Haasu sinoć izgorjela dva seta guma

Lovro Andraka

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Haasu sinoć izgorjela dva seta guma

Lovro Andraka

Bizaran incident dogodio se sinoć u Haasovoj garaži. Američka momčad ostala je bez dva seta guma koji je izgorio prilikom manjeg požara koji je srećom na vrijeme ugašen.

Vjeruje se da je uzročnik vatre bila neispravna kontrolna kutija grijača guma zbog koje su se grijači zapalili te uništili dva seta guma namijenjenih Kevinu Magnussenu. Momčad je jutros od FIA-e zatražila zamjenske setove guma.

Noćni čuvar je primijetio vatru koja je uz pomoć čuvara iz raznih momčadi ugašena prije nego što se proširila. Šef momčadi Gunther Steiner izjavio je kako su imali puno sreće u ovoj situaciji.

“Još ne znamo što se dogodilo jer je sve izgorjelo. Ne možemo prerano donositi zaključke. Ne želim dodati nikakvu paniku u ono što se zbilja dogodilo jer to ne znamo.”

“Mislim da je jedan od čuvara vidio [vatru] te su onda zajedno radili na gašenju. Sretno smo se izvukli, dobro je da su svi radili i primijetili to jer ako se gume zapale, teško ih je ugasiti.”

Steiner je demantirao pretpostavku suparničke momčadi da su ostavili grijače upaljenim, što nije prihvaćena praksa. Pirellijev naputak govori da se gume mogu čuvati na 60 stupnjeva Celzijevih prije nego se zagriju na 80 stupnjeva na dva sata, nakon čega se sat vremena prije sesije pojača na 110 stupnjeva.

“Nismo ih koristili preko noći”; rekao je Steiner za grijače.

“Bili su priključeni, inače ne bi bilo vatre, ali nisu bili uključeni. Samo su bili u stanju pripravnosti.”

“Sad ćemo ih morati potpuno isključivati tijekom noći. Inače je normalno da ujutro jednostavno dođemo i uključimo ih, sve je spojeno kablovima.”

Podrži nas

Zadnji donatori:
Jhkuiz5 i zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Lovro Andraka
Pulsmedia autor
825 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Haas#VN Rusije 2018.

Komentiraj

5 komentara

 1. Mclaren KERS Prikaži

  Hoce li dobiti nove?  1

  0
 2. Honda zekohonda Donator Prikaži

  zbog požara stižu nove sankcije rusiji – upravo objavio trump na twitteru. :chill:  7

  1
 3. Steiner je demantirao pretpostavku suparničke momčadi

  da nije Renault? :D  1

  0