Stroll nije bio u mogućnosti pokazati kako je „kompletniji vozač“ u 2018.

Vijesti

Luka Jurić

Prije 5 godina 3 min 1 komentara

Lance Stroll se nada kako će napokon moći pokazati svoju sposobnost u Racing Pointu u 2019., nakon teške sezone s Williamsom.    

Stroll tvrdi kako je odlučan pokazati koliko se poboljšao kao vozač u rebrendiranom Racing Point Formula 1 timu tijekom nadolazeće sezone.

Kanađanin je ostvario podij u svojoj debitantskoj F1 sezoni, ali je iduće sezone propatio užasnu sezonu u Williamsu, u kojoj je ostvario samo šest bodova u 2018. kad je britanska momčad pala na dno poretka konstruktora s razočaravajućim FW41.

Za 2019., Stroll prelazi u nekadašnju Force Indiju koju je njegov otac spasio od stečaja prošle godine. Partner će mu biti Sergio Perez, a dvadesetogodišnjak se nada kako će napokon biti u poziciji da demonstrira svoju sposobnost u Racing Pointu.

„Ja vjerujem kako sam kompletniji vozač nego što sam bio prije godinu dana“, rekao je Stroll.

„Samo nisam bio u mogućnosti to pokazati s obzirom na naš paket, što zna biti slučaj u ovom sportu. Određene godine je jednostavno takav slučaj što kao vozač treba prihvatiti.“

„Mislim da nije pošteno uspoređivati prethodne dvije sezone. Ocijenite ovu sezonu općenito jer smo ju proveli spašavajući ono što se moglo spasiti.“

„Skupili smo jako malo bodova ove sezone, ali tih nekoliko puta kad smo uspjeli treba istaknuti jer smo pobijedili momčadi s bržim bolidima.”

„U Monzi sam se progurao u Q2 i Q3 što je bio ogroman uspjeh za nas s obzirom na slab performans bolida.“

Stroll je opisao 2018. kao sezonu u kojoj je samo „sudjelovao“ te u kojoj je bilo „više niskih nego visokih točaka“. Međutim, inzistirao je kako je spreman „okrenuti novu stranicu“ ove godine u novoj momčadi.

„Mislim da se ne radi o jednoj određenoj stvari, već o kombinaciji različitih stvari“, je odgovorio Stroll kad su ga upitali koja je najvrjednija lekcija koju je naučio u Williamsu.

„Rekao bih da je glavna stvar jednostavno iskustvo. Naučio sam mnogo toga kroz još jednu sezonu provedenu u Formuli 1.“

„Proširio sam svoje znanje o gumama, kvalifikacijama i samom utrkivanju. Samo vrijeme koje provedem u sjedalu bolida omogućuje da učim puno toga te tome nije kraj.“

„I dalje vjerujem da sam daleko od svog punog potencijala tako da ću se svake godine pokušavati približiti tome. Radit ću na svojim manama te nadograđivati svoje prednosti.“

— Lance Stroll

Odgovor

1 komentar

  1. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Zašto imam sliku u glavi kako drhti dok to priča?
    Imam osjećaj kao da panično traži “zonu”
    Jel se on to boji ili je samo prisutna mala predsezonska trema?


    0
    -2

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.