U Toro Rossu zadovoljni Hondinom nadogradnjom motora

Vijesti

Toro Rossov Brendon Hartley kaže da je cijela momčad uzbuđena zbog nove Hondine nadogradnje koju su spremili za VN Rusije.

Iako Japanci nisu objasnili detalje oko nadogradnje, pretpostavlja se da su najveće promjene ponovno stigle oko motora s unutarnjim izgaranjem.

Hartleyjev momčadski kolega Pierre Gasly bio je osmi najbrži na drugom slobodnom treningu u Sočiju i tako dao naslutiti da je Honda napravila dobar posao jer je ovo staza na kojoj su se mučili tijekom posljednjih godina.

“Siguran sam da je ovo bio korak naprijed što se tiče performansi. Jako, jako pozitivan dan s Hondine strane. Mislim da je cijela momčad uzbuđena zbog Hondinog napretka,” rekao je Hartley.

“Novi motor znači podešavanje raznih stvari, ali dan je prošao bez drama i sigurno je da smo imali dodatne performanse.”

Gasly je također pohvalio Hondu.

“Ponekad spremiš nadogradnje, ali ne vidiš taj napredak. Ovog puta to nije slučaj,” tvrdi Gasly.

“Jako pozitivan dan. Moramo vidjeti koliko toga možemo izvući, kakva je pouzdanost i kako je voziti. Također moramo provjeriti radi li sve kako treba kad vozimo do maksimuma.”

Hondina nadogradnja pogonske jedinice dolaze uoči njihove domaće utrke u Japanu sljedećeg vikenda, za koju Gasly smatra da će biti vrlo važna.

Talijanska je momčad zbog toga morala žrtvovati VN Rusije jer nadogradnja motora znači kazne na gridu, a to također znači da Honda neće koristiti maksimum performansi na današnjim kvalifikacijama.

“Svjesni smo da nam se najveća šansa pruža u Japanu i u sljedećim utrkama,” kaže Gasly.

“Pogledali smo nekoliko prošlih utrka u Sočiju, prošle godine je bilo pet pretjecanja tijekom cijele utrke. Znamo da nas čeka težak posao u nedjelju, glavni fokus nam je na Suzuki.”

Toro Rosso nije imao dobre rezultate na posljednjim utrkama pa top 10 rezultat na treningu malo iznenađuje s obzirom na loš rezultat u Singapuru, gdje su očekivali da će biti brži.

Gasly kaže da ga zbog nemogućnosti predviđanja njihove forme više ništa ne iznenađuje.

“Cijelo vrijeme nešto očekuješ i na kraju ništa ne ide po planu. U Singapuru smo očekivali veliki rezultat, a na kraju smo ostvarili najgori rezultat sezone.”

“Ovdje smo stigli uzbuđeni zbog nadogradnji kako bi vidjeli kako funkcioniraju i kako bi dobili odgovore nakon teškog vikenda u Singapuru, i zasad smo ih dobili.”

“Moramo imati na umu da smo odradili tek dva treninga. Svi odvrnu motore u subotu, pogotovo momčadi s Ferrarijevim i Mercedesovim motorima, no napravili smo korak naprijed,” zaključuje Francuz.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.