Stroll: Hamilton je ove sezone bio bolji trkač i bolji vozač od Vettela

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 10 komentara

Lance Stroll kaže da Lewis Hamilton zaslužuje svoj peti naslov prvaka jer je kroz ovu sezonu pokazao zavidnu razinu konzistentnosti. Williamsov vozač također vjeruje da se Hamilton konstantno poboljšava:

“Jednostavno je bio konzistentan i sve bolji i bolji.”

“Ja nisam u Mercedesu pa ne znam što se događa iza scene, ali rijeko vidite Lewisa da se sudari, rijetko vidite da radi glupaste pogreške.”

“Mislim da je ključ u osvajanju prvenstva to da marljivo skupljate bodove. Ako ste treći i rizik za pretjecanje za drugo mjesto je visok – na kraju krajeva – sve se svede na skupljanje bodova. Svi ti bodovi se zbrajaju. On je to dokazao prošlih par sezona.”

Hamilton i Mercedes ove sezone su imali dobar izazov u vidu Sebastiana Vettela i Ferrarija. Ipak, Hamilton je osvojio naslov dvije utrke prije kraja sezone.

“Bilo je sjajno vidjeti njega [Hamiltona] pokraj Sebastiana, rekao bih, u podjednako kompetitivnom bolidu. Možda je bolid bio bolji, možda slabiji, ne znam, ne mogu pričati o detaljima.”

“Ali, bio je bolji trkač i bolji vozač pa to jednostavno morate poštovati kao kolega. Sezona je dugačka, imate 21 utrku, godina je tako dugačka i čini se da je svakog vikenda odrađivao posao kako treba. To je lakše reći nego učiniti. Zaslužuje veliko poštovanje.”


Odgovor

10 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Ubode ga malisa ovaj put..



    4
    3

    1
  2. Bmw
    matej2018 Prikaži

    Ja navijam za Vettela ali ovo stoji sve… hamilton je ove godine bio bolji od vettela, radio manje gresaka, mislim da ce mu ova godina bit skola i da cetverostrki svjeski prvak ne smije sebi dopustit greske kao u njemackoj, monzi i japanu… (znam da se mnogi ne slazu da je monza i japan vettelova greska ali vec sam rekao da imam osjecaj da je u tim pokusajima pretjecanja kao da je isao na “ime” i crvenu boju ono sta je schumacher radio fali, fali mu taj naslov s ferrariem pa bi to mogao i radit) uglavnom nadam se da ce vettel do godine vratit hamiltonu za poraz… a i vettel je pokazao s cinom cestitanja hamiltonu i mercedesu koliko je velik sampion a usudio bi se reci i s time i velik kao covjek…. zato GO, GO, GO VETTEL!!!!



    13
    12

    1
    • renato2107 Donator Prikaži

      Tako je, ali Vettel je ipak pokazao da je 3 klase bolji sportaš i osoba. Uči u suprotni tim i svima stisnut ruku, uz iskren osmjeh, rijetko tko može

      …nasuprot Hamiltonovim mentalnim igricama u početku sezone dok ima nešto sporiji bolid.
      Izgubiš pošteno, čestitaš pobjedniku, šuti i budi tiho do iduće prilike



      13
      10

      3
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Joj daj molim te.



        2
        -8

        10
      • avalon Prikaži

        kakve neistine !!! dobro je napisa Dani “Joj daj molim te.” dobro šta neistine smetaju njemu ali kad smetaju meni ka osvjedočenom mrzitelju LH onda … LH je nejkorektniji vozač grida uz to šta je veliki šampion . on bi rado otiša u box eventualnog pobjednika/vozača koji bi ga pobjedija u prvenstvu da mu čestita ali jbga …. niko se ne može ni primaknut . no zato smo se više puta osvjedočili da je na podiju srdačno čestita boljima od sebe , a prije toga u prostoriji za osvajače podija veselo komentira trku i borbu na stazi … sve to sa iskrenim osmjehom . svježi primjer nam može bit ovogodišnji soči mada bi ovakvo srdačno ponašanje popraćeno iskrenim čestitkama konkurentima od strane LH moga nabrajat skoro do sutra ….



        8
        5

        3
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Dani po tom pitanju Lewis ne moze u istu recenicu s mnogim vozacima jer tip ne zna priznati poraz. Uskoro ce mu za poraz biti krivi Alah , Svraka u niskom letu oreko staze i kad netko prdne u bolidu ispred. Tip uvijek trazi opravdanja i nikad nekaze bili su brzi i zasluzeno pobjedili te da im cestita na tome. To je ziva istina a ne “daj molim te”.


        0
        0

        0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Najvece greske seba su Baku,Francuska, Njemacka, Italija i Japan. Tu se prosulo pedesetak bodova ako ne i vise s njegovim greskama negladano taktike i odluke tima.


      0
      0

      0
  3. Alfa Romeo
    rapante Prikaži

    Kad ja to napišem odmah skoče neki na zadnje noge..hahahaah



    5
    3

    2
  4. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Svatko realan ce priznati to. Leeis je bio nakon njemacke bolji i to debelo. Pogledamo li cijelu sezonu u pocetku sezone ni nije imao najbolji paket pa sve do singapura i one tri utrke gdje je rijesio prvenstvo. Vettel dok je imao mrvicu bolji paket nije uspjevao stvoriti prednost a Lewis je odlicno sanirao stetu i izvlacio max iz nekih teskih situacija kao Kina,Baku, Njemacka , Monaco i VB. Pa je izvukao maximum u madarskoj gdje je Ferrari brzi pa i na monzi kraj p1 i p2 Ferrarija. Nakon toga je usljedio kiks Ferrarija u trajanju od 3 utrke i to je to. I uz to Mercedes je bio bolja momcad sa bolji pomagacem u ekipi naspram Kimija koji i nije nesto previse pomogao Vettelu tj cak ga je u nekim situacijama direktno izlozio napadu drugih bolida. Kad se sve sabere bili su bolja momcad bolji vozaci s boljim takticarima na pitwallu. Nema sta, apsolitno zasluzeno. I na kraju krajeva ne moze se ni previse zaliti na Ferrari jer ipak ove godine da je Lewis bio u Ferrariju a Seb u Mercedesu , Ferrari bi bio prvak. jer Ferrari je imao paket za p9bjediti na hrpi utrka ove godine i definitivno su bez nekih vozackih greski mogli biti u igri do kraja.



    1
    -1

    2
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Da je Lewis bio u Ferrarijevom bolidu, imao Bottasa za timskog kolegu, te Mercedesov tempo razvoja i nadogradnje, Mercedesov pit wall, strategiju, odluke i “stavove” – vjerovatno bi osvojio titulu.
      Da je Lewis bio u Ferrarijevom bolidu, imao Kimija za timskog kolegu, te Ferrarijev razvoj i nadogradnje, Ferrarijev pit wall, strategiju, odluke i “stavove”- vjerovatno ne bi osvojio titulu.
      Kad pričam o “stavovima” mislim na:
      – Mercedes “Valtteri, propusti Lewisa”.
      – Ferrari “Mi zapošljavamo vozače a ne batlere”.
      Uostalom, i sam si napisao nešto slično. ;)
      Ali apsolutno se ne slažem sa stavom da je Mercedes imao najbolji paket samo u te 3 trke od Singapura pa nadalje (jbga, tako si nekako napisao).
      To jednostavno nije tačno.
      Ali da je mali Stroll u pravu, u pravu je. No, time nije otkrio nikakvu toplu vodu.



      4
      2

      2

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.