Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Hartley, Gasly i Grosjean komentiraju kaznu: Opasno je udariti po kočnici po kiši

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Hartley, Gasly i Grosjean komentiraju kaznu: Opasno je udariti po kočnici po kiši

Ante Vetma

Nakon što je jučer na prvom slobodnom treningu Charles Leclerc izletio sa staze i nanio nešto šljunka na nju, direktor utrke je proglasio uvjete crvene zastave, a Sebastian Vettel se u tom trenutku nalazio u prvom sektoru staze i vozio svoj brzi krug. Nakon što je vidio crvene zastave na panoima uz stazu – usporio je da se vrati u boks, ali su suci zaključili da nije bilo dovoljno i da nije ispoštovao zadana delta vremena, te je prikladno kažnjen s 3 dodatna mjesta na startnom poretku.

Vozači su komentirali Vettelovu kaznu.

“To je vrlo stroga kazna. Ako se dogodi sudar i pazite da usporite kod sudara, a onda ubrzate kasnije – čak ni u tom slučaju ne dobijete ovakvu kaznu,” kaže Pierre Gasly.

“Prije smo imali pravilo da jako usporite tamo gdje se dogodio sudar i nakon toga vozite pažljivo, niste morali poštovati nekakva vremena. Tako je funkcioniralo prije. Sad je jako strogo, ali pravila su pravila i morate ih poštovati.”

“Šteta je, pogotovo uzevši u obzir situaciju, još uvijek se bori za naslov, a sad nakon kazne više nije tako uzbudljivo,” kaže Gasly.

Suci su u objašnjenju pojasnili da se radi na konzistentnosti odluka, a ovo dolazi nakon što je istu kaznu dobio Esteban Ocon u Japanu.

“Ovo nije prvi put, što pokazuje da se nešto treba učiniti. Dva kaznena boda za ovo, ako ste bili pažljivi gdje ste trebali… To je prilično strogo.”

Drugi vozači su također komentirali, među njima Gaslyjev kolega Brendon Hartley.

“Mislim da je u kišnim uvjetima, kad dođe crvena zastava, potencijalno opasno opaliti po kočnici,” kaže Hartley.

“Ako je Sebastian uspio odmah kao što se inače radi u uvjetima crvene zastave – mislim da je kazna ekstremno stroga.”

Haasov Romain Grosjean je pojasnio stvari iz vozačke perspektive:

“Vozači ponekad imaju par milisekunda da uspore nakon što su dobili informaciju o crvenoj zastavi.”

“Nekad informacija dođe na pravom mjestu, nekad na krivom.”

“Recimo, ako ste na pola puta između 17. i 18. zavoja – malo je teško usporiti koliko bi trebalo,” zaključuje Grosjean.

Zadnji donatori:
jenson
zekohonda

Patreoni:
lukarak
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10070 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Vetma
Pulsmedia autor
4050 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

5 komentara

 1. Carlos Sainz 55 Crash Donator Prikaži

  A sta vi znate…  4

  6
 2. Ferrari 07drogo Donator Prikaži

  AMG FIA  7

  2