Alonso bi mogao testirati za McLaren 2019.

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 5 komentara

Fernando Alonso se od Formule 1 službeno oprostio na VN Abu Dhabija, ali čini se kako Španjolac neće dugo biti izvan F1 bolida.

U svojoj F1 mirovini Alonso nikako ne miruje, već ubrzo nakon utrke u Abu Dhabiju je odletio u Bahrein gdje je vozio, što drugo, nego F1 bolid. U sklopu zamjene vozila s prvakom NASCAR-a Jimmyjem Johnsonom, Alonso je nakratko bio za volanom McLarenovog MP4-28 iz 2013. s Mercedesovim V8 motorom.

Često objavljuje vožnje sa svoje karting staze pored muzeja, a za 2019. u planu već ima 24 sata Daytone, završetak WEC sezone 2018./19. te nastup na Indyju 500.

Izgleda da će u taj šarolik trkaći program ubaciti i testiranje Formule 1 – Alonso je i dalje dio McLarena s kojim će se uostalom natjecati u Indianapolisu. Zak Brown, CEO McLarena, potvrdio je da pregovaraju oko mogućih testiranja:

“Razgovarao sam s Fernandom o tome. Vrlo je otvoren za to.”

“Ovi F1 prvaci, bilo da je riječ o Michaelu Schumacheru ili Miki Hakkinenu, koji je došao blizu povratku, ne žele biti predaleko od F1 boksova.”

“Mnogočemu može doprinijeti svojim iskustvom. Carlos i Lando su otvoreni za sve ideje koje će nam donijeti iskustvo. Fernando jako dobro poznaje momčad, Lando nema to iskustvo, a Carlos nema to iskustvo s nama. To je nešto o čemu ću razgovarati s njim.”

“Ići ću u Daytonu na Fernandovo testiranje i tamo ćemo još porazgovarati.”

– Zak Brown

Oba McLarenova vozača za 2019., Carlos Sainz i Lando Norris, izjavili su kako bi voljeli da Alonso sudjeluje u radu momčadi, ali Brown naglašava da moraju paziti da njih dvojica dobiju dovoljno vremena u bolidu.

“Moramo se pobrinuti da naša nova dva vozača dobiju dovoljno vremena jer će oni biti naši trkaći vozači iduće godine, stoga još uvijek diskutiramo.”

McLaren mora brinuti i o svojim juniorima, trenutno kod sebe imaju vozače Formule 2, Sergija Sette Camaru i Nycka de Vriesa koji bi prema pravilima trebali dobiti određeni broj dana testiranja.

“Radim s Gilom [de Ferranom, sportskim direktorom] kako bismo odlučili o, prema njemu, najboljem vozačkom programu za testiranja jer tu nije samo Fernando, imamo testiranja za rookieje, testiranja guma i rezervne vozače koje moramo uzeti u obzir.”

“Gil stoga sastavlja konačni program vozača za testiranja, a odluku ćemo donijeti početkom siječnja”, zaključio je Brown.


Odgovor

5 komentara

  1. Ferrari
    Race Prikaži

    Ja mislim da ce se on kroz koju godinu opet vratit..jako bi to volio :D



    6
    6

    0
  2. Fia
    Realista Prikaži

    Mislim da on testira za sebe, da vidi kako stvari stoje i isplati li se vratiti za koju godinu



    6
    6

    0
  3. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Pustite čovjeka da ne mora voziti te vaše traktore.



    3
    2

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.