Mick Schumacher potvrdio prelazak u Formulu 2 s Premom!

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 2 komentara

Sezona Formule 2 tek je završila, a neke zanimljive novosti za 2019. već stižu.

Definitivno najzvučnija je ona o službenoj potvrdi dolaska Micka Schumachera. 19-godišnji sin sedmerostrukog F1 prvaka Michaela ove je godine s Premom osvojio naslov u europskoj Formuli 3. S talijanskom se momčadi natječe još od 2016. i Formule 4, a suradnju će nastaviti i u Formuli 2.

Prvu će priliku u bolidu dobiti već ovog četvrtka kad kreću post-sezonska testiranja u Abu Dhabiju, a uz njega bi trebao ostati Sean Gelael, Premin vozač iz 2018. Prema je ove sezone u ukupnom poretku bila peta, a najveći uspjesi u seriji su im vozački naslovi sa sadašnjim F1 vozačima Charlesom Leclercom i Pierreom Gaslyjem iz 2017. i 2016.

Premin drugi vozač iz 2018. Nyck de Vries trebao bi testirati za ART, momčad prvaka Georga Russella.

ART je jednog vozača već potvrdio – riječ je o 19-godišnjem Rusu Nikiti Mazepinu. Force Indijin junior u seriju stiže kao viceprvak posljednje sezone GP3 serije gdje je također vozio za ART.

Treća vozačka potvrda koju smo već dobili je ona o povratku Nobuharua Matsushite. Već smo ranije pisali o njegovom mogućem povratku, a jučer je ista vijest i službeno potvrđena. Japanac će se nakon vožnje za ART u F2 vratiti s momčadskim prvacima Carlinom iz kojeg je Lando Norris prešao u McLarenovu F1 momčad.

Uz Matsushitu bi trebao testirati ovogodišnji Charouzov vozač Louis Deletraz, dok će Carlinov drugi ovogodišnji vozač, Sergio Sette Camara testirati za DAMS, momčad iz koje je u Toro Rosso prešao Alexander Albon. Do njega bi trebao ostati Nicholas Latifi.

GP3 prvak Anthoine Hubert testirat će za MP Motorsport, dok će za Charouz voziti Juan Manuel Correa i Callum Ilott. Njima će se u češkoj momčadi pridružiti i jedna dama – Tatiana Calderon, Sauberova juniorska vozačica koja će tako preko novoformirane suradnje Saubera i Charouza dobiti prvu priliku u F2 bolidu u potrazi za trkaćim mjestom 2019.

Za kraj, stigla je vijest o prestanku postojanja Russian Timea. Ruska momčad koja je osvojila GP2 naslov u debitantskoj sezoni 2013. te naslov Formule 2 2017. je prodana. Službene potvrde zasad nema, ali navodno bi već od testiranja momčad mogla nastupati pod drugim imenom. Za njih su ove godine vozili veteran Formule 2/GP2 Artem Markelov i debitant Tadasuke Makino – nijedan najvjerojatnije neće biti na F2 gridu 2019.


Odgovor

2 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Lovro, ima li sansi da Merhi bude na gridu za 2019tu?


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.