Sirotkin: Hamilton je prvak, nisam ljut

Izdvojeno

Williamsov Sergej Sirotkin na jučerašnjim je kvalifikacijama za VN Brazila napravio solidan posao s prolaskom u drugi dio kvalifikacija. Rus je ponovno bio brži od momčadskog kolege Lancea Strolla, no njegove kvalifikacije pamtit ćemo po neobičnom incidentu u kojem je sudjelovao zajedno s Lewisom Hamiltonom.

Dvojac je bio blizu dodira tijekom Q2, a nakon Hamiltonove izjave da je Sirotkinov potez bio bezobrazan, svoju stranu priče iznio je i vozač Williamsa.

“Morao sam požuriti u tom krugu kako bi zagrijao gume. Sve je bilo neplanirano i nismo mogli zagrijati gume pomoću grijača između dva izlaska na stazu pa su temperature bile niske. Taj izlazni krug je bio skoro identičan kao i leteći, stvarno sam žurio.”

“Da budem iskren, nisam ljut na njega. Prolazio sam kroz vrlo brzi lijevi zavoj, a on je usporavao kako bi se spremio za brzi krug. Otišao sam lijevo, ne nadajući se da će me propustiti zato što je bio jako spor, a ja sam imao veliku brzinu, i onda me na kraju vidio i pokušao izbjeći. Oslobodio mi je trkaću liniju, ali ja sam već otišao na lijevu stranu pa sam morao proći kroz travu i tu je moj krug bio uništen. Ali Lewis je prvak, zna što radi, i na kraju krajeva, taj incident nije imao utjecaj na moju poziciju,” izjavio je Rus.

Suci su procijenili da nije bilo potrebe za istragom oko ove situacije, no Sirotkin je dobio opomenu zbog prespore vožnje tijekom prvog dijela kvalifikacija.


Odgovor

12 komentara

  1. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Od danas definitivno volim onog Max-a, bez obzira sto je bio prdez u dupetu za Ferrari, opet malac ima stav i to jeben – reci ce sta zaista misli!

    Ovakve mlakonje, koje se na kraju i “izvinjavaju” liku, koji je svijesno napravio gresku, je samo jedan Bottas vise u F1.



    13
    12

    1
    • Michael Schumacher
      senna66 Donator Prikaži

      koliko god Max znao reći stvarno glupe izjave, opet, on ima stav i toga se drži, to sve više postaje rijetkost.



      2
      2

      0
    • Michael Schumacher
      VRSV546 Prikaži

      Max je mlad radi greske najcesce se obilo to ferrariu o glavu, zamjerin mu sta neprizna kad je falia, ali za koju godinu ce imat reputaciju i temperament kao i MSC i onda su suci najebali



      3
      2

      1
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Šta ti uvijek pričaš o Schumacheru, ono kao nebi njega smjeli ovako kažnjavati zbog nekakve reputacije… Jesi li ti gledao F1 za vrijeme Schumachera? Pa njega su jedva čekali kazniti, i kad je bio kriv i kad nije. Slično kao i Vettela danas…



        1
        1

        0
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    “Ali Lewis je prvak, zna što radi.”

    Zna što radi? Momčad mu kaže Lujo Sirotkin je iza tebe, Luju ne jebe živa sila, ni pogledao u retrovizor i još naglo skrene. Ma da je bio bilo tko drugi kazna ko kuća. Ne znam samo zašto me ovo živcira još uvijek jer nije ništa novo. Jbt prije će Stroll dobit utrku nego ovaj popit kaznu. Da je došlo do sudara kazne također ne bi bilo.

    Gadi mi se ta FIA. Ove sezone su strašni jer se Ferrari pokazao konkurentnim. Prvo sve one silne inspekcije oko baterije, pa onda dolaze s izjavama da su one flege Mercedesa “malo ilegalne”, ali malo. Pa Merc krpa silikonom 2 vikenda za redom u strahu da će ih to koštat DSQ. Čim su rupe zakrpali odma se Ferrariju brzina drastično popravila, a Merc muku mučio s gumama. Sad kad je prvenstvo odlučeno opet rupe. Opet se svi prave blesavi. Opet se gleda Hamiltonu kroz prste. Nedodirljiv je. Pa idemo malo vagati, eto baš Vettela jučer u kvalama.
    Na stranu sve to, Hamilton i Merc su zasluženo prvaci, ali ovako nešto ćemo gledati i u budućnosti, siguran sam da će ovo postajati sve gore i gore. Na kraju bi se moglo dogoditi da to sljedeće godine odluči prvaka.

    I najgluplji opet ispada Ferrari koji samo šuti i ne protestira dovoljno. Oni mi isto nisu jasni….



    16
    15

    1
    • Mclaren
      LH44 Donator Prikaži

      Ako 18 vozača tokom kvala više puta u 3. sektoru može usporit’ na izlaznom krugu ako je bolid ispred njih, zašto sad Sirotkin jedini ne mora to da napravi? Jbmu pa zna se neka kultura, ako svi mogu dignut gas i pričekati 2-3 sekunde, zašto sad odjednom Sirotkin ne mora, jbte ova opravdanja i navijanje za kaznu prevršavaju sve mjere, gore od vrtića.



      2
      -16

      18
      • Michael Schumacher
        senna66 Donator Prikaži

        Koja mrtva kultura haha? Gdje piše da je morao usporiti? Gdje to stoji u pravilima?

        Kažem onako kako vidim, ne dira mene to što sad nije dobio kaznu, nego što je nikad neće dobiti ovakvim tempom.

        Kako opravdavaš činjenicu da je Hamiltonu momčad javila da je Sirotkin blizu njega iza, i on je svejedno bez gledanja u retrovizor odlučio vrludati po stazi da zagrije gume. Valjda prvo pogledaš iza. Kako to opravdavaš? Sunce mu smetalo?



        5
        5

        0
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Preuveličavaš.

        Nije to mrtva kultura, to je dogovor vozača da se na izlaznim krugovima ne pretiče, pogotovo ne pred sami ulaz u krug, znači u zadnje 2 krivine, nego da se održavaju razmaci da ne bi dolazilo do sranja poput ovoga. To pravilo ne piše nigdje, ali to je džentlmenski dogovor, ono u kafani za stolom dok se kafica ispija. Ako je Hamilton u tom slučaju mogao čekati da Bottas odmakne, pa jebemu miša mogao je i Sirotkin dignut gas 5 sekundi i pustit Hamiltona da odlijepi, šta je to on glavni na stazi, vozi T-90 na raketni pogon pa ko mu se ne skloni on ga smije i pogazit’.

        Ne izvrći, nije zagrijavao gume, pokušao mu je osloboditi trkaću liniju, ali nije ni morao, jer se ovome nije ni mjerilo vrijeme.


        0
        -2

        2
    • Ferrari
      ferrari1984 Prikaži

      Samo da nadodam jos jedno-da Merc nije bio ilegalan ove godine sigurno Hamsta nebi jos bio prvak…

      Od Spa pa nadalje Merc se preporodio sa tim ilegalnim rupama na felgama. FIA je naredila da maknu rupe tek nakon sta je Hamsta vec dovoljno stekao konzumacijom te ilegalnosti…

      Mozete pricati s**** o teorijama zavjere ali jasno je sve kao dan… S ovim nekaznjavanjem samo potvrduju koliko se Mercu pogoduje i dopustaju ilegalni trikovi… Da Merc stavi 4 baterije u bolid FIA bi ih proglasila legalnim ali kao maknite ih za svaki slucaj… Fuj…



      6
      2

      4
      • Lewis Hamilton 44
        Berislav Donator Prikaži

        Opet krivo u svezi Merca i felgi. FIA nije zabranila upotrebu tih felgi, dapače složila se da je to legalno ali je ipak prebacila to na suce utrke ali su se i oni složili da je to legalno. Merc je ipak odustao od njihove upotrebe (stavljen je prsten) poradi mogućeg prigovora od strane Ferrarija.


        0
        -1

        1
  3. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Ne vidim potrebu, da se Sergej ispričava Lewisu?
    Što, da je došlo do sudara? I to gadnog sudara.
    Sergej ima svoj dio krivice u ovome obilaženju, ali Lewisov potez je bio spor, prekasno.
    Sergej se, ili pripremao za brzi krug ili ga je završavao…… Lewis nosi veći dio krivice u ovome potezu.



    2
    1

    1
  4. Nando
    Lux14 Prikaži

    https://www.f1puls.com/32537/magnussen-alonso-misli-da-je-bog/
    Donekle slična situacija u Monzi ove godine, nije identična, samo se drugačije pričalo nego sada.
    Po meni, Sirotkin nije trebao prestizati Hamiltona, kao što ni KMag nije Alonsa. Međutim, Hamilton je napravio opasan potez (i to dva puta) koji je mogao dovesti do sudara (nenamjerno, ali nije ni Perišić namjerno igrao rukom u finalu pa mu je to đabe). Za to su ga barem mogli opomenuti.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.