Hamilton: Sirotkinov potez je bio bezobrazan

Izdvojeno

Lewis Hamilton je izjavio da se Sergej Sirotkin ponio bezobrazno kada ga je prestigao u izlaznom krugu na kvalifikacijama za VN Brazila. Dvojac je bio blizu dodira, no Hamilton na kraju nije bio pod istragom sudaca.

Većina je momčadi na početku druge kvalifikacijske runde žurila na stazu kako bi zabilježili vrijeme na gumama za suho zbog najavljene kiše. Sirotkin se približio sporom Hamiltonu koji je bio na kraju svog izlaznog kruga te ga je pokušao proći.

No Hamilton, koji je bio na trkaćoj liniji, je pomaknuo svoj bolid ulijevo i zamalo pokupio Sirotkina koji je s dva kotača morao izaći sa staze kako bi izbjegao Britanca.

Hamilton je na kraju uzeo pole position, a kasnije je rekao da je Sirotkin izabrao pogrešno mjesto za pretjecanje.

“Svi su vozili svoje izlazne krugove – ja, Sergej i svi vozači ispred mene,” komentirao je Hamilton.

“Valtteri je bio ispred mene i krenuo je usporavati kako bi napravio razliku ispred sebe, a ja sam morao napraviti razliku u odnosu na njega.”

“Koliko sam bio svjestan, nitko iza mene nije bio u brzom krugu. Stoga sam htio napraviti razliku ispred sebe, a onda sam odjednom u 11. zavoju vidio bolid koji dolazi s velikom brzinom i pomislio: ‘O Bože, je li to netko u brzom krugu?’ Skrenuo sam ulijevo i to je bila strana na koju je i on otišao. No on nije bio u brzom krugu, stvarno ne znam što je mislio.”

“Svi vozači poštuju te razlike između bolida tijekom kvalifikacija. Mogao sam pokušati proći Valtterija, ili je Valtteri mogao proći nekoga ispred sebe. Svi znamo koliki prostor moramo ostaviti.”

“Sirotkinov potez je bio poprilično bezobrazan i opasan za obojicu.”

Sirotkin je usporio nakon incidenta, a Hamilton ga je prošao na startno-ciljnoj ravnini. Rus je pokušao vratiti poziciju u prvom zavoju, ali na kraju je odustao od tog poteza.

“Bilo je pomalo čudno i potpuno nepotrebno zato što je imao prostora iza sebe. Na kraju naši krugovi nisu bili sjajni. Nadam se da će nešto naučiti iz ove situacije.”

Hamilton je također imao situaciju i s Kimijem Raikkonenom. Finac je u svom brzom krugu morao izbjeći Mercedesovog vozača kako ne bi došlo do dodira.

“Pretpostavljam da je bio u sporom krugu, ali nalazio se na sredini staze. Ili ostaješ na liniji ili se pomakneš. Nemoguće je predvidjeti što će napraviti,” izjavio je Raikkonen.

Incident između Hamiltona i Sirotkina


Odgovor

39 komentara

  1. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Jel ovaj normalan? Hoce reci da je Sirotkin kriv… Hoce reci za sebe da je sveta krava na stazi koju nitko nesmije preteci…
    Lijepo su mu bile ukljucene plave zastave…
    Hamsta nauci pravila i boje svijetlosne signalizacije ili si mozda daltonista…



    13
    11

    2
  2. Ferrari
    Max Prikaži

    Hamilton kaze za nekog da je bio bezobrazan??? Pa ako je sve to tako kao sto kaze zasto je krenuo da se skloni odjednom ako je znao da Sirotkin nije na brzom krugu trabao je samo da ostane sa te strane i da ga propusti….i posle opet na startnom pravcu pravi glupost i unistava sebi i njemu krug….njega ko da je pravio Chalie,valjda i svoje dete ne bi toliko stitio….samo da se zna nemam nista protiv Hamiltona bilo koji drugi bozac da je to uradio isto bi napisao ali realno ove godine su preterali sa kaznama za Vettela i nisu imali isti tretman za iste sutuacije za razlicite vozace….uaaaaa FIA i dvotsruka pravila…mozda treba neko da im kaze da je prvenstvo gotovo da je Hamilton prvak i da mogu da pocnu da primenjuju pravila za sve isto



    10
    8

    2
  3. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Zamolio bih pojedine koji ne razumiju da su oba bila na outlapu i šta to znači da ne komentarišu – ne provaljujte se.



    2
    -23

    25
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      odi u prvi razred osnovne skole naucit citat text pa se vrati “komentarisat”. Ti ces nas sve ubijedit u kakvim krugovima je tko bio a Kimi je bio u brzom krugu. I sto je najbilje kod sirotkina je tunto imao plave zastave ali ocito nije obracao pozornost i skoro ga udario dok ga ovaj obilazi. Zamisli njega se nesmije obici? Drugo u komentiranju upotrijebi malo vise kulture i neusutkavaj one koje nemisle kao ti. A ti ako ne znas sto je hotlap odi prouci i pogledaj Kimijev krug.



      18
      17

      1
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Lewis je išao posred staze, sa obe strane je bilo prostora za prolaz bolida. Kimi je išao hvatat’ zavjetrinu i zbunio i sebe i Lewisa. Ovo oko Sirotkina ne treba ni komentarisati jer je sam Sirotkin rekao da je išao brže nego obično na izlaznom krugu i da Lewis nije ništa pogrešno napravio, da mu je čak i oslobodio trkaću liniju, ali da je on sam krenuo u lijevo prije samoga trzaja. Imaš komplet izjavu na motorsport.com i na kanalu F1 :pivo:



        1
        -19

        20
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      “Hamilton je također imao situaciju i s Kimijem Raikkonenom. Finac je u svom brzom krugu morao izbjeći Mercedesovog vozača kako ne bi došlo do dodira.”

      “Pretpostavljam da je bio u sporom krugu ” je njegova obrana a tip nije ni ispitan.



      10
      10

      0
    • Pierre Gasly
      Perica9 Prikaži

      Da mogu dao bih ti 100 minusa.



      4
      4

      0
    • Michael Schumacher
      VRSV546 Prikaži

      Genijalan odgovor pa nebi ni politicar uspia bolji odgovor nac, dobro onda genijalac kad je bilo mista za proc bili ti s 300 kmh prolazia auto koje vozi 120 130 prolazia s te strane ako ima mista na knap, zasto se hamilton nije maknuo skroz u ljevo kao i apsoltno svi drugi bolidi na tom mjestu



      2
      2

      0
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Prijatelji su mi predlagali da upišem političke nauke :D

        Inače radi se o vozačima Formule 1, ako Kimi može da odveze stazu u Monaku na knap, centimetar od zidova i uzme pol poziciju, onda ne vidim problem da se provuče između bijele linije i bolida F1, a nije sad da mu je baš na knap ostavio, bilo je tu prostora za bolid ipo.

        Što se minusa tiče, navalite, i ovaj jedan plus je neko pogriješio vjerovatno :mrgreen:



        1
        -2

        3
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        Genijalac zid stoji a bolid se mice, i ako pogledas bas onboard s kimievog bolida ostavio je malo mjesta i presporo je isao prema sredini staze, da je kimi ostao desno bilo bi gusto gusti


        0
        0

        0
  4. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    O majku ti…da je pravi Rus spuca bi on tebe na stazi i van nje



    10
    10

    0
  5. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Hamilton gdje je kriv svali krivicu na drugog. Uskoro ce drugi dobivat kazne ao ga krivo pogledaju. Zasluzio je jucer lewis kazne i amen. No nista nije novo oko odluka sudaca naspram britanske princeze… moraju mu navuc jos koju pobjedu da bude jedan korak blize schumaheru. No navuc mu jednu stvar nece nikad jer to balerina nema… Bas me zanima da ijedan drugi vozac napravi ovo 2 pazi 2 puta u jednoj kvalifikacijskoj sesiji kako bi ti ostali vozaci prosli. I pustite vi te price izlazni ili onakav krug, plave zastave je imao i kod sirotkina i Kimi je bio u brzom krugu. On da je ne znam koliko kriv pojedinci ga brane kao da im je mama….. ane razumijem tu navijacku zasljepljenost. Zar je toliko tesko reci , da zasluzio je kaznu? Ocito je



    17
    17

    0
  6. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    Hamilton je umišljeni idiot koji misli da su drugi krivi za sve. Uvijek je bilo tako i uvijek će tako biti.



    8
    8

    0
  7. Ferrari
    AlijA Prikaži

    Kupiti sinu loptu 200 kuna .
    Kupiti ženi neobavezno buket cvijeća 100 kuna .
    Gledati isfrustrirane navijače Ferrarija kako još jednu godinu ostaju bez titula NEPROCIJENJIVO .
    Za sve ostalo tu je MASTER CARD .



    5
    -11

    16
  8. Nelson Piquet
    Grah0 Donator Prikaži

    Jasno nam je da komentarišemo lika koji ima tetovirano “God is love”?



    3
    3

    0
  9. Ayrton Senna
    Ayrton_Honda Prikaži

    Zanima me kakva bi reakcija vozača bila da je Hamilton taj potez napravio prije 20-30 godina, mislim da bi pala koja šamarčina :D



    8
    8

    0
  10. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Ovjde je vjerojatno odigrala razlika u nacinu pripreme za brzi krug i zagrijavanja guma. Merc uobicajeno voze jako sporo, a Sirotkinu to vj ne odgovara…
    Ne vjerujem da je u pitanju Sir bezobrazluk.

    Teoretski, Sir nije bio u brzom krugu, znaci nije direktno upropasten brzi krug, a obojici je poremetilo pripremu…
    Isto tako, Raikonnenu takodjer nije utjecalo na rezultat…
    Uz teznju da se ne dijele banalne kazne, ovo sve je zapravo logicno koliko god izgledalo kao favoriziranje Lewisa…
    Da li je stvar Ham srece ili pameti, ili Seb/Ferrarijeve smotanosti kad oni poberu kaznu, ne znam…
    Problem je sto je dojam da bi se Vettela drugacije razmatralo… Ali to su si on i Ferrari sami krivi…
    jer moj dojam je, da je npr. MSC tu, drugacija bi bila vibra…



    5
    -3

    8
    • Mclaren
      LH44 Donator Prikaži

      To je to, sve si rekao, potpis od A do Ž :thumbs:



      3
      -4

      7
    • Michael Schumacher
      VRSV546 Prikaži

      Da glupo je dobivat kazne radi ovoga ako nikome nije utjecalo na rezultat, al ako kazne vettela za ono kao i jos x y druge vozace bez utjecaja na rezultat zasto ne kaznjavat ovo, kao i riccia kazna u australiji i vettelova na sad- u, a nebi kaznili MSC jer bi vjerovatno on sam dosa do sudaca i svi bi oni zube na podu brojali



      3
      2

      1
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Stvar je boje kože, kad Hamiltona kazne on se odmah pita jel’ to zato što je crn. Nikome se ne da time baviti, pa ako baš ne moraju onda ga i ne kažnjavaju. Frajer zna koristiti sve svoje prednosti još od davne 2007. to radi majstorski.

      A kako to Kimiju nije utjecalo na rezultat kad na ravnom moraš skrenuti da nekoga obiđeš?
      Baš me zanima da li bi taj argument bio također ok da su uloge bile obrnute ili bi Kimi dobio kaznu….

      Ferrari mora u novom Concordeu poraditi na sucima.



      1
      1

      0
  11. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Ma reci ti svima Hamsta! Kako se uopce drznuo tebi pribliziti i prestici te. Nije bilo Bottasa da ti cuva ledja i ovaj bezobraznik se drznuo voziti brze od tebe i zaobici te pod plavim zastavama. A ne zna da za tebe vrijede posebna pravila, da se tebe ne prestize, da se tebi svi micu sa staze, da ti sve smijes, cak i ono sto svi drugi ne smiju, da si ti sveta krava ovog sporta. Sram ga bilo!

    Ocito pretjerujem ali tipu je stvarno bolje da suti koliko puta je prosao bez kazne.



    10
    10

    0
  12. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Bravo; Lewis Hamilton – sada si na razini boga, i nitko ti ne smije ništa. :facepalm:
    Još se Sergej Sirotkin ispričao, tebi.



    4
    3

    1
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Da, situacija je za ne povjerovati, zar ne?
      Zapravo, možda i nije.
      Ovaj misli je da je Bogom dan.
      Onaj se mora izvinjavati jer mu ekipa kupuje Benzove motore.
      Možda je ovim izvinjenjem iskamčio dodatnih 5% popusta i tako kupio sebi mjesto u ekipi naredne godine.



      5
      5

      0
  13. avalon Prikaži

    da je LH forumaš virujem da bi zbog ovakvih komentara ( i onakvih dok je vozija sa rozbergom ) dobija opomenu pred ban i od mnogih smatran trolom ali …. zapravo moram priznat da je LH jako inteligentan lik i shvatija je od svojih početaka u F 1 da je napad najbolja obrana . pada mi na pamet ona njegova da ga kažnjavaju vjerovatno zato jer je … crnac !?!?!? u McL je bija neprikosnoven po pitanju vozačkog statusa , a i nije ima potrebu za ovakvim ponašanjem jer su dominirali seb/RB zbog čega nije ima priliku ni da se primakne borbi za titulu . dolaskom u mercedes naša je “tvrd orah” rozberga . sad će možda neki shvatit koliko je nico uprkos baby izgledu bija tvrd naročito u komparaciji sa bottasom . čim se lewis “dočepa” “ovog” mercedesa i uvidija da bi sa nicom moglo bit gusto krenija je u ono šta odlično radi , ono šta ima “ugrađeno” u sebi od početka ( uz bezobraznost koju posjeduje ) … napad na tim . sitimo se onoga kako je nico nijemac u njemačkom timu pa zato … mada kad je mislija da mu treba u psiho ratu je izjavija da NR zapravo i nije nijemac :) :) :) cilj je ostvarija , skoro svaki put kad bi NR “pokaza zube” dobija bi po “prstima” od tima za koji je vozija !?!??! LH NIKAD , zapravo sve mu je tolerirano … i izjave i postupci često nekorektni prema kolegi i prema drugim ex i onim “aktivnima” . i tako su u mercedesu svojim pristupom “stvorili čudovište” koje i kad uke*a krene u napad da mu se i nevini ( sirotkin ) ispričavaju i ne zamjeraju mu . tu je još i nacionalnost …. englezima je vjerovatno svo vrime karijere trnu u oku bija MS jer su englezi/britanci great britain . LH ima svu pomoć sudaca , charlia iako mu ne treba ali ipak možda jer zašto potencijalne konkurente “uvuć” u psihološki pritisak ? da se na stazama ponašaju uzorno ( jer inače će biti kažnjeni ) u društvu ovakvog “mangupa” . i ko može nadvladat ? možda jedino max koji je od svog početka “ide stopama” LH …. napadom se brani , ima urođenu bezobraznost , zaštićen je od sudaca ma šta da napravi samo …. jbga , nema bolid kojim može konstantno ugrožavat lewisa no kad LH zadovolji svoje ambicije , napusti F 1 bojim se da će nastupit era MV i uzalud svi leclerci , gaslyii i drugi nadolazeći talenti , sve će bit isto ka i sada samo će se prezimena prominit . mislija sam da suci mogu “krojit” samo u sportovima igranim sa balunom ( može i pakom ;) ) , da u sportovima di se rezultati mire štopericom to nije moguče ali sad vidim da sam bija u krivu . može englez “nadvladat” nijemca , “zadovoljit” taštinu nacije ali će ostat činjenica da kad i ako to postigne bit će postignuto zahvaljujući NJEMAČKOM bolidu …..



    14
    13

    1
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Vidim da te i dalje pere lewisofobija. To je dobro. Znači da radi točno ono što treba i osvaja naslove. Zahvaljujući svojim vještinama naravno. Još da je Adrian Newey tu , bilo bi i bolje. Još ako danas pobijedi, pa di će mu biti kraj?



      1
      -6

      7
      • avalon Prikaži

        Dani … nekako bi mi bilo draže da si osporija moje navode npr onaj kako je izjavija da ga kažnjavaju zato jer je crnac ili onaj kako nicu favoriziraju zato jer je nijemac u njemačkom timu ali i kako zapravo nije nijemac , kako NR zapravo nije dobiva po “prstima” kad bi se suprostavija , kako je zapravo LH “dodirljiv” od sudaca isto ka i svaki drugi vozač na gridu ( osim maxa naravno ) ali … to nisi uradija iako si moga zar ne ? jer navedeno se nikad nije desilo i zbog urođene lewisofobije pišem laži :) :) :) kako se povremeno pišu nebuloze upotrebom pogrešnih pojmova … lewisofobija , je li to u svrhu i na tragu lewisovog “psiho rata” pa bi ja moga i “pokleknut” ? hahahahaha pa nema ovde sudac i charlia da me kazne . možda vi koji ovako mudro replicirate patite od nekih fobija ? jer pazi … fobija = strah i sad bi ja kako pametno navodiš ja treba imat ili imam strah , plašim se LH ? da me ne svrgne sa postolja i ne poobara sve moje rekorde u F 1 ? :) :) :) osim toga da te ne pere animozitet pročita bi da mi je mišljenje da će LH pobjeđivat , osvajat titule dok ne ispuni svoje ambicije pa ti je stoga ovo “To je dobro. Znači da radi točno ono što treba i osvaja naslove. ” suvišna primjedba isto ka i ova “Zahvaljujući svojim vještinama naravno.” jer znaš i sam da ne možeš sve i kad bi kopa , tražija pronać neki moj komentar di negiran talent , vještinu LH . ali to ti ( i neki drugi ) rješavate “skretanjem” pa koristite pojmove tipa mrzitelj , lewisofobija ….. bolje pronađi neke konkretne neistine koje sam napisa pa ih argumentirano pobij , a ne ovako na vrtićkom nivou :) :) :) evo vidi čime si me dotuka “Još ako danas pobijedi, pa di će mu biti kraj?” ja ne znam di će mu bit kraj ako danas pobjedi ali siguran sam da ćeš mi ti objasnit ovu umotvorinu od rečenice . ili možda nećeš i to NAMJERNO jer pametni znaju , razume , a ja to nisam pa ne kužim mudrost napisanog :) :):)



        4
        2

        2
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Po običaju puno zujiš, a malo meda daješ. Izvlačiš riječi iz konteksta te ih po potrebi stavljaš gdje im drugačiji značaj dolazi do izražaja. Pogotovo ta tvoja because I`m black. Naravno da treba imati “mudrosti” proniknuti u tu izjavu, pogotovo kada se izostavi ” That is was Ali G says”. Naravno da zaboravljaš neizmjeran broj kazni, što ispravnih što diskutabilnih do dolaska u mercedes, a pogotovo tamo 2008. godine kada se borio protiv FIA-a ( komparacija sa današnjim izjavama o Charlieu )i ferrarija. Po svemu ovome čak je i idealan nasljednik Šumija sa svim svojim kontroverzama i kaznama. A ponajviše vozačkim kvalitetama. Zanimljivo kako se licemjerno napada Lewis za nešto što se Šumi uzdizao u nebesa. Rubens-Šumi Mađarska. Zabijanje kolege prema zidu nazvano majstorskom obranom, dok se Lewisovo guranje Rosberga u bahreinu naziva bezobranim i podlim. Smiješno je li?



        2
        -1

        3
  14. Lewis Hamilton 44
    Berislav Donator Prikaži

    Nadam se da će erupcija negative ovdje spram Lewisa bar malčice splasnuti nakon ovoga.
    https://www.autosport.com/f1/news/139976/hamilton-wrong-to-call-sirotkin-disrespectful.
    Ostajte zdravo.



    3
    -1

    4
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      On se za razliku od drugih vozača iskreno ispriča, a pogotovo jer često emotivno reagira. On je takav, za razliku od vozača koji sve fino motaju u celofan i prave se fini, a naknadno izađe njihova bahatost i podmuklost na vidjelo.



      2
      -4

      6
  15. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Ispravite me ako griješim- izuzetno opasan i bahat potez peterostrukog svjetskog prvaka-ne znam čemu ovakav potez?
    Bio bi puno veći da kaže- ukenjao sam, sorry Sirotkin. Narasao bi svima u očima. Ovako ispada- neće mene neki Williams pretjecati…?



    4
    4

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.