Vettel britanskim medijima: Raspravit ću jučerašnji incident privatno s Verstappenom

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 1 min 24 komentara

Sebastian Vettel kaže da će o jučerašnjem incidentu razgovarati u četiri oka s Maxom Verstappenom, a ne preko medija.

Ferrarijev vozač je odmah jučer nakon utrke komentirao kako misli da je Verstappenova obrana bila preagresivna, što su britanski mediji prenijeli pod naslovima “Vettel tvrdi da je Verstappen potpuni krivac za incident”.

Iako se većina vozača rijetko osvrće na medijske napise, čini se da su medijski stručnjaci Ferrarija informirali Nijemca o tendencioznom napuhavanju situacije pa sočnih detalja o incidentu više neće dobiti, barem ne od njega:

“Ne želim da ovo postane “Seb je rekao ovo, Max je rekao ono”, nego ću razgovarati s njim kad bude pravo vrijeme, preferiram takvo rješenje.”

“Pitate me takva pitanja i ja vam dam odgovor.”


Odgovor

24 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    A za to vrijeme na jahti na Maldivima, britanski vozac Lewis Hamilton ‘ladi jaja s petim vozackim naslovom u karijeri ?



    14
    8

    6
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      istina i potpuno zasluzeno. Vettel je uprskao sezonu sam a Ferrari dolio ulje na vatru. No ajmo sad pogledati ovako. Hamilton je imao cistu sezonu i vozio kao sampion. No da ga se kaznilo di je trebalo a Vettelu se gledalo kroz prste. Te da ga je koji put zajebao vlastiti tim sa strateskim procjenama te da mu se koji put pojavio Max da ga baci na zacelje a da Vettel nije imao taj peh misl8m da bi bilo jos uvijek sve otvoreno. Opet kazem apsolutno je Lewis zasluzio naslov i sve mu se poklopilo pa cak je imao u nekim situacijama i srece . No da je Vettel imao daleko manje peha koji sam naveo a Lewis vise onda bi 5o bilo ipak malo drugacije. Vettelu je ove sezone valjda poslo po krivu sve sto je moglo po njega uz dosta njegovih gresaka gdje je kriv sam. Evo samo za primjer (ako laze izvor gdje sam to nedavno procitao lazem i ja) da je Max imao sa Ferrarijima u 3 sezone 17 incidenata. Dok kod Mercedesa uglavnom samo Bottas i Hamilton mozda 2 ili 3 puta. Definitvno nije ni uredu da te po sezoni neki mladi nadobudni balonja 2 3 puta baci na zacelje poretka koji uopce nije nikakav faktor u igri za naslov. Lani je takoder taj balonja presudio Ferrariju u singapuru jer je imao najbolji pregled situacije. Je to trkaci incident. Ali je to incident koji bi npr Alonso ili Hamilton izbjegli jer znaju kada odustati za razliku od praznoglavog. Zbilja po mene je situacija sa vozacima komicna. Alonso vozi u ekipi koju nevolim Nagodinu cu navijati i za RB Hondu jer posjedujem vec 3 hondu ,a tu je Max. I secer na kraju je Vettel u ekipi za koju navijam od pamtivjeka. ?? Ono sto zelim reci je da ke ove godine sve sto je moglo Vettelu ici po krivu je tako i bilo i to je itekako utjecalo na krajnji rrzultat i ovako veliku bodovnu razliku. Znam to su price sto bi bilo kad bi bilo no to su neke stvari za koje njega ne mogu krivi5i ni malo.



      10
      4

      6
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Ferrari se unatoc promjenama u 2015. nije nista promjenio. Strateski odjel koma, nemir na apsolutnom maksimumu iako je toksicni vozac davnih dana napustio tim, a vozac br. 2 je samo dostojna zamjena za Massu i nastavak Brazilcevih performansi u Ferrariju od 2010.-2013. Vettel pak vrlo brz, ali kad je zagustilo i kad je trebalo pokazati tko je i za koga vozi,napravi glupost nevidenu. Jedino sto se promjenilo je to sto su sada konacno dostavili bolid koji se moze borit za naslove. Sada sto im preostaje je moliti da Charles nece biti na steroidima u 2019. kao Hamilton u Mclarenu jer bi onda mogla biti takva pasta italiana u timu da ce se i navijacima vrtit u glavi



        6
        1

        5
      • klikerbgd Prikaži

        Objektivno,opet svaka cast !



        2
        1

        1
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Nije baš sve išlo kontra Vettela, VSC mu je donio pobjedu u Australiji, Kimmi mu je okrenuo Hama u Silverstoneu i nije imao ni jedno odustajanje ove sezone zbog tehničkih poteškoća.
        Ham je mjenjao gearbox u Bahreinu i imao odustajanje u Austriji.
        Vettel nije imao sreće u sitaucijama sa Maxom istina.
        Max mu je zeznuo Kinu i Japan ove sezone ništa drugo ako se ne varam.
        Naspram barem 4 velike greške Vettela samog: Baku, Francuska, Njemčka, Monza. – kad kažem velika greška mislim bodovno velika greška di je on sam krivac.
        Plus utrke koje Ferrari zeznuo taktikom i slično.
        Bilo je puno faktora, ali ja mislim da su dva najveća Hamova konstantnost i Vettelove greške.



        4
        3

        1
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Imas ti drugih problema..



    1
    -7

    8
  3. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Pretjecanje je bilo čisto, Max je zaspao i morao je ostaviti prostora, on je točno znao gdje je bio Vettel, znao je i gdje je bio Kimi, znao je gdje je bio Hamilton u Bahreinu, kada bi svi ovako vozili pretjecanja u F1 nikada ne bi bilo.



    16
    15

    1
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Max je najveca budala na gridu bez konkurencije.



      5
      5

      0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Ma po svemu je Vettelov potez bio čist, i Maxov 100% prljav i za kaznu. Ako su ga već kaznili kada u Monzi Bottasu nije ostavio mjesta, onda je ovo trebalo kazniti bez razmišljanja. Vettel je imao mjesta kada je krenuo u napad. Bio je sa više od pola bolida pored Maxa. Držao se svoje strane. Nije proklizavao. Dok Max očito skreće sa namjerom da zatvori prostor. Koji po svim pravilime ne smije zatvarati kada ima bolid pored sebe. To se vidi i na njegovom onboardu. A vidi se da je imao mnogo prostora sa desne strane da ostavi dovoljno i Vettelu. Tako da i priča da se tu ne prestiže nema smisla. Glupa opravdanja isto kao i u slučaju sa Kimijem.



      4
      1

      3
  4. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    stvrno Vettela nevolim , neporicem to. Ali pricati ovdje o vecoj krivici vettela je meni suludo. Vettel je vidio rupu i to dobru rupu kada je svojim prednjim kotacem dosao do prednjeg kotaca Maxa. Unutarnju stranu je imao, pola duzine bolida presao i kraj price. Svi uvjeti za ostaviti mu prostor su ostvareni. Dali je Max ovo preagresivno branio ? Je. Isti slucaj kao i kod guranja Kimija van staze a vraca se nesigurno na stazu. Max je u nedjelju zasluzio malo vecu kaznu i uz to da ga vise neko uhvati i kaze mu da takve stvari ne mize raditi. On uredno po sezoni cvrkne Ferrarije bar 5 puta onak posteno. Max jednostavno ne zna priznati poraz i vidjeti da ga netko prede na stazi. Da je normalan a nije lijepo bi Kimiju dao mjesta i nastavio za njim jer je pogrijesio. Ljudski je priznati gresku kao i u situaciji s Vettelom gdje nije prosao savrseno taj zavoj zato je i ostala rupa Vettelu. No ono sto smeta je da kada neki drugi vozaci naprave ovakve stvari budu kaznjeni.Iskreno moje misljenje je da Kimi i Vettel bi ga trebali gdje god stignu do kraja sezone izlupati da zna sta ga ceka kad ponovi takav potez jer ionaku im rezuktat vise uligu neigra.



    28
    21

    7
    • Sebastian Vettel
      kuruza Prikaži

      Konacno netko tko je sve sazeo i objasnio!
      Dobar komentar.



      8
      5

      3
    • klikerbgd Prikaži

      Svaka cast na objektivnosti .



      5
      3

      2
    • Ferrari
      ferrari1984 Prikaži

      Sve ce doci na naplatu… Ako se ikad bude borio za naslov vratit ce mu se stostruko vjeruj te mi…



      6
      2

      4
    • Max Verstappen 33
      Mario Prikaži

      Ako je Max dobio kaznu od 5 sek trebao je dobiti i Vettel ali su mu oprostili jer si je sam već dao kaznu.Max mu je ostavio prostora ali se je Vet zaletio ko sivonja i ostao bez gripa.



      6
      -3

      9
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        pises gluposti. Vettel nije nigdje proklizio nego mu je praznoglavi zatvorio vrata kao i Kimiju. Situacije gdje gubi pozije on radi ovo i nike prvi put. Prestani se pravit ….. kao i on.



        8
        5

        3
      • Max Verstappen 33
        Mario Prikaži

        Max je jedino mogao otići van staze da se sudar izbjegne,jer Vet da ga je mogao prestići trebala mu je cijela širina staze. Praktički zaletio se u njega. Ako ja pišem gluposti onda si ti vjerojatno jedan od velikih stručnjaka jer demantiraš prave stručnjake.



        1
        -7

        8
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        sljepima je tesko nesto objasniti. Max nikad nema prostora. Ni kod Kimija nije imao prostora na 50kmh kad je sjasio sa pasice?



        3
        2

        1
      • Max Verstappen 33
        Mario Prikaži

        Mrziteljima još teže. Nitko nije rekao da Max nije kriv kod prvog incidenta Molio bih te da malo biraš riječi



        2
        -1

        3
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        mrzitelj? Ne. Samo nepostujem balonju jer balonja nepostuje nikog i nikad nepriznaje greske. A tebi cu reci da je po svim pravilima F1 Max morao ostaviti mjesta jer u trenutku kontakta Vettel je bio gotovo poravnat s njime.Prosao je po unutarnjoj strani do samog vrha Rbovog bolida. Po pravilima Vettel je ostvario sve da mu se mjesto ostaviti mora. Zasto je Max ostavio tskvu rupu je njegov problem. Ovdje nema rijeci o kamikaza potezu vettela. Nema klizanja ili podupravljanja na bolidu niti blokiranja kotaca. Prvi kontakt je prednje lijeve gume Maxa sa prednjom desnom Vettela. Vettel na unutarnoj strani i on je kamikaza? Meni se cini da vi Maxovi fanovi ste kao i on. Kada je on priznao gresku? Daj postedi me molim te. Za Kimija je izjavio da je Kimi trebao stat i pricekat. I ti takvog branis. On je agresivan pa se to njemu tolerira? Njega se nesmije napasti ? Zasto? zato sto je kreten



        7
        4

        3
  5. Nando
    Lux14 Prikaži

    Pitate me takva pitanja i ja vam dam odgovor

    Bravo Seb! Britanski mediji (počevši od bezobraznih novinara kod staze pa do portala, motorsport pogotovo) snažno manipuliraju svojim vijestima a sve u službi pljuvanja po određenim vozačima (prvenstveno Seb i Alo). Izprovociraju vozača ili prenose poluistine (kao udarne vijesti) koje nemaju veze s mišljenjem vozača. A i komentari na njihovim člancima su uglavnom cancer ko da su na YouTubeu.



    7
    6

    1
  6. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Najopakiji komentar je kad netko napise da to nije mjesto za pretjecanje ko da ga je pobro sleper iz suprotnog smjera..



    10
    10

    0
  7. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Ti engleski mediji su stvarno otrov. Nema objektivnosti. Slušam, kad bude neki incident samo se futra ko god zauzme lujinu stranu, ako se zauzme neko stajalište protiv luje, isto se relativizira i ignorira. Baš je too much to.



    7
    5

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.