F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Liberty pokazao brojeve: Gledanost F1 u značajnom porastu!

Ante Vetma

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Formula 1 je izdala službeno priopćenje o “značajnom porastu gledanosti” na TV i digitalnim platformama prošle godine, odnosno u drugoj godini Libertyjevog upravljanja sportom.

Kroz 2018. godinu zabilježeno je 490,2 milijuna unikatnih gledatelja, što je za 10% više nego godinu ranije. Najveći rast bilježe Indija, Francuska, Rusija, SAD i Kina. Od spomenutih treba istaknuti da se u Kini prijenos vratio na besplatnu televiziju. Najpopularnija tržišta su bila Brazil, Kina i SAD, iako nijedna država od spomenutih nije imala svog vozača prošle sezone.

Brazil je tako imao 115,2 milijuna gledatelja, Kina 68, a SAD 34,2 milijuna.

Formula 1 je ostvarila rast i na digitalnom tržištu, što nije iznenađenje obzirom na silnu zapostavljenost tog područja do prije dvije godine. Ukupan broj profila koji ih prate na Facebooku, Twitteru i Instagramu trenutno je nešto iznad 18,5 milijuna, što je rast za otprilike 53% u prošloj godini.

Digitalne platforme bile su prioritet Libery Medije, a kao rezultat toga bilježe pad prosječne starosti gledatelja koja sad iznosi 40 godina, što je u rangu s drugim većim sportovima.


Agencija IPSOS izvještava da je 61% novih gledatelja u prošle dvije godine mlađe od 35 godina, dok je 36% mlađe od 25. ESport inicijativa je, po tvrdnji IPSOS agencije, približila ovaj sport mlađoj populaciji.

Zanimljivo, njihov najveći projekt – F1 TV nije spomenut u ovom izvještaju.

F1puls anketa: Kad i zašto ste počeli gledati F1?

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3326 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

13 komentara

 1. Jim Clark Vettel-Ferrari Donator Prikaži

  Odlične vijesti i napredak, svaka čast! :D

  Kina je kao i u svemu ostalom danas tek “zagrebani” potencijal, i kao takva je skoro pa ravnopravan konkurent najboljem dosad…  4

  0
 2. Niki Lauda wapi Donator Prikaži

  U Kini su se vratili na besplatnu TV – to je to.  11

  0
 3. Michael Schumacher Dodi_napalm Prikaži

  Nek vrate F1 na Free kanale pa da vidis rast. Ovak samo fanovi uzmu dodatne pretplate na f1 kanale.  10

  0
 4. Kamui Kobayashi Multi 21 Prikaži

  Vid amera, naučili šta valja :mrgreen:  4

  0
 5. Charles Leclerc 16 senna66 Donator Prikaži

  thank you Liberty Media, very cool!

  Otvaranje F1 prema internetu i društvenim mrežama je jedno od onih stvari koje su nedostajale. Da je Bernie ovdje teško da bi bilježili neki rast, prije bih rekao pad iz godine u godinu.

  Jako dobre brojke, ali može to još bolje i vjerujem da hoće.  5

  1
 6. Sebastian Vettel 5 dzalac Prikaži

  Ne treba davati toliko kredita libertyu nego zadnje 2 uzbudljive sezone gdje ne gledamo svaki put 2 mercedesa koji se bore za najvisa mjesta na podiumu, ali svakako podupirem odluke otvaranja prema javnosti, korištenje novih platformi kako bi došli do više gledatelja i fanova  7

  1
 7. Honda zekohonda Donator Prikaži

  prošli tjedan sam čitao jedan dosta negativan članak što se tiče gledanosti tako da ću se sudržat od komentara. a i brojke su par puta krivo ‘zbrojili’.

  da se razumijemo, svaki rast gledanosti me veseli.  5

  0
 8. Adrian Newey zgrobnika Donator Prikaži

  Jednostavno ako cijena usluge odgovara kvaliteti, usluga će biti konzumirana f1Tv je u tome uspio.


  0

  0
 9. Mislim da 300 tinjak kuna za 20 utrka predstavlja vuše nego fer odnos cijene i kvalitete s obzirom za kakva sranja dajemo hrt u 1000 kn godišnje.još samo da na f1 tv u maknu glas onih debila sa sky a i puste sirov zvuk-fantazija  1

  0