Ocon spreman tražiti opcije izvan F1 ne dobije li mjesto 2020.

Vijesti

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 4 komentara

Bivši vozač Force Indije/Racing Pointa te trenutni rezervni vozač Mercedesa, Francuz Esteban Ocon priznao je kako će 2020. možda biti prisiljen tražiti opcije izvan Formule 1.

22-godišnjak je u Formuli 1 debitirao 2016. za momčad Manora. Na polovici sezone zamijenio je Rija Haryanta te iduće sezone dobio mjesto u Force Indiji gdje je proveo dvije pune sezone pored Sergija Pereza. Ricciardov iznenadni prelazak u Renault zatvorio mu je tu opciju, a promjenom vlasništva u Force Indiji ostao je i bez tog mjesta. Ugovor s Mercedesom ograničio mu je alternativne opcije te je Francuz za ovu sezonu ostao pored grida.

[vozac broj=”31″ ime=”Esteban Ocon” momcad=”Force India” sezona=”2018″]

Iako ga mnogi već sad vide u Mercedesu iduće sezone, te iako je naglašavao da ga ne zanima ništa osim Formule 1, priznaje da neće moći zauvijek čekati svoju šansu.

“Jednog dana želim postati svjetski prvak. To je moj cilj i moj san. Naravno da nije sjajno što se ne natječem ove sezone, ali i dalje sam fokusiran na F1 i mislim da je to pravi izbor.”

“Kasnije, ne nađem li mjesto za 2020., okrenut ću se nečem drugom jer moram nastaviti raditi i naći stazu za utrkivanje.”

Ocon ipak vjeruje da još uvijek ima dobre šanse za ostvarenje svoga sna te želi ostati u vrhunskoj formi bude li ove sezone potrebna zamjena Hamiltona ili Bottasa.

“Bit ću prisutan na svakoj utrci. Moram ostati informiran o svemu što se događa za slučaj da se moram vratiti u nekom trenutku. Nikad ne znate što vam budućnost nosi u F1.”

– Esteban Ocon

Odgovor

4 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ipak se malo zbrojio. Ovo je puno realniji stav od onog prije.


    0
    0

    0
  2. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Malac je odličan vozač.. Šteta što je ove godine ostao bez trkačkog mjesta.. Mislim da ćemo ga ipak sljedeće godine gledati u Mercu.. Pored Hamiltona.. Svaka čast Botasu ali nekako mi izgleda da će ga Ocon zamjeniti.. Onda bi mogli gledati više onakvih situacija kao u Brazilu sa Maxom.. Samo što onda neće biti kruga zaostatka..



    3
    2

    1
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      sve stoji sto si rekao no u drugu ruku mi ga nije zao sto zbog nekih izjava sto zbog propustanja mercedesa na stazi u monacu sto za izbacivanje Maxa sa prvog mjesta u brazilu sa krugom zaoststka. Znaci takvu stvar da je to bio Hamilton ne bi napravio nikad. Izjavljuje , ja sam mercedesov vozac i ok. Pogotovo ako ima istine u onome da nije bio zainteresiran za williams. Nije mi ga nedto previse zao….jer s ovim sto je do sad pokazao mi slici na Bottasa verison 2.0



      6
      6

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.