ne valja. Bilo bi ok da ima dole link na još vijesti, poredanih po datumu objave, od najnovijih prema starijim.



      3
      2

      1
  26. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Puno toga je lijepo. Inače sam konzervativan pa ne volim kad se mijenja nešto što je dobro i funkcionalno. Međutim ovo je baš osvježenje. Malo će trebati vremena ali puno stvari je poboljšano.Tipkam na mobitelu pa mi je mrsko nabrajati sve šta je dobro.

    Dao bih primjedbu za naslov, “najnovije”. Slažem se da mora i treba biti, ali nekako bi trebalo uglaviti najčitanije ili najgledanije blizu.
    Druga primjedba je: nedostaje # za Mercedes, Ferrari, Red Bull i paddock u naslovima. Ako hoću da pogledam sve vijesti za npr. Mercedes moram prvo otvoriti neku vijest, pa kliknuti na #mercedes.
    Posebno mi se sviđa što se osvježili portal sa različitim bojama, iako sam napola daltonist :)


    0
    0

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Druga primjedba je: nedostaje # za Mercedes, Ferrari, Red Bull i paddock u naslovima. Ako hoću da pogledam sve vijesti za npr. Mercedes moram prvo otvoriti neku vijest, pa kliknuti na #mercedes

      Hvala, sređeno je. Sad su to linkovi koji vode na tematske stranice tih ekipa.


      0
      0

      0
  27. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Svaka cast portalu, drago mi je sto sam dio ove zajednice. Sto se tice dizajna iskreno prosli mi je bio sasvim uredu i trebati ce mi malo vremena da se naviknem na ovaj novi.



    1
    1

    0
  28. Renault
    Crankshaft Prikaži

    Svaka vam čast na trudu i samo hrabro dalje. :)



    2
    2

    0
  29. Tag Heuer
    Djuro Vukasovic Prikaži

    Jos samo aplikaciju mobilnu da napravite i nista vise ne treba ??‍♂️?


    0
    0

    0
  30. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Prijedlog: omoguciti pregled najnovijih vijesti klikom na “Najnovije” kao što se može sa klikom na ferrari,mercedes ili red bull, radi lakšeg snalaženja.



    4
    4

    0
  31. Ferrari
    Thor Donator Prikaži

    A lipi ste mi u ovoj novoj vešti!! Samo hrabro dalje!



    2
    2

    0
  32. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Bravo! Samo jako i dalje! ??



    1
    1

    0
  33. Kimi Raikkonen 7
    Rajko Nen Prikaži

    Mozda i najbolji F1 portal. Oseti se strast u svakom clanku! Veliki pozdrav iz Beograda!



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.