Mclaren je spreman utrošiti vlastite resurse da pomogne Hondi

Luka Maloić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Mclaren je spreman utrošiti vlastite resurse da pomogne Hondi

Luka Maloić

Fernando Alonso, McLaren

Ljudi iz McLarena tvrde da su spremni posegnuti u svoje resurse kako bi pomogli Hondi da rastu brže i poprave katastrofalni start sezone. Suočeni s teškim vikendom u Kanadi koji je donio probleme s pouzdanošću i otkrio očiti manjak performansa, McLaren i Honda okrenuli su se činjenici da je dramatičan napredak – nužnost.

McLarenov trkaći direktor Eric Boullier inzistira da unatoč frustracijama zbog trenutne situacije u kojoj se nalaze njegova momčad mora misliti što mogu napraviti da pomognu Hondi – da može reagirati na pravi način.

“Lako je kriviti partnera, ali kao partner mi također moramo biti podrška. Dio toga nije u našim rukama direktno, ali mi smo podrška i moramo im pomoći da ubrzaju vrijeme oporavka. Da budemo iskreni, odlučili su pristupiti F1 prije dvije godine i nije lako biti tu i pobijediti. Uvijek kažemo da je pred nama planina na koju se moramo penjati, ali sada to izgleda kao ogromna planina i moramo se osigurati da smo propisno opremljeni za takav pothvat.”

Kada je upitan što točno može McLaren učiniti kako bi pomogao Hondi, Boullier je rekao:

“Što se tiče “timinga”, kada želiš nekoga uloviti, u osnovi, moraš uložiti više resursa u razvojni program. Ako želite takve stvari u kratkom vremenskom roku, morate unijeti iskusne resurse. Posjedujemo određene softvere, IT – imamo to iskustvo kod kuće tako da McLaren može ponuditi Hondi podršku u ovom području da lakše barataju resursima.”

Boullier je također naglasio kako ovaj mizerni nastup u Kanadi može zapravo pomoći Hondi u shvaćanju i prihvaćanju činjenice da zapravo trebaju nečiju pomoć. Sugerirao je da sada postoji više prostora da japanska kompanija sasluša McLarenovo gledište na to što treba učiniti.

“Nadamo se da će nas se više slušati. Oni slušaju… Imamo diskusije svaki dan, ali ne želim da išta od toga ide u javnost. Ako postoji neki put da se razvijamo brže, moramo ići tim putem.”

Podrži nas

Zadnji donatori:
fortmer
zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9405 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Luka Maloić
Pulsmedia autor
348 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

6 komentara

 1. Pirelli Hard Monty Prikaži

  Zanimljivo,Mclaren je spreman utrošiti vlastite reserse,kako bi pomogao sebi!?
  :klanjam: Svaka čast! :klanjam:


  0

  0
  • Ovako na prvu dijeluje smiješno, ali to je posao…
   Honda je dobavljač motora, mogu oni surađivati, ali sigurno se ne dopušta ljudima iz McLarena da se previše miješaju u njihov posao. Postoji više razloga i faktora.
   Jedna Honda si ne moze dopustiti da im britanci dolaze soliti pamet – upravo to Eric naglašava!

   Jesu oni jedna ekipa – ali dvije frakcije :D

   Da li Honda sudjeluje i da li ima pravo soliti pamet McLarenu oko aerodinamike?
   Moze..ali..


   0

   0
   • Pirelli Hard Monty Prikaži

    Ako žele biti tim imena McLaren-Honda,bez obzira na količinu taštine,suradnja je jednostavno neizbježna a u suprotnom bolje da nisu ni počeli,no po dosadašnjem rezultatu izgleda,kako su navalili baš na suprotno od ispravnog.Jbg fenjeraša nikad dosta. :P


    0

    0
 2. Charles Leclerc 16 senna66 Donator Prikaži

  Teška je situacija, nažalost pravila su takva da se ne može nešto značajnije napraviti tijekom sezone. Kao navijaču Ferrarija, nedostaje mi borba s McLarenom. Tužno je gledati kako ih pretiču kao od šale, možda još tužnije jer za tu momčad voze 2 vrhunska vozača. McLaren je nažalost postao sprdnja, međutim ja im se divim na hrabrosti. Odabrali su partnera koji je izbivao iz F1 već dosta dugo, a odbili partnera s kojim su dugo vremena surađivali i za kojeg su znali da će biti dominantan i sljedeće (ove) godine. Mislim da su očekivali da će to sa sobom donijeti i posljedice, možda ne ovako velike, ali eto….lud potez, koji ne mora značiti da je loš, vrijeme će pokazati.


  0

  0
 3. Mclaren raca Prikaži

  Mi smo McLaren. Gospoda sa partnerima u f1. Najlakše se istrest na partnera


  0

  0
 4. Prvo trebamo da osvijestimo činjenicu da se pravi smisao članka izgubio u prijevodu i različitom duhu jezika. Postoji i razlika u mentalitetu među nacijama (englezi – japanci). Komentatori u skladu sa kolektivnom nam frustracijom nacije, nastupaju ratnički sa nultom tolerancijom.
  Honda i McLaren su svijetske kompanije sa velikim iskustvom u svim vidovima poslovanja i nisu im potrebni savjeti raznih umišljenih balkanskih prišipetlji.


  0

  0