F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Raikkonen: Strože kazne bi zaustavile glupiranje

Ante Vetma

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Kimi Raikkonen vjeruje da bi strože suđenje prilikom većih incidenata eliminiralo “glupiranje” nekih vozača.

FIA konstantno tvrdi da pokušava poboljšavati proces suđenja i kontroliranje loše vožnje, ali to često rezultira nejasnim kaznama, nejednakim kriterijem i neobičnim situacijama.

Neki vozači su kritizirali suce da su prestrogi, a Raikkonen ima drukčije mišljenje:

“To je tako nasumično, ne možete reći da je vrlo strogo.”

“Da su bili strogi u pravim situacijama – ne bi trebali činiti puno drugih stvari.”

“Ako ste strogi prilikom zaustavljanja određenog glupiranja, to se dogodi. Mislim da ne bismo imali ovakve manje kazne tu i tamo bez većeg razloga. Ponekad imate dobar razlog, ponekad ne – to je tako nasumično.”

“Da su suci bili strogi u nekim važnim incidentima – sve bi se promijenilo. Nitko ne bi započinjao gluposti.”

Max Verstappen je jedan od žešćih protivnika sustava kaznenih bodova. Ne slaže se da vozače treba kažnjavati za manje prijestupe. Raikkonen vjeruje da do toga ne bi došlo da se u startu drukčije postupalo.

“Ne trebate svaki put davati 5 ili 10 sekundi za lude stvari. To je problem. To izgleda vrlo strogo, ali zapravo nije dovoljno strogo u određenim situacijama.”

“Ostatak bi se sam posložio.”

“Mislim da izgleda pomalo glupasto jer ste kažnjeni za svašta, a onda u posljednjoj utrci netko učini istu stvar i bude sasvim drukčije.”

“Da je od starta postupak bio dobar i strog na pravim situacijama – onda sam siguran da bi se sve bolje posložilo.”

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3336 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

5 komentara

 1. Blue Flag dFixxx3r Prikaži

  jedva čekam dan kada će doći neki mladac i izbubat ferstapena pa da vidimo kakva će onda retorika biti dotičnom :D  20

  3
 2. Ayrton Senna FerrariF1 Prikaži

  Problem nisu toliko same kazne nego nedosljednost i nejednaki kriteriji.. Neki vozači na nekoj utrci budu kažnjeni za neku određenu stvar a već na sljedećoj utrci neki drugi vozač za istu takvu stvar ne dobije nikakvu kaznu.. Treba osnovati sudačko tjelo koje će biti jednako na svim utrkama.. Nema mjenjanja sudaca na svakoj utrci.. Tako bi se dobilo na ujednačavanju kriterija.. I mislim da bi to bilo jedino i najbolje riješenje..  5

  0