Bottas i Ocon izbjegli kazne zbog prespore vožnje u ulaznim krugovima!

Izdvojeno / Nemojte propustiti

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 19 komentara

Valtteri Bottas i Esteban Ocon su izbjegli kazne nakon što su istraživani zbog nepotrebno spore vožnje prilikom ulaznih krugova u jučerašnjim kvalifikacijama za VN SAD-a. Bottas je na kraju bio treći, a Ocon šesti.

Obojica su morala ići u sudački ured nakon što su prekršili pravilo 27.4. koje se odnosi na nepotrebno sporu vožnju tijekom ulaznih krugova u kvalifikacijama nakon završetka posljednje kvalifikacijske runde. Međutim, suci su odlučili da neće poduzeti daljnje korake.

Prije svake utrke Charlie Whiting ekipama isporuči posebne upute koje se odnose na taj GP vikend, te naglasi koje stvari će se gledati strože nego inače. Kao dobar primjer služi pravilo o prelasku linije ulaska u boks. Iako to pravilo postoji u sportskom pravilniku FIA-e, suci uzimaju u obzir situaciju i ne kažnjavaju vozače ako nije u pitanju sporna ili nesigurna situacija. Međutim, prelazak crte pit-lanea u prošlosti je bio kažnjiv, ali samo ako je Charlie Whiting tako izričito poručio u svojim uputama prije utrke.

Za ovu utrku, Whiting je izdao nekoliko naputaka, između ostalih i ovaj:

“Kako bismo osigurali da se bolidi ne voze nepotrebno sporo na kraju kvalifikacija ili tijekom izlaznih krugova – vozači moraju ostati ispod vremena od 1 minute i 59 sekundi između dvije safety car linije koje su pokazane na mapi staze.”

I Bottas i Ocon su prekršili navedeni naputak, ali su suci ipak odlučili da kazne ni opomene neće biti.


Odgovor

19 komentara

  1. Maurizio Arrivabene
    Basso Profondo Prikaži

    Ja qrca ne razumin.. Jel postoje pravila ili ne?? Jel se može vozit priko linije ulaska i izlaska ili ne može ako može zašto su uopće trošili boju…. Ma gadljivo je to sve skupa nisam hejter Hamiltona ja samo navijam za Vettela al sitimo se ulaska pa izlaska iz boksa pa vožnja u boksu u rikvercu… I nikad ništa a Vettel “zasmeta” Sainzu u q2 (kasnije je Sainz izjavi ja da ništa nije bilo naročito strašno) i odma ga kazne sa 3 mista… sad je bia “brz” unutar 150 metara u 3 mista kazne odma dobija… Talent i brzina uopće od budućeg prvaka Lewisa nikad nije bila upitna… sad je vjerovatno mentalno najjači na gridu al ne može me nitko razuvjerit da on i Mercedes nemaju povlašten status…



    20
    20

    0
  2. F1puls
    Dragan032 Prikaži

    Mercedesova deca!!!



    5
    5

    0
  3. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Znači, za početak imamo pravilo.
    Potom, dodatno, imamo Charlievo uputstvo.
    Prekršeno i jedno i drugo.
    I nema kazne.
    Ovo više nije komedija.
    Ovo postaje strašno. :chill:



    18
    18

    0
  4. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Nisu team Ferrari zato nema kazne, prestrašno je ovo što rade.



    4
    4

    0
  5. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Vettel dobije kaznu glupo, objasnjenje: takva su pravila, ovo isti k ka i ono glupa bi bila kazna, al eto tu se progleda kroz prste jer pravila su pravila?



    9
    9

    0
  6. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Ma daj…



    3
    3

    0
  7. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Ovo stvarno više niko nemože razumit. Ali to je tako očito da je jednostavno nevjerojatno, koda se smiju u facu svima nama koji pratimo Formulu 1, a pogotovo Ferrariju i drugim nepovlaštenim ekipama.

    Mercedes i Red Bull im vjerojatno plaćaju kurBetine svaki grand prix vikend :D



    6
    6

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.