F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Pirelli produžio ugovor s Formulom 1 do 2023.

Lovro Andraka

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Talijanski proizvođač guma Pirelli ostat će ekskluzivni dobavljač guma za Formulu 1 barem do 2023.

Formula 1 je ranije ove godine raspisala natječaj za dobavljača guma od 2020. do 2023. Osim Pirellija, na natječaj se prijavio Hankook, južnokorejski proizvođač guma koji se natječe u DTM-u i europskoj Formuli 3.

Pirelli je definitivno bio u prednosti pred bilo kojim drugim proizvođačem zbog velikih promjena koje nastupaju 2021. Formula 1 tad s 13-inčnih prelazi na 18-inčne kotače, što bi značilo da bi potencijalni novi dobavljač samo za 2020. morao proizvesti trenutnu verziju guma, a onda za 2021. proizvesti ovu novu.

Formula 1 ima samo jednog dobavljača guma još od 2007. kad je to bio Bridgestone, a od 2011. je to Pirelli.

“Pirelli je bio važan i cijenjen partner Formule 1 od 2011.”, rekao je predsjednik i izvršni direktor Formule 1 Chase Carey.

“Oni su prvoklasni brand, jasni globalni lider u motorsportu te je naše tekuće partnerstvo s njima još jedan dokaz da F1 želimo povezati s najboljima iz motorsporta i šire.”

“Oduševljeni smo što smo došli do ovog dogovora koji garantira dugoročno stabilnu budućnosti za tako bitnu komponentu Formule 1.”

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Lovro Andraka
Pulsmedia autor
695 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

5 komentara

 1. Sebastian Vettel 5 Pastor Prikaži

  Puno bih više volio da od sljedeće godine na gumama piše Hankook, ali jbg. Dali su im ponudu koju nisu mogli dobiti. Veće je iznenađenje što je iko pristao konkurirati za to mjesto, pod ponuđenim uslovima. Osim Pirellija, naravno.  5

  0
 2. Sebastian Vettel 5 dzalac Prikaži

  haha pa svejedno je tko je proizvodac guma kad ih svejedno rade po uputama FIA-e  4

  0