Liberty pokazao brojeve: Gledanost F1 u značajnom porastu!

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Liberty pokazao brojeve: Gledanost F1 u značajnom porastu!

Ante Vetma

Formula 1 je izdala službeno priopćenje o “značajnom porastu gledanosti” na TV i digitalnim platformama prošle godine, odnosno u drugoj godini Libertyjevog upravljanja sportom.

Kroz 2018. godinu zabilježeno je 490,2 milijuna unikatnih gledatelja, što je za 10% više nego godinu ranije. Najveći rast bilježe Indija, Francuska, Rusija, SAD i Kina. Od spomenutih treba istaknuti da se u Kini prijenos vratio na besplatnu televiziju. Najpopularnija tržišta su bila Brazil, Kina i SAD, iako nijedna država od spomenutih nije imala svog vozača prošle sezone.

Brazil je tako imao 115,2 milijuna gledatelja, Kina 68, a SAD 34,2 milijuna.

Formula 1 je ostvarila rast i na digitalnom tržištu, što nije iznenađenje obzirom na silnu zapostavljenost tog područja do prije dvije godine. Ukupan broj profila koji ih prate na Facebooku, Twitteru i Instagramu trenutno je nešto iznad 18,5 milijuna, što je rast za otprilike 53% u prošloj godini.

Digitalne platforme bile su prioritet Libery Medije, a kao rezultat toga bilježe pad prosječne starosti gledatelja koja sad iznosi 40 godina, što je u rangu s drugim većim sportovima.


Agencija IPSOS izvještava da je 61% novih gledatelja u prošle dvije godine mlađe od 35 godina, dok je 36% mlađe od 25. ESport inicijativa je, po tvrdnji IPSOS agencije, približila ovaj sport mlađoj populaciji.

Zanimljivo, njihov najveći projekt – F1 TV nije spomenut u ovom izvještaju.

F1puls anketa: Kad i zašto ste počeli gledati F1?

Podrži nas

Zadnji donatori:
Vordas
AlkY

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9313 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3749 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Prijenos Formule 1

Komentiraj

13 komentara

 1. Jim Clark Vettel-Ferrari Donator Prikaži

  Odlične vijesti i napredak, svaka čast! :D

  Kina je kao i u svemu ostalom danas tek “zagrebani” potencijal, i kao takva je skoro pa ravnopravan konkurent najboljem dosad…  4

  0
 2. Niki Lauda wapi Donator Prikaži

  U Kini su se vratili na besplatnu TV – to je to.  11

  0
 3. Michael Schumacher Dodi_napalm Prikaži

  Nek vrate F1 na Free kanale pa da vidis rast. Ovak samo fanovi uzmu dodatne pretplate na f1 kanale.  10

  0
 4. Mick Schumacher Multi 21 Prikaži

  Vid amera, naučili šta valja :mrgreen:  4

  0
 5. Charles Leclerc 16 senna66 Donator Prikaži

  thank you Liberty Media, very cool!

  Otvaranje F1 prema internetu i društvenim mrežama je jedno od onih stvari koje su nedostajale. Da je Bernie ovdje teško da bi bilježili neki rast, prije bih rekao pad iz godine u godinu.

  Jako dobre brojke, ali može to još bolje i vjerujem da hoće.  5

  1
 6. Sebastian Vettel 5 dzalac Prikaži

  Ne treba davati toliko kredita libertyu nego zadnje 2 uzbudljive sezone gdje ne gledamo svaki put 2 mercedesa koji se bore za najvisa mjesta na podiumu, ali svakako podupirem odluke otvaranja prema javnosti, korištenje novih platformi kako bi došli do više gledatelja i fanova  7

  1
 7. Honda zekohonda Donator Prikaži

  prošli tjedan sam čitao jedan dosta negativan članak što se tiče gledanosti tako da ću se sudržat od komentara. a i brojke su par puta krivo ‘zbrojili’.

  da se razumijemo, svaki rast gledanosti me veseli.  5

  0
 8. Adrian Newey zgrobnika Donator Prikaži

  Jednostavno ako cijena usluge odgovara kvaliteti, usluga će biti konzumirana f1Tv je u tome uspio.


  0

  0
 9. Mislim da 300 tinjak kuna za 20 utrka predstavlja vuše nego fer odnos cijene i kvalitete s obzirom za kakva sranja dajemo hrt u 1000 kn godišnje.još samo da na f1 tv u maknu glas onih debila sa sky a i puste sirov zvuk-fantazija  1

  0