Hamilton ne želi da se ponove timske odredbe poput VN Rusije

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 3 min 15 komentara

Lewis Hamilton kaže da ne želi ponavljanje prošlogodišnje VN Rusije kad je ekipa odlučila da bi ga Valtteri Bottas trebao propustiti na stazi.

Podsjetimo, Mercedes je naredio svojim vozačima da zamijene pozicije u trenutku kad je Hamilton imao 110 bodova prednosti u prvenstvu ispred Bottasa, a u igri ih je bilo još 150.

“To nije bila dobra utrka za mene. Rekao bih da je ta staza Valtterijeva najbolja u cijeloj sezoni. U tom trenutku u sezoni ekipa je razmišljala da moraju osigurati oba prvenstva, te da me Valtteri više ne može stići.”

“Ni Valtteri ni ja ne želimo timske odredbe na stazi. Želimo izići na stazu, zaslužiti poziciju i utrkivati se. Na kraju krajeva, Valtteri je bio brži tog vikenda i zaslužio je pobjedu.”

“Bilo je zaista nelagodno. Dobio sam poziv da će me propustiti, ne mogu se sjetiti točno, ali mislim da sam odgovorio nešto u smislu – recite mu samo da ubrza. Mislim da sam ja u utrci bio brži, a on u kvalifikacijama.”

Bottas je u kasnijem stadiju utrke pitao momčad hoće li vratiti pozicije natrag, na što je dobio odgovor da neće. Hamilton kaže da je htio to učiniti.

“Sjećam se da se pomaknuo i da sam ja prošao. Nikad ne želim pobijediti na taj način i mislim da nitko ne želi. Prelaskom preko ciljne crte imao sam podvojene osjećaje jer, ako razmišljam srcem, htio bih da je sve bilo drukčije. No, u životu i u natjecanju nekad uzmete stvari kako dođu i iskoristite priliku. Ako pustite osjećajima da prevladaju – možda nećete završiti tamo gdje ste htjeli, ako to ima ikakvog smisla…”

“Ekipa je odlučila i iako sam zaista htio propustiti Valtterija prije kraja utrke, odlučio sam se držati onog što je ekipa odlučila. Bila je to ispravna odluka, ali na kraju smo vidjeli da nam to nije trebalo. Mislim da je bio važan dan u smislu kako smo to odradili. Težak dan za Valtterija, ali mislim da je bio pun poštovanja kao sjajan timski igrač. Bio je sjajan timski kolega. Nije lako biti moj timski kolega, ali nije lako biti niti njegov jer je jako, jako brz i svakim vikendom je sve bolji. Tu sam šest godina, a njemu je tek druga, te me zaista drži na rubu snage. Zaista se nadam da se ovakav scenarij više neće ponavljati.”

— Lewis Hamilton

Bottas kaže da je prihvatio timsku odluku i spreman je to ponoviti ako bude potrebno:

“U tom trenutku u sezoni više se nisam borio za naslov. Borili smo se za konstruktorski naslov i Lewis se borio za vozački, što je na kraju i osvojio. Morao sam se pomaknuti za njega. Bilo je teško za prihvatiti, ali obzirom na situaciju… Ja sam timski igrač. To je bila usluga ekipi i napravio bih to opet sutra.”

– Valtteri Bottas

Odgovor

15 komentara

  1. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Korektno.



    3
    -5

    8
  2. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Ekipa je ispravno odlučila, LH se nada da više neće biti potrebno, VB bi to napravio opet sutra, tako da…
    Merc je već sve posložio za iduću godinu.



    13
    12

    1
  3. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Vn Madarske 2014.
    Lujo odbija propustiti Rosberga iako tim to trazi od njega. Nico je imao drugačiju strategiju i vodio u poretku.
    Kako to da se tada nisi odlučio drzati toga sto je ekipa odlučila?
    Ekipa odradi sve super kada te odluke idu njemu niz guzicu ako ne sve je uroteno protiv jadnog malog luje.
    E sad, korektan ili dvolican pitanje je sad?



    23
    14

    9
  4. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Sere ko grlica. Mercedesu je potpuno svejedno koji od njih završio prvi a koji drugi. Luji nije. Dakle da on ne želi timske naredbe, ne bi ih niti bilo.



    9
    7

    2
  5. Ferrari
    karlo_b Prikaži

    Ako je iskren..svaka mu čast. ali mislim da nije.. Bio je jedan članak na portalu nakon što je osigurao naslov 3 utrke prije kraja..di je izjavio kako do kraja sezone nemisli propustiti Bottasa naprijed bude li iza njega..i vratiti mu pobjedu za rusiju.. prema tome šta on priča da bi ga propustio te da mu je žao što je tako ispalo.. :D :D :D



    7
    6

    1
  6. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Seruckaj seruckaj šampione



    1
    0

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.