Racing Point će promijeniti ime prije početka sezone

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 19 komentara

Iako je na nedavno objavljenom službenom popisu sudionika za sezonu 2019. momčad navedena pod imenom Racing Point F1 Team, to se ime neće zadržati do početka sezone.

Riječ je samo o privremenom nazivu kojeg je momčad iz Silverstonea uzela na nagovor FIA-e. FIA je naime inzistirala da momčad koristi ime Strollove kompanije stvorene prilikom stvaranja momčadi kako bi se ona razlikovala od Force Indije koja je prestala postojati uoči VN Belgije. Podsjetimo, od te se utrke momčad zvala Racing Point Force India.

Lawrence Stroll nije veliki ljubitelj ovog imena, stoga se trenutno raspravlja o novom imenu pod kojim će se momčad natjecati od iduće sezone.

“Ovo [ime] samo čuva mjesto kako bismo ukazali na buduću promjenu koja će se dogoditi i biti objavljena prije sezone 2019.”, rekao je Otmar Szafnauer, šef momčadi.

Promjena imena momčadi i šasije više nije komplicirana kao nekad; više nije potrebna dozvola F1 komisije, niti podrška rivala. Potrebno je samo poslati zahtjev FIA-i te pratiti proceduru.

Još za vrijeme Force Indije u vlasništvu Vijayja Mallyje pričalo se o promjeni imena momčadi radi internacionalizacije i privlačenja više sponzora. Promjenom vlasnika, odnosno stvaranjem nove momčadi, dobili smo tek djelomičnu promjenu imena, a konačno novo ime momčad će napokon dobiti početkom 2019.

Što se tiče boja bolida Sergija Pereza i Lancea Strolla, prepoznatljiva BWT ružičasta bi, prema riječima Otmara Szafnauera, “99% sigurno” trebala ostati u F1 i treću godinu zaredom.


Odgovor

19 komentara

  1. OnlyAlonso Prikaži

    U Stroll Point hahahaha



    3
    2

    1
  2. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Family Stroll Racing Team



    8
    7

    1
  3. Williams
    Montoya Prikaži

    Pretpostavio sam da će tako bit. Nekako bi baš ovaj Rejsing Pojint nije atraktivno ime. Mogli bi nekavu anketu ili nagradnu igru bacit koje ime predviđamo. Nešto s Canada, ili Stroll ili nešto vezano za njegove firme ili ………



    2
    1

    1
  4. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Power Point F1 Racing Team ??
    Lawrence of Arabia F1 Racing Team ??



    4
    4

    0
  5. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Govorite o tati Strollu što želite…ali on je spasio cijelu jednu F1 ekipu i to ne neku bezveznu već Force Indiju koja je uspješna u F1 već dugi niz godina.

    Uopće nisam ljut što je Stroll kupio i što će njegov sin voziti slijedeće sezone…bitno da je ekipa ostala na okupu, a vidjeti ćemo napokon da li Stroll doista valja ili je loš jer nema opravdanja slijedeće godine u ovakvoj ekipi protiv Pereza koji je Top 10 vozač na gridu i u njegovoj 3. sezoni.



    18
    17

    1
    • Ferrari
      drmi Prikaži

      Istina.
      Ovako je zaposlen cijeli jedan tim, a njegov sin nikome nije uzeo mjesto, nego je dapače stvoreno još jedno mjesto za vozača pored njega. Pitanje je gdje bi Perez vozio da tata Stroll nije kupio tim.



      4
      4

      0
  6. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    ajde nadam se nekom dobrom imenu, i nadam se da . će roza ostati jer je top. prepoznatljiva i drukčija. na gridu . se svi dobro vide i zapravo jedino nekakva zelena fali (pamtim godine kada je bilo previše tamnih bolida)



    4
    4

    0
  7. Mclaren
    Dante Prikaži

    Možda u “No Points Stroll”?



    1
    -1

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.