Toro Rosso očekuje konkurentnog Kvjata u njegovom povratku u Formulu 1

Izdvojeno

Toro Rossov šef Franz Tost očekuje konkurentnog Daniila Kvjata u njegovom povratku u Formulu 1 sljedeće sezone.

Kvjat se vraća u Formulu 1 kao zamjena za Pierrea Gaslyja, koji će sljedeće sezone voziti za Red Bull nakon što je Daniel Ricciardo odlučio otići u Renault.

Rusu će ovo biti treći stint u Toro Rossu. U Red Bullovu “B” momčad stigao je 2014. Već sljedeće godine dobio je priliku u glavnoj momčadi, no 2016. je nakon četiri utrke vraćen u momčad iz Faenze. U momčadi je ostao sve do prošlogodišnje VN Malezije kada su u momčad stigli Pierre Gasly i Brendon Hartley. Posljednju utrku za Toro Rosso odradio je prošle godine na VN SAD-a.

“Daniil je opušten, imam osjećaj da je odmjereniji nego prošle godine. Očekujem konkurentnog Daniila Kvjata,” komentirao je Tost.

“Svi znamo da je vrlo brz, da ima vrlo puno prirodne brzine i da jednostavno treba sjesti u bolid, stisnuti papučicu gasa i onda ćemo vidjeti da može do dobrih rezultata zato što je za to sposoban. Svi smo toga svjesni.”

Nakon što je stigla potvrda da se vraća u talijansku momčad, Kvjat je otkrio da je godinu izvan natjecanja proveo fokusirajući se na mentalno stanje nakon teškog perioda s Red Bullom i Toro Rossom.

“Vrlo sam pozitivan i sretan zbog povratka. Ali nemoguće je biti sretan zauvijek. Moraš biti svjestan da dolazi mnogo posla.”

“Puno sam radio na sebi ove godine. Mislim da je vrlo bitno biti u dobroj mentalnoj formi i na to sam se fokusirao, bez obzira na to što nisam bio siguran hoću li se vratiti. Kada sam saznao da se vraćam, znao sam da ću biti pozitivan.”

Red Bullov savjetnik Helmut Marko također pozdravlja Kvjatov povratak i vjeruje da je Rus sazrio tijekom jednogodišnje pauze.


Odgovor

4 komentara

  1. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Nema razloga da se ne vrati u dobroj formi, ni prvi ni zadnji koji je imao godinu pauze.
    A kad smo već kod pridošlica evo Williams upravo objavio da je potpisao Russella, izgleda da je Totto dobro obavio posao iza kuilsa.



    3
    3

    0
  2. avalon Prikaži

    “Red Bullov savjetnik Helmut Marko također pozdravlja Kvjatov povratak i vjeruje da je Rus sazrio tijekom jednogodišnje pauze.” marko misli da je kvyat sazrio ali je 100 % zna da je max jako zreo već dolaskom u F 1 šta je ovaj pokaziva tokom sezona . dargo mi je šta se daniil vraća zbog njega i zbog tosta koji se u teškim trenutcima za rusa ponaša ka da mu je drugi otac i iz čijih se izjava konstantno da izčitat da cijeni mladog vozača da viruje i virova je u njega u njega i onda kad su mu RB/marko okrenuli leđa .



    4
    3

    1
  3. stefan BELLOF Prikaži

    Kao da nije bija konkurentan i prije godinu dana



    4
    3

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.