F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

FIA odlučila: Grosjean ostaje diskvalificiran s VN Italije

Lovro Andraka

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

FIA-in međunarodni žalbeni sud donio je konačnu odluku oko diskvalifikacije Haasovog Romaina Grosjeana s VN Italije – Haasova žalba nije usvojena, odnosno Francuz ostaje diskvalificiran.

Podsjetimo, Grosjean je utrku originalno završio na 6. mjestu te je njegovim isključenjem iz rezultata momčad Haasa izgubila važnih 8 bodova u tad znatno tjesnijoj borbi za 4. mjesto u konstruktorskom prvenstvu.

Razlog diskvalifikacije bila je ilegalna podnica na koju se požalio upravo njihov glavni konkurent, Renault. Haas je bio svjestan ilegalnosti svoje podnice, no priča je nešto kompliciranija da bi se reklo da je riječ o varanju.

FIA je naime uoči ljetne stanke donijela novu tehničku direktivu vezanu za podnice. S obzirom na ljetno zatvaranje tvornica, Haas je od FIA-e zatražio više vremena za modifikaciju podnice, točnije do VN Singapura. FIA je to dopustila, ali je dala do znanja američkoj momčadi da time riskira žalbu druge momčadi, što se u konačnici i dogodilo.

Haas je uložio žalbu, no odluka je ostala ista, što znači da Renaultu ostaje velikih 30 bodova prednosti u konstruktorskom prvenstvu uoči posljednje dvije utrke sezone.

“Jasno je da smo razočarani što naša žalba nije usvojena. Jednostavno ćemo nastaviti dalje i okrenuti se posljednjim dvjema utrkama sezone kako bismo se nastavili boriti na stazi, zaradili više bodova te zaključili našu najjaču sezonu u Formuli 1 dosad”, rekao je šef momčadi Haasa Gunther Steiner.

Nick Chester, tehnički direktor Renaulta, je jasno zadovoljan ovom odlukom.

“Tehnička pravila – pogotovo ona uvedena iz sigurnosnih razloga – moraju se strogo kontrolirati. Mi smo zadovoljni odlukom te se želimo zahvaliti FIA-i na njihovom radu po ovom pitanju. Momčad je sada fokusirana na kraj sezone.”

Podrži nas

Naši zadnji Donatori su: 1883 i Jester.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Lovro Andraka
Pulsmedia autor
702 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

3 komentara

 1. Honda zekohonda Donator Prikaži

  sergey sirotkin likes this.  4

  0
 2. Niki Lauda wapi Donator Prikaži

  Platili su školarinu o pravilima igre.  2

  0