Stroll vjeruje da je još daleko od svog punog potencijala

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 7 komentara

Iako se bliži kraju svoje druge sezone u Formuli 1, Lance Stroll vjeruje da još uvijek puno posla ispred njega kako bi dosegao svoj puni potencijal.

19-godišnjak se priključio F1 direktno iz Formule 3, a mnogi su ga osuđivali u prvoj godini kad je u usporedbi s vremešnim Felipeom Massom imao ne tako zapažene rezultate, pogotovo u kvalifikacijama. Stroll kaže da je od tada napredovao, ali da je svejedno daleko od svog vozačkog potencijala.

“Imam toliko toga za naučiti. Stječem toliko iskustva svakog vikenda, svaki put kad sam u bolidu. Imam osjećaj kao da učim. Definitivno očekujte još od mene.”

Stroll kaže da je puno toga ostalo skriveno zbog lošeg Williamsovog bolida.

“Nažalost, ovo je bila izazovna godina za bolid i za momčad. Zapravo nisam ni bio u mogućnosti pokazati svoj napredak u tolikoj mjeri.”

“No, gledajući mnoge aspekte – puno sam napredovao. Osjećam kao da bolje vladam bolidom. To se ne vidi po pozicijama jer smo po formi tu gdje jesmo.”

“Puno bolje radim u utrci, kvalifikacijama, oko strategije, startova utrka… Vjerujem da sam se poboljšao oko svih tih aspekata.”

“Mislim da je sad poanta nastaviti tim smjerom i izgraditi se kao vozača jer nikad ne prestajete učiti, kao u svim drugim sportovima. Uvijek imate još nešto što se može poboljšati i na tome radim svaki dan,” zaključuje Stroll


Odgovor

7 komentara

  1. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Malac je preskočio F2.. A nije bog zna šta pokazao do sada ali ajde.. mlad je.. I ima, budimo realni, krntiju od bolida uz sve dužno poštovanje.. No vidjet ćemo sada kad sjedne u Firce Indiu.. Njihov bolid je ipak znatno bolji.. Samo šteta što će izgurati Ocona.. Nadam se da će mu biti dostojna zamjena.. Pa neka pokaže sav svoj potencijal.. Imao je svoje bljeskove priznajem.. Monza kvale prošle godine i Baku.. Malo mu je falilo za drugo mjesto tada..



    9
    9

    0
    • avalon Prikaži

      FerrariF1 … a preskočena F 2 je nekakva referenca da bi se došlo u F 1 ? uostalom od 2012. je bila zadnja sezona F 2 , “reaktivirana” 2017. , a LS je počeja sa karijerom vozača 2014. kad više nije postojala , 2017. kad je “obnovljena” već je bija u F 1 ( isto ka i max , ocon ) pa me baš čudi kako je bez te “obavezne” kategorija doša u F 1 !?!?!? danas jedini vozači koji su iz F 2 , a u F1 su sirotkin i leclerc . F 2 su “preskočili” npr i LH , SV jer su došli u F 1 2007. kad F 2 nije ni postojala kao takva ;) je li je vozija bottas , perez koji su to mogli , a nisu ? šta nam znače prezimena soucek , stoneman , bortolotti , barcheta … vozači koji su osvajali titule u F 2 od 2009. do 2012 . kad je F 2 “ugašena” ? voze li ili su vozili F 1 ? znam da u rookie sezoni završit 12. sa 40 bodova nije neki uspjeh … uspjeh je kad kao max rookie sezonu završiš 12 . sa 49 bodova , ka sainz sa 18 bodova na 15 . mistu ili nekad “davno” ka kimi na 10 sa preračunato u današnji sistem bodovanja sa 42 boda . u rookie sezoni kimi je ima 7 , sainz 7 , max 5 i stroll 5 odustajanja . ova trijica u u rookie sezoni pokazali puno toga , a LS koji je bodovno vrlo blizu njih nije “bog zna šta pokazao” . šta je npr u prvoj sezoni pokaza nasr ( 2014. treću u GP 2 koja LS takođe “fali” ) ? 13. misto sa 27 bodova uz tek 2 odustajanja , omiljeni kobayashi ? 12 . sa 32 boda uz 8 odustajanja od kojih je za 50 % sam kriv ( LS za nijedno 2017 . ) . pa jbte rookie se već u 8. trci popeja na psotolje , a vrlo cijenjeni hulkenberg posli 8 sezona i 150 trka postolje još nije vidija IZBLIZA !?!?? i njemac je ludilo , a do 2016. je vozija FI 4. bolid u konkurenciji konstruktora ( williams 5. sa 35 bodova manje ) sa kojim se perez te sezone penja 2 X na postolje . kad se često spominje kako bi hulkenberg pokaza šta zna da vozi konkurentan bolid šta se nije bar jednom dokaza u FI koja je te 2016. bila the best of the rest pa bar jednom ” ugazija” postolje jer ako mu je kolega to moga 2 X onda …. nije šala no ove sezone sa ovakovim wilamsom osvojit 6 bodova tek 2 manje od vandoornea ( oba po 3 odustajana) po kojem se nikad nije ovako “pucalo” ka po LS jer naravno da je uzeto u obzir da je McLhonda bija loš bolid šta se kad je u pitanju kanađanin ne uzima u obzir ove sezone kad je williams “groblje” ( objasnija , govorija o tome kubica ) . a di je ove sezone prvak GP 2 kad je McL renault ipak valjda bolji od McLhonde jer alonso je ipak uz sve probleme 8. sa 50 bodova ( tek 3 manje od hulkenberga u tvorničkom timu ) , a vandoorne ? ma da , fernando je ipak puno iskusniji od stoffela .. FA u 17. sezoni sa 306 i SV u 3. sa 35 trka pa je to zbog toga i opravdano je zar ne ? a kako je bilo lani ? massa je bija u 14. sezoni sa 250 , a LS u 1. sa 0 trka iza sebe ali ko je to je*ava , važno je bilo omalovažit momčića .



      2
      -1

      3
      • Ayrton Senna
        FerrariF1 Prikaži

        avalon.. tvoje znanje i poznavanje Formule 1 je koliko vidim opsežno.. primjetio sam već puno puta.. malac je preskočio F2 kao i neki drugi.. možda to nije neko mjerilo.. mnogi su uspjevali u nižim kategorijama i sve “gazili” pred sobom pa se izgubili u Formuli 1..primjer Vandoorne.. a neki su i uspjeli.. Nema neke čarobne formule ili uhodane šablone.. Netko uspije a netko ne.. Bio u F2 ili ne.. Ali činjenica je da mu je lova njegovog oca puno pomogla.. Sam je on (Lance) rekao da je novac velika pomoć ali novac u konačnici može samo otvoriti prava vrata a on je taj koji mora ući kroz ta vrata i pokazati što zna.. vjerujem da će malac još puno napredovati i imati dobre rezultate ali dali je kalibar za nešto više.. to će samo vrijeme pokazati.. mali je simpa .. djeluje mi jednostavno i ne previše napuhano i bahato.. ok možda na trenutke malo.. ali mladac je.. naučiti će još puno toga sigurno.. ne samo u vozačkom smislu.. osobno mu želim puno sreće i uspjeha.. do sada nije pokazao baš puno istinabog nije ni imao sa čime.. zato mislim da mu je Force India sada prava prilika da se pokaže.. tko zna možda nas sve ugodno iznenadi..



        2
        2

        0
      • Fia
        bodo Prikaži

        LH i SV nisu ama baš ništa preskočili. Vozili su i to opako GP2, a prije toga F3 i neznam što već, mislim da su obojica bili prvaci (neda mi se istraživati), ali možeš pogledati snimke posebno onu iz 2006. mislim da je GP Turske ,,,legandarna vožnja Hama” koja mu je osigurala F1. Još iz mladih dana Ham je bio svojevrsni “penicilin” Sebu posebno na mokrim stazama.
        Na brzinu: Negdašnji GP2=danas F2, FIA FormulaTwo odnosno F2 je seria nekakav pandan i današnjoj GP3, nešto su bili brži i jači bolidi motorizirani sa Auti 1,8Turbo motorom i Willams šasijom prosjek 415ks odnosno 480 sa “push button”.
        Paralelno se onda i danas vozi i F3, odnosno Euro F3.
        Nekada popularne Renault serie WSR 3.5 (npr. Sainz), koja je kasnije postala V8 koliko znam više nema, nisam siguran da li je zaustavljena i Renault EuroSeria 2.0 osim što se vjerovatno voze Brittish, German ili Italian …ne pratim više.
        Ako se ne varam jedini je J.Palmer završio u F1 , nakon što je uzeo prvenstva FormulaTwO i GP2. Vlasnik lience je bio njegov stari Jonathan exF1 driver preko grupacije MSV i dan danas još uvijek aktivne u Engleskoj.



        1
        -2

        3
    • Brazil
      Anonimus4138 Prikaži

      Ja sam u osnovnoj bio dobar ucenik a kad sam kreno u srednju bio sam katastrofa :P :D



      2
      2

      0
  2. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Nikad mi nece biti jasne osobe poput tebe…

    Prije svega prijatelju Stroll, stani, sjedi, razmisli i reci nam svima koji je glavni razlog sto te danas gledamo u F1?

    Govoris o svom “vozackom potencijalu” i kako trebamo jos ocekivati od tebe, pitam se samo sto trebamo ocekivati ? Da ce tata poslje Wiliamsa i Force Indije kupit mjesto u jednoj od top momcadi, a da ce drugo mjesto kupiti Palmeru ?



    2
    -4

    6
  3. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Pa dobro, vjerujem mu da je napredovao. Prošle godine, u puno boljem Williamsu, često je ostajao u Q1. Osim par bljeskova. Ove godine mi se čini da sa ovim puno lošijim Williamsom iskoristi svaku priliku kada mogu uraditi nešto, da se probije naprijed koliko može. Ove godine je dobar bio u Bakuu i Monzi, i mislim da je to bio negdje maksimum ovogodišnjeg Williamsa. Ili mu možda samo leže te dvije staze, jer je i lani bio dobar na te dvije staze. Ali ipak nekada ga nesikusniji Sirtokin pošteno dobije, tako da mislim da Sirotkin napreduje još brže…



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.