Grosjean na rubu zabrane utrkivanja: Kazneni bodovi su bili prestrogi

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 4 komentara

Romain Grosjean kaže da je odluka sudaca da mu dodijele kaznu zbog nepoštivanja plavih zastava bila prestroga. Haasov vozač je dobio 2 kaznena boda što ga je dovelo do broja od čak 9 bodova i sad mu nedostaju samo još 3 da dobije zabranu utrkivanja na jednoj utrci.

Grosjean kaže da mu nije bila namjera bilo koga blokirati, ali je bilo očigledno kako je taj incident Hamiltona koštao puno vremena pa mu se u jednom trenutku Max Verstappen približio na pola sekunde.

“Nemamo svjetla u bolidu i zbog toga su retrovizori u mraku, mračni su. Nije utjecalo na utrku – Lewis je pobijedio, Max je bio drugi, a to je najvažnije,” kaže Grosjean.

“Nije sjajno i nije idealno. Borili smo se, i oni su se borili. Očigledno to je bio najzanimljiviji dio utrke, prema tome, nema na čemu!”

Ipak, Grosjean priznaje da je dobio upozorenje plavih zastava u 11 mini-sektora prije nego je propustio Hamiltona.

“U Singapuru je bila nezgodna situacija u koju sam upao. Mislim da je trebalo 11 mini-sektora da propustim Lewisa, koštalo je nešto vremena, ali je to bio tempo koji smo imali. Mislim da je prestrogo što sam dobio kaznene bodove.”

Grosjean će morati pričekati još tri utrke da izgubi kaznene bodove, a rizik od nove kazne će mu biti na umu ovog vikenda:

“Ovdje sam da bih se utrkivao. Tu sam da dovedem Haas do 4. pozicije u poretku konstruktora i dat ću sve od sebe da to učinim za ekipu, te da izbjegnem bilo što glupavo.”


Odgovor

4 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    kad se se sjetim tvog performansa u španjolskoj…bolje ti je šutit!
    poruka za vetmu:
    svaka čast za odabir fotografije, zec se lijepo vidi! :D



    2
    0

    2
  2. David Croft
    Dome_Senna Prikaži

    I jesu, bili su prestrogi. Ali situacija je takva specifična… To je Grosjean sa svojom poviješću sra*a po stazi i to je Lewis, štićenik gospodina (?) Whitinga. Njegov momčadski kolega nije niti bio pod istragom za ono što se samo moglo dogoditi u ovom slučaju. Tada je Kimi izgubio poziciju radi bahatosti Magnussena koji je sada već ozloglašen za najgora nesportska prljava ponašanja i ugrožavanje sigurnosti drugih vozača.

    https://www.facebook.com/Formula1/videos/1105499349607046/?__xts__%5B0%5D=68.ARBjZawsCjWKL-g8QzBaWcItw4qPaoAqd5p8scEuzPefC2f87FoOv_sj87VUnxDLCo9oolCdL5QVj22FFwBBYnQYNayM5-yGJSTFX2ZdMpZ1K9kwiCBgE_9bkYELZjF8RFpqmHll3dqrQ-gXzOeLo3d5emSKaRSaRErK3wX0y9I4KeI-K-0ToA&__tn__=-R



    1
    0

    1
  3. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    Nema rasprave ni titranja, uzmite Ocona na dvije godine i rijesili ste sve probleme, dok je jos slobodan.


    0
    -1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.